lekarz

(10 wyników)
  • Witam... Mam czarnego labradorka, który ma 4,5 miesiąca i wabi sie Demon... :) Imię bardzo przewrotne w stosunku do jego zachowania...:) Jest poprostu cudowny... Niestety bylem z nim ostatnio u lekarza i okazało sie że Demonek ma jedno jądro bo drugie nie zstąpiło... Pan lekarz powiedział, że musi przejść operację (kwota ok 700zl tak powiedział) bo jak nie to jądro, które jest gdzieś w brzuchu będzie na pewno nowotworowało i Demonek umrze :( Niestety nie bardzo chcę polegać na opinii tego ...
  • Wczorajszy dzień zaliczamy do koszmaru. Sissi na spacerze po lesie, w zaroślach rozcięla sobie tylną łapę. Nie wiemy o co - musiało być ostre. Krwotok! Straciła masę krwi. Jak znalazła się w klinice wet. została operowana (na szczęście bardzo dobry chirurg wet.) Okazało się że ma rozcięte wszystkie ścięgna - te w zgięciu nad poduszkami. Lekarz nie daje żadnej gwarancji. Czy może ktoś zna podobny przypadek, który skończył się pomyślnie i pies ma sprawną łapę??? : (((((
  • Witam Za dwa miesiące czeka nas obowiązkowe prześwietlenie stawów u labradorki. W pobliskiej bdb lecznicy dowiedziałam się, że wykonywane jest ono pod narkozą, trochę mnie to "wzruszyło", ale.... skoro mówi to znakomity lekarz weterynarii.... Tymczasem przez zupełny przypadek mąż w pracy dowiedział się, że nie do końca narkoza to dobry pomysł. Skuteczny nie tylko na prawidłowe wykonanie zdjęcia, ale zdarzyły się przypadki zejść psów po takim zabiegu. Mąż dowiedział się, że profesjonalne zdj...
  • Jak u waszych labków z dysplazją ? Robiliście prześwietlenia i później zabiegi ? W jakim wieku ? U naszej Figi wyszła dysplazja w RTG i badaniu klinicznym, ma niecałe 4 ms i to podobno najlepszy czas na taki zabieg. Jesteśmy zdecydowani prawie na 100% bo gdyby sie odpukać coś działo a nie zrobilibyśmy tego to nawet nie chcę myśleć. Oczywiście włączyło mi się jak zawsze w takich przypadkach podejrzenie że może teraz labkom robi się zabieg taśmowo i może nie jest potrzebny a tylko stanowi...
  • Proszę ,poradźcie co mam robić?Mam 5 miesięcznego czarnego labladora- suczkę.Odkąd ja mam czyli od 3 miesiecy ma wyypkę.Bardzo ją to swędzi gdyż się drapie.Nie jest to wysypka po całym ciele .Głuwnie na obrzerzach ucha i pod brzuszkiem oraz na nogach.Zaznaczam że nie są to strupy wyglada to jak łupierz .Trudno mi to określić .Moze ktoś z Was spotkał się z taką chorobą.Juz trzech weterynarzy nie potrafi poradzić ,moze Wy pomożecie?
  • Witam. Mojemu 8 miesięcznemu labradorowi wycieka ropa z fiutka. Nie wiem czym to moze byc spowodowane i czy udac sie do weterynarza. Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
  • kochani, jakie wy macie doświadczenia jesli chodzi o czyszczenie uszu labkom. Ja spotkałam się z dwoma tezami i zgłupiałam: 1. czyscić koniecznie raz w tygodniu, bo łatwo o zapalenie ucha - zawsze po wyjściu z wody wysuszyć ucho pałeczka - lekarz polecił mi roztwór Otosol 2. nie czyscić, bo ta wydzielina w uchu to warstwa ochronna, a czyszczenie powoduje tylko zwiększenie wydzielania
  • Dzis o 8,30 moja psinka była kastrowana,teraz leży i nie chce ani mu się chodzić,ani pić wody,taki śmutaśny leży:( Czy taki stan długo trwa ? wiem że może być taki "nie nasz" okolo 3 dni,ale serce mi się kraje jak tak spokojnie leży
  • Mojej suni od ok 2 dni ropieje i łzawi jedno oczko- nie jest to straszne ropienie, wydziliny jest troche wiecej niż w drugim. Przemywam je. Wiem ,ze psu nie wolni nic wkraplac do srodka oka Dziś chyba już pojedziemy do weterynarza. ?????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się