lekarz

(11 wyników)
  • Witajcie. Leon, mój roczny kocurek, mial 11 dni temu zabieg kastracji. W tej chwili przestał juz zupelnie jesc, pic, zalatwiac sie. Bardzo szybko traci na wadze. Poszlam wczoraj z nim do lekarza, bo jego stan sie pogarsza z dnia na dzien i jak sie okazalo ma bardzo wysoka goraczke - powyzej 40st. leci mu ropa z miejsca po jajeczkach. Lekarka stwierdzila ze ropa może tez znajdować sie w brzuchu, a lekarz przeprowadzajacy zabieg zrobił to bardzo nieprofesjonalnie i niesterylnie. Wdarlo s...
  • Witam. Wczoraj dowiedziałam się, że moja 13-letnia suczka ma czerniaka na skórze. Lekarz od razu podjąl decyzję o konieczności chirurgicznego usunięcia czerniaka. Oczywiście wiąże się to z podaniem narkozy, co w tym wieku nie jest dla psa bezpieczne. Czy ktos z Was ma doświadczenie z czerniakem u psa w tym wieku ? Czy są inne - mniej drastyczne - rozwiązania ? Proszę o komentarze, jestem zrozpaczona.
  • moja 6-cio letnia suczka porwala ostatnio foczke-zabawke i ubzdurala sobie, ze to jej dziecko. Nigdzie sie bez niej nie rusza, caly czas lezy w kojcu i sie do niej przytula. Nie bylby to problem, ale Siunka nie za bardzo chce juz wychodzic na dwor, nawet zeby sie zalatwic. Zabiera ze soba foczke i nie wie co z nia na ogrodku zrobic, wiec wraca do domu bez zalatwiania. Jak delikatnie odebrac jej "dzieciatko", zeby to nie bylo dla niej przykre. Dodam, ze siunka nie miala cieczki, wiec nie...
  • Lekarz,po uśpieniu Suńki ( 6 kg) zrobił jej nacięcie ok 2 cm ok. 2-3 cm poniżej mostka. Następnie za pomocą takiej łopatki i małego jakby haczyka, wyciągnął przez naciecie ( krwi nie było prawie żadnej) najpierw macicę potem jajnik z jednej strony, potem to samo z drugiej strony. Nie umiem tego dokładnie opisać, bo nie jestem lekarzem.Patrzyłam cały czas, co wet robi i kimentuje, jednak byłam przejęta bardzo i być może nie wszystko do mnie dotarło. Pote, zeszył jaj brzuszek. Mówił...
  • cześć wszystkim, zaprosiliście mnie więc jestem :) choć nie jestem jeszcze lekarzem to coś niecoś już wiem o zwierzętach :) dużo uczę się od lekarzy z OAZY i chcę im pomóc. Oni są bardzo zapracowani i nie mają czasu buszować po forach, ale na swojej stronie umieszczają ciekawe informacji i zależy mi, aby dotarły one do zainteresowanych osób. Jeśli możecie to też pomóżcie :) bo wiem, że strona ma się w najbliższym czasie intensywnie rozwijać i potrzebna będzie pomoc miłośników zwier...
  • Przestrzegam wszystkich przed "weterynarzami" lecznicy całodobowej na Śreniawtiów na Białołece. Trafilismy tam z naszym połrocznym pieskiem z zapaleniem jelit. W ciągy dwóch dni, kiedy z psem było zle, przyjmowało nas 4 lekarzy, ktorzy nic nie zapisywali w karcie, takze ciagle trzeba bylo powtarzac cala historie od poczatku. Poza tym wszyscy bazowali na tym, co wpisał pierwszy weterynarz, niespecjalnie badając juz chorego pieska. Na drugim zastrzyku (lacznie mialy byc trzy) drugi ...
  • Witam P. Doktora i mam pytanie: moja, obecnie 2-letnia suka, ma przepukline na brzuszku. Jest to niewielka, miekka wypukolosc. Calkowicie kryje sie ona pod futrem, "wydala sie" dopiero po sterylizacji, gdy brzuszek byl wygolony. Weterynarz wyjasnil, ze nie zoperowal jej, poniewaz nie bylo jej widac, gdy suka miala rozluznione miesnie. Obecnie, co jakis czas sprawdzam, czy przepuklina sie nie powieksza, oraz - zgodnie z porada, jaka kiedys otrzymalam - czy nie sa wyczuwalne ruchy j...
  • Natchnal mnie tekst, przepraszam, nie pamietam kogo, w innym watku. Wlasnie jak znosza wasze psiaki wizyty u weta. Bo ja myslalam ze moja Aura jest jedyna. No ale po tamtym poscie juz wiem ze nie. bo u mojego weta tez wszyscy mdleja na jej widok. Macha ogonem, domaga sie wejscia do srodka. Szczeka na inne zwierzaki, ogolnie uwaza ze to JEJ miejsce i inni maja sie jej podporzadkowac. Skacze na okienko do rejestracji i czeka az ktos przyjdzie i sie z nia przywita. Naje sie tam zaws...
  • Od niedawna jestem posiadaczką ślicznego Dzungarka, problem w tm ze strasznie rosną mu pazurki. Bestyjka jest zbyt żywa żebym samam mogła jej obciąć, wybieram sie z nim do weterynarza i w związku z tym mam pyt: czy on go czymś odurzy w celu obcięcia pazurków, w pgole jak to sie odbywa?
  • Pan Doktor, polecony przez Padalcową, wyraził zgodę na wspomożenie nas swoim fachowym głosem:) Jeśli macie pytania dotyczące swoich ulubieńców lub uważacie, że w danym wątku przydałby się głos profesjonalisty piszcie na adres (z linkiem do dyskusji): bolilapka@wp.pl Zapraszam wszystkich a panu doktorowi serdecznie dziekuję!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się