Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      lekarz

lekarz

(168 wyników)
    • Witam wszystkich czytelników forum. Chcałabym poruszyć wątek o etyce lekarzy weterynarii. Forum jest odwiedzane przez posiadaczy zwierząt jak i przez lekarzy wet. Myślę, że każdy mógłby wyrazić swoją opinię. Jestem posiadaczką dwóch kocurów i jak dotąd niewiele razy miałam do czynienia z lekarzami weterynarii (na szczęście). Chcę Wam drodzy czytelnicy przedstawić czysto hipotetyczną sytuację: spotykam na swojej drodze ciężko ranne zwierzę (obojetnie kot czy pies), które wymaga na...
    • Jeszcze nie mogę dojść do siebie...Mam 100 % pewności, że ten konował źle leczył mojego psa, opowiadał głupoty o rzekomym niewykształceniu wątroby, zatruciu, śpiączce wątrobowej itp....Sama do tego doszłam, poczytałam trochę, poszperałam w internecie.... Najprawdopodobniej była to nosówka, postać jelitowa (wymioty o żółtym zabarwieniu, osłabienie, apatia, senność, wyciek ropny z nosa, brak apetytu). Mam do Was pytania: - czy pies powinien być odrpbaczany co 3 mies.? (mój konował, ...
    • Okolo 3 tygodnie temu u psa (3 lata, owczarek niemiecki) wystapil pierwszy atak padaczki. Pies zostal zdiagnozowany przez prowadzacego go lekarza weterynarii: encefalopatia watrobowa. Zostaly mu podane nastepujace lekarstwa: laktuloza 10 ml 3x luminal 3x1 tab. clonazepamum 2x1/4 tab. Odkad pies przyjmuje ww. lekarstwa, ataki przebiegaja znacznie lagodniej (poczatkowo pies sztywnial calkowicie, zanikaly mu zlenice, wykonywal niekontrolowane, spazmatyczne ruchy lapami, przegryza...
    • Prośba do osób, które mają doświadczenia ze sterylizacją suczek - czy możecie polecić dobrego, sprawdzonego lekarza, który robi tego typu operacje - chodzi mi o Warszawę. Już wiem, że należy unikać Elwetu, bo mogą skopać sprawę. Zależy mi na godnym zaufania, doświadczonym lekarzu, który nie zrobi mojej suni krzywdy. cena nie gra roli. Ważne żeby psina miała spokój, a jednocześnie żeby nie miała kłopotów typu nietrzymanie moczu.
    • Rzyga, ma rozwolnienie, a jakis czas potem dostaje napadow jakiejs padaczki. Lata mu glowa na boki, z gory na dol. Czasami przewraca sie i dziwnie wygina albo nie moze ustac na nogach. Bylismy u weterynarza nie wie co to jest. Dal mu mase srodkow, zostawil na noc po czym mu przeszlo. Ale okazuje sie ze to sie powtarza. Tydzien temu mial to samo, a dzisiaj ma to samo. Co jakis czas objawy same ustepuja. Nie wiem co mu jest a moze ktos mial/ma psa z podobnymi objawami i wie co mu je...
    • Na stronie acn.waw.pl/psiaki ( strona Palucha ) w ogłoszeniach po prawej stronie strony jest błagalna prośba lekarzy weterynarii. Czarna ok. 3 miesieczna podpalana suka mieszaniec owczarka niemieckiego ,której jako kilkudniowememu szczeniakowi padła matka błaka sie samotnie. Jest bardzo wyczerpana, jej stan nie pozwala na umieszczenie w schronisku.Potrzebny dom choćby tymczasowy.PILNE bo z dnia na dzień gasnie w niej zycie. Osobie która zechce ją uratować- zapewniają pomoc weteryn...
    • Guz..(7)

Witam.. 1,5 roku temu nasza suczka (obecnie 10 lat) przeszła operacje gdyż cierpiała na ropomacicze. Po zabiegu sunia jak nam sie wydawało była całkiem zdrowa - ma apetyt, lubi zabawy z naszym dzieckiem zachowuje sie jak zdrowy i szczęśliwy pies. Przy codziennym czesaniu od pewnego czsu unikała dotykania miejsc cięcia brzuszka bylam pewna, ze ma przykre wspomnienia po zabiegu. Ale dzisiaj mimo iż sunia broniła sie przed tym wyczesałam i okolice cięcia i wyczułam guz w sutku nasz...
    • dzisiaj nad ranem zachowuje się normalnie około 15 zrobił małą kupę, je, pije, bawi się podaję mu oliwkę z oliwek, bo nie mam w domu nic innego wydaje mi się, że na razie pozostaje tylko czekać dobrze mi się wydaje?
    • Przed chwilką wróciłam od lekarza, niestety nie jest dobrze. Przypomnę że moja 3 tyg. suczka miała odchyloną głowę na bok. Na prześwietleniu wyszło że jedna półkula ma zmiany tak jakby była mniej rozwinięta. Lekarz powiedział że to mogło być otarcie lub suka w ciąży uderzyła się w to miejsce. Zrobił jej 3 zastrzyki, druga seria jutro. Powiedział że po zastrzykach wszystko może wrócić do normy i że trzeba mieć nadzieję. Boję się jednak że ten uraz zostanie jej do końca życia i że w przy...
    • Nie popełnijcie mojego błędu. Mój psiak 9,5 roku dostał nagle duszności, okazało sie że ma powiększone serce, płyn w płucach, problemy z wątrobą, nerkami, pęcherzem moczowym i jeszcze się dzis dowiem z czym jeszcze. Apeluje róbcie choćby przy okazji corocznych szczepień podstawowe badania: krew, osłuchanie serca, "wymacanie" przez lekarza organów, ewentualnie usg i rtg. Straszny mam do siebie żal, że tego nie zrobiłam i doprowadziłam mojego psa do tak tragicznego stanu w jakim jest ...
    • Witam, Chcialem sie dowiedziec, co zrobic w przypadku ugryzienia przez psa na podworzu. Sytuacja miala miejsce dzisiaj, wiem kto jest wlascicielem psa i gdzie pies przebywa. Jutro tam pojadę obejrzeć zaswiadczenie o szczepieniu psa przeciwko wsciekliznie. No i oczywiście chciałbym aby pies trafil na obserwację pod kątem właśnie wscieklizny. Czy w tym przypadku wlasciel jest obligatoryjnie zmuszony do zawiezienia psa na obserwację, czy mam to zdarznie zglosic odpowiednim sluzbom? ...
    • Witam, mam 6 letniego psa rasy Bokser (ok. 35kg wagi). Pies drugi raz w życiu miał dzis w nocy pewien dziwny atak. Jak byłem z nim po pierwszym takim ataku weterynarz stwierdził łagodną padaczkę, jednak ja nie jestem do końca przekonany. Wracając do meritum. Pies obudził sie w nocy (ok. 1) i jakby półprzytomny położył sie w korytarzu gdzie puścił pawia z niestrawionym pokarmem, później pobiegłem za nim do korytarza, aby wypuścić go na taras, podczas gdy szedł nogi rozjeżdżały mu sie n...
    • Witam. Czy może ktoś jest na tym forum ze Szczecina (ew.Polic) i mógłby mi polecić dobrego, sprawdzonego weterynarza? Muszę wysterylizować kotkę i nie chcę trafić na rzeźnika ;-) Lekarz, u którego byłyśmy z powodu szczepień mi nie pasował. Byłabym też wdzięczna za sygnały do którego weterynarza nie warto iść. Z góry dziękuję.
    • Moja yorka, ktora ma 9 lat od 7 dni wogole przestala chodzic. Najpierw przestala chodzic na tylne lapkia teraz juz na przednie nie wstaje. U weterynarza nie wiedza co moze byc przyczyna. Dostala sterydy, ktore nic nie pomogly, miala badana krew, robione USG i przeswietlenie. Wszystkie badania wyszly pomyslnie. Jest mi bardzo zal, ze nie moze wogole sie ruszyc. Ciagle lezy i musi siusiac pod siebie. Proszę bardzo o pomoc jaką moze miec chorobe moj piesek. Moze Wasz pupilek mi...
    • 10 dni temu przygarneliśmy - jak się póżniej okazało - 4 miesięcznego kocurka. W dwóch miejscach miał złamany ogonek, bez widocznej sączącej się rany i niebolesny. W ostatnią sobotę udaliśmy sie z kotkiem do weterynarza, który dał antybiotyk, zdezynfekował i kazał przemywać rivanolem i maścią na gojenie ran. Zapowiedział również, że może być konieczna amputacja ogonka. Mieliśmy obserwować. 3 dni było OK, ale wczoraj wieczorem ogon okazał się odpadający - dosłownie wisiał na skór...
    • Napiszcie proszę jeśli mieliście taki problem. Moja malutka kicia została zaszczepiona miesiąc temu szczepionka skojarzona w kark. Zrobiła się rana ( pisałam o tym) do tej pory się nie zagoiła. Lekarz mówi że to może być mięsak, ale nie wyczuwa się guza pod spodem. Napiszcie jeśli ktoś miał podobny problem.
    • Od trzech tygodni mamy śliczną, zdrową kotkę z dobrej hogowli. Po około 18 dniach od jej pojawienia się w domu córka zaczęła kaszleć i jak się wczoraj okazało ten zbagatelizowany kaszel to zapalenie płuc, szpital itd. Lekarze twierdzą, że nie można wykluczyć pojawienia się zwierzaka i zapalenia płuc u córki. Pomóżcie proszę, nie wiem co teraz powinnam zrobić. Córka miała kontakt przez całe dzieciństwo z różnymi zwierztami, nigdy żadnych objawów alergicznych, teraz też. Zapalenie ...
    • Witam!chciałam prosić o porade i jesli to mozliwe nie potępianie mnie od razu!Nasza suczka ma raka piersi(albo sutka niewiem jak to się fachowo nazywa u psa)Jest juz po pierwszej operacji która kosztowała nas dużo pieniędzy których tak naprawde nie mielismy ale miała byc to jedyna operacja i po niej miała byc zdrowa.Niestety okazało się że rak jest złośliwy i juz zaraz było wiadomo ze będzie potrzebna następna.Było to ponad 2 lata temu jak byłam w ciazy z córeczką.Po urodzeniu dziecka n...
    • Jeżeli u kota w okolicach odbytu często znajduje się coś w rodzaju białych ziaren (nie są to kawałki kału) to czy oznacza to obecność w kocie jakiegoś pasożyta? Gdzies przeczytałam, że tak, ale nie napisano, co kontretnie. Lekarz mówi, że wszystko jest w porządku, ale sama nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się