Forum Regionalne Mazowieckie NOWA IWICZNA
ZMIEŃ
      lesznowola

lesznowola

(23 wyniki)
    • Dzień Dobry, Nabór wniosków o przyłączenie nieruchomości. lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3762 lesznowola.pl/upload/1547_002.jpg Pozdrawiam
    • Pytanie jak w temacie: rok temu (2010) pobiegłem jako świeży mieszkaniec gminy w Minimaratonie w Lesznowoli gdzieś w okolicach Dnia Niepodległości. W tym roku widzę że domeny nie przedłużono (minimaraton.pl) a na stronie gminy ani widu ani słychu - szkoda by było gdyby w tym roku nie odbył się ten minimaraton. Fajna zabawa była, liczyłem na poprawienie wyniku no i zrobiła się już mała tradycja bo to już by 9-ta edycja była.
    • Nowootwarta myjnia samochodowa ZAPRASZA! Myjnia samoobsługowa bezdotykowa ( nie oszczędzamy na chemii - u nas domyjesz swój samochód); Myjnia ręczna; Warsztat szybkich napraw; Wyminana opon! Najwyższa jakość usług! www.bling-car.pl ul. Słoneczna 157A w Lesznowoli tel. 535666535 Zapraszamy!
    • Debata nr 2 to komunikacja czyli jak dojechać do pracy a potem do domu. Proszę kandydatów na radnych żeby się pochwalili osiągnieciami, działaniami czy zgłoszonymi postulatami. W pierwszym temacie ciekawa dyskusja rozwinęła się na forum Mysiadła w szczególności ciekawe wątki : forum.gazeta.pl/forum/w,23670,116834505,117111044,Re_czas_zaczac_wybory.html www.mariarogowska.pl/www/?p=1757 czekam na kolejnych chętnych do piastowania zaszczytnego urzędu radnego. Zdrówka
    • Szanowni Państwo! Otrzymałem prośbę o to, aby szerzej poinformować mieszkańców naszego Sołectwa o tym, że kursują minibusy Ekspres Lesznowola. Ten problem wraca, co jakiś czas, były próby różnych modyfikacji rozkładu i trasy kursowania, niestety nadal te minibusy cieszą się znikomym zainteresowaniem. Obecnie przez nasze sołectwo prowadzi trasa dwóch linii (L4 I L5). W uproszczeniu można powiedzieć, że linia L4 kursuje od Urzędu Gminy poprzez Nową Wolę, Nową Iwiczną do Mysiadła i z powrotem. W...
    • www.ztm.waw.pl/lesznowola.php Pozdrawiam Gerard Gieleciński
    • Zapraszamy dzieci od 2 lat bez wpisowego tylko 600zł za miesiąc www.przedszkole-bajkolandia.pl
    • Od 1 stycznia to gmina odpowiada za wywóz śmieci. Niestety nie znamy jeszcze ani cen, ani warunków. Wkrótce trzeba będzie wypowiedzieć dotychczasowe umowy by nie płacić za to podwójnie. Czy wiecie co nasi radni ustalili na ten temat?
    • O remont ulicy Mleczarskiej dopraszamy się od kilku lat. Co roku słyszymy obiecanki od pani wójt i od radnych. Poza tym sama spychologia. A to Piaseczno winne, a to plany trzeba robić, a to się ktoś nie zgadza. Czy wiadomo kiedy cokolwiek się ruszy w związku z Mleczarską?
    • PROJEKT UCHWAŁY w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż w drodze bezprzetargowej nieruchomości, stanowiącej własność Gminy Lesznowola, oznaczonej w ewidencji gruntów nr 1/253, położonej w obrębie KPGO Mysiadło wraz z udzieleniem bonifikaty od ustalonej ceny Pliki do pobrania: www.lesznowola.eobip.pl/bip_lesznowola/redir.jsp?place=galleryStats&id=19753
    • Witaj, Sąsiedzie! Sprawdź! Ile płacisz za odbiór odpadów komunalnych! Szanowni Państwo! Uprzejmie proszę o porównanie obecnie płaconych stawek za odbiór odpadów komunalnych z Uchwałą Nr 185/XV/2008 Rady Gminy Lesznowola z dnia 4 marca 2008 r. w sprawie określenia górnych stawek opłat za usługi w zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości i w zakresie opróżniania zbiorników bezodpływowych i transportu nieczystości ciekłych. W przypadku stwierdzenia faktu po...
    • Mówi się o budowie Centrum Integracji Społecznej, a w ogóle nie myśli się o rozbudowie szkoły w NI. Po co budować kolejny moloch dla seniorów i opowiadać, że nie ma się gdzie spotkać, przecież to nie prawda. Miejsce po dawnej focie idealnie nadaje się na budowę jeszcze jednego skrzydła szkoły w NI, które było by połączone łącznikiem nad szkolną, dzieci wciąż przybywa. Może w tym kierunku powinna iść nasza 3 radnych?
    • Dlaczego nikt nie mówi na temat możliwości dojazdu do Warszawy tramwajem? Puławska jest wystarczająco szeroka by wbudować szyny i by można było korzystać z dodatkowego środka lokomocji. Tramwaj na pewno ułatwiłby życie wielu mieszkańcom tej strony Warszawy i myślę, że przyczyniłby się do rozładowania zatłoczonej drogi dojazdowej do stolicy?
    • Zgodnie z sugestią p.Sławka aby boisko było czynne do 22.00 - na spotkaniu z p.Wójt w dniu 31 maja złozyliśmy taką propozycję ,która została pozytywnie rozpatrzona.W spotkaniu (oprócz mnie)uczestniczyła radna Maria Rogowska oraz Przewodnicząca RS Janina Pytkowska .Celem naszych comiesięcznych spotkań jest omówienie najpilniejszych spraw w naszym sołectwie. Na ostanim czwartkowym spotkaniu poruszylismy kilka tematów; 1) Dom Kultury – zlecenie projektu uwzględniającego salę k...
    • Przeczytałem ogłoszenie zawieszone na drzewie o przygotowaniach do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego w NI w okolicach torów PKP. Ogłoszenie odwołuje do dokumentacji w gminie, na www.lesznowola.pl nie mogę znaleźć nic na ten temat. Ktoś zna szczegóły? Z jakiego na jaki ten plan ma być zmieniony? Pod jakieś konkretne potrzeby?
    • www.nadwisla.pl/ Odchodzę, bo jest kryzys LESZNOWOLA. Hanna Kosik, przewodnicząca rady gminy, podała się 28 maja do dymisji. W najbliższy wtorek radni będą głosować uchwałę w sprawie przyjęcia jej rezygnacji. Jako oficjalny powód ustąpienia Hanna Kosik podała obowiązki zawodowe i osobiste, które tak ją absorbują, że nie jest w stanie pogodzić ich z piastowaną w radzie funkcją. – Prowadzę kilka przedsiębiorstw, jest kryzys, muszę zdecydowanie więcej czasu poświę...
    • Wydaje mi się, że gdzieś się ten wątek przewinął w dyskusjach, ale nie mogę go namierzyć, więc chciałbym zapytać o radę. Co mogę zrobić ze starą pralką? Wiem, że mogę ją oddać do sklepu, w którym kupię nową. Oczywiście dochodzi tu problem z transportem, ale powiedzmy, że z tym sobię poradzę. Zastanawiam się czy są jeszczed jakieś inne opcje? Może jest jakiś odbiór tego typu sprzętu w Iwicznej? A może jakiś zakład naprawy AGD chciałby taką pralkę na części? (Pralka - Amica - jeszcz...
    • Kochani radni oraz wszyscy zainteresowani nieograniczonym dostępem do obiektów sportowych. Otóż z nadzieją patrzymy jak od jakiegoś czasu na terenie szkoły w NI buduje się nowoczesny obiekt sportowy. Ale uwaga czy bedziemy mieli możliwość swobodnego korzystania z niego? Jeśli czegoś ktoś nie zrobi (radni), to może się okazać że rodzice wraz ze swoimi małymi pociechami oraz nasza starsza i młodsza młodzież bedą mogli sobie popatrzeć na boisko zza ogrodzenia! Tak. Najprawdopodobie b...
    • Warto wiedzieć jak pracują sąsiedzi, zajrzyj, fakty są porażające!!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23670&w=78098433&a=78318858 Ciekawa jestem Państwa opinii. Pozdrawiam:))))) Borówka
    • Witam W poniedziałek 13 października odbędzie się zebranie rad sołeckich oraz sołtysów i radnych Nowej Iwicznej i Mysiadła w sprawie komunikacji. Na zebraniu będa również goście z Nowej Woli, Starej Iwicznej oraz ursynowa i gminy Piaseczno. Spotkanie odbędzie sie w szkole w Nowej Iwicznej o godzinie 19:00. Zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się