-
www.przegladpiaseczynski.pl/images/PDFY/8_wydanie_2013.pdf
Polecam stronę 4 - Prysł sen o potędze czyli kłopoty finansowe ... Lesznowoli
-
Dzień Dobry,
Nabór wniosków o przyłączenie nieruchomości.
lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3762
lesznowola.pl/upload/1547_002.jpg
Pozdrawiam
-
Witam,
W dniu 4 paździrnika, w UG Lesznowola, został wyłożony do publicznego wglądu (w godzinach 9:30 - 15:30), Projekt studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Lesznowola wraz z prognozą oddziaływania na środowisko
Dyskusja publiczna nad przyjętymi w projekcie studium rozwiązaniami odbędzie się w dniu 26 października 2010 r. w siedzibie Urzędu Gminy o godz. 10.00. Bardzo namawiamy mieszkańców do wzięcia udziału w tej dyskusji.
Nasze główne zastrzeżenia ...
-
www.ztm.waw.pl/lesznowola.php
Pozdrawiam
Gerard Gieleciński
-
Jak sie dostac do urzędu w Lesznowoli bez samochodu?. Czy tam jeździ jakis
autobus a jeski tak to zkąd i o której?
-
Dzień Dobry,
W/z link do newsa o CEiS w Mysiadle, pozdrawiam
www.nadwisla.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3171&Itemid=138
-
Mam prośbę do naszych Szanownych Rajców.
Czy możecie Państwo odpowiedzieć na pytanie co się dzieje z nową szkołą przy ulicy kwiatowej ?
-
e-lesznowola.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=158:-motoxtreme-2-w-mysiadle&catid=1:latest-news&Itemid=50
-
kurierpoludniowy.pl/?wyd=pno&page=artykul&id=6384
"Mają wybór
W poprzednich wyborach Maria Jolanta Batycka-Wąsik jako jedyny kandydat na wójta nie musiała z nikim rywalizować, zabiegając jedynie o poparcie mieszkańców, którzy nie mieli żadnej alternatywy. Ponad połowa mieszkańców uprawnionych do głosowania obdarzyła ją zaufaniem. Przeciwnych było tylko 710, zaledwie 12 proc. głosujących. Jednak w tym roku w Lesznowoli dojdzie do pojedynku. Wójt zmierzy się z kandydatem Platformy Obywatel...
-
Z wykształcenia jestem architektem i wieloletnim mieszkańcem Mysiadła. Znam historię budynku, w którym mieścił się hotel robotniczy ( ulica Osiedlowa). Zdziwiłem się więc, kiedy dowiedziałem się, że jeden z naszych radnych, który kilka miesięcy temu wnioskował o umieszczenie tam budynku komunalnego, teraz wnioskuje o jego rozbiórkę. Kierując się więc poziomem rozumowania Pana Radnego zacząłem się zastanawiać czy jest możliwe, aby stan techniczny budynku uległ degradacji w tak krótkim odstępi...
-
Witaj,
Sąsiedzie! Sprawdź! Ile płacisz za odbiór odpadów komunalnych!
Szanowni Państwo! Uprzejmie proszę o porównanie obecnie płaconych stawek za
odbiór odpadów komunalnych z Uchwałą Nr 185/XV/2008 Rady Gminy Lesznowola z
dnia 4 marca 2008 r. w sprawie określenia górnych stawek opłat za usługi w
zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości i w
zakresie opróżniania zbiorników bezodpływowych i transportu nieczystości
ciekłych. W przypadku stwierdzenia faktu po...
-
Zadania realizowane przez Samorząd Gminy Lesznowola w kadencji 2006 - 2010
sendfile.pl/28210/Zadania_realizowane_przez_Samorzad_Gminy_w_kadencji_2006_-_2010.pdf
Szanowni Państwo,
Oczywiście nie wszystkie zadania inwestycyjne wymienione są w zaprezentowanym podsumowaniu. Wiele indywidualnych spraw, z którymi zgłaszali się do mnie mieszkańcy udało mi się załatwić poprzez osobiste interwencje, albo wyjaśnić w rozmowie z odpowiednimi Referatami Urzędu Gminy Lesznowola. Tak więc zaprezento...
-
Dotacje do kolektorów słonecznych dla Mieszkańców Gminy Lesznowola
- podpisywanie umów z Mieszkańcami do 15 października 2010 r.
Gmina Lesznowola prowadzi działania w celu pozyskania dofinansowania ze środków Unii Europejskiej (Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego, działanie 4.3 „Ochrona powietrza, energetyka”) na realizację projektu związanego z zakupem i instalacją kolektorów słonecznych na budynkach należących do mieszkańców Gminy.
Mieszkańcy, którzy z...
-
Witam,
ponieważ do wyborów pozostało niewiele czasu, a na forum dominuje kampania negatywna i brak rzetelnego podejścia do propozycji programowych poszczególnych kandydatów, dających podstawę do racjonalnego wyboru, zdecydowałem się na zestawienie programowe wszystkich kandydatów z Mysiadła.
Pod poniższym linkiem możecie Państwo zobaczyć co z tego wynikło
Przewodnik Wyborczy dla Mysiadła
pozdrawiam
-
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8497149,Najnowoczesniejsza_szkola_w_kraju__Gdzie__Pod_Warszawa.html
-
Dzień Dobry,
Ogłoszenie o zamówieniu - przetarg na budowę Centrum Edukacji i Sportu (CEiS) w Mysiadle - Etap I
www.lesznowola.eobip.pl/_gAllery/13/23/13230/ogloszenie_o_zamowieniu.pdf
Pozdrawiam
-
Witam.Czy ktoś korzystał już z bankomatu w pasażu w Myszce?Wygląda jakby już
działał?
-
Szanowni Państwo, mieszkańcy Mysiadła i okolic
Z uwagi na styl działania oraz praktyki stosowane przez nową radę sołecką i
sołtysa, uprzejmie informuję, że mimo wielokrotnych próśb i etc. nowa rada
sołecka i sołtys Mysiadła wciąż nie jest zainteresowana żadną współpracą z
radnymi, urzędem gminy i Panią Wójt. Jestem rozczarowany ich agresywną
postawą, nowa rada sołecka i sołtys musi wiedzieć, że Kluczem sukcesów
Mysiadła i Gminy Lesznowola są rewelacyjne relacje pomiędzy radą (radnymi)...
-
Dla tych, którzy w naszej wsi chcą wydawać grube pieniądze na "elektroniczną
tablię informacyjna: polecam przyglądać się działalności sołtysa Nowej
Iwicznej (i to nie tylko w temacie informowania mieszkanców):
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35236&w=64108833
a tak nawiasem mówiąc porównując nasze Sołectwo i to ze wsi sąsiedniej mam
ochotę ogłosić eksterytorialność własnej działki i przyłączyć ją do NI:)
Pozdrawiam
PJ
-
... aby w kadencja 2010-2014 Rady Gminy Lesznowola przyniosła nam
1. CEiS czyli skończony I etap 1 września 2011 (zgodnie z obietnicami)
2. Rozwiązania drogowe związane z CEiS (czyli między innymi droga serwisowa na granicy Mysiadła z Ursynowem)
3. Dokończenie zagospodarowania placu zabaw przy Polnej wg projektu
4. Rozwiązanie problemów z nadmiarem wody opadowej (stworzenie nowego zbiornika retencyjnego, czyli odciążenie naszego stawu)
5. Modernizacje kanalizacji sanitarnej (po raz ko...