Forum Regionalne Mazowieckie Mysiadło
ZMIEŃ
      lesznowola

lesznowola

(27 wyników)
    • www.przegladpiaseczynski.pl/images/PDFY/8_wydanie_2013.pdf Polecam stronę 4 - Prysł sen o potędze czyli kłopoty finansowe ... Lesznowoli
    • Dzień Dobry, Nabór wniosków o przyłączenie nieruchomości. lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3762 lesznowola.pl/upload/1547_002.jpg Pozdrawiam
    • Witam, W dniu 4 paździrnika, w UG Lesznowola, został wyłożony do publicznego wglądu (w godzinach 9:30 - 15:30), Projekt studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Lesznowola wraz z prognozą oddziaływania na środowisko Dyskusja publiczna nad przyjętymi w projekcie studium rozwiązaniami odbędzie się w dniu 26 października 2010 r. w siedzibie Urzędu Gminy o godz. 10.00. Bardzo namawiamy mieszkańców do wzięcia udziału w tej dyskusji. Nasze główne zastrzeżenia ...
    • www.ztm.waw.pl/lesznowola.php Pozdrawiam Gerard Gieleciński
    • Jak sie dostac do urzędu w Lesznowoli bez samochodu?. Czy tam jeździ jakis autobus a jeski tak to zkąd i o której?
    • Dzień Dobry, W/z link do newsa o CEiS w Mysiadle, pozdrawiam www.nadwisla.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3171&Itemid=138
    • Mam prośbę do naszych Szanownych Rajców. Czy możecie Państwo odpowiedzieć na pytanie co się dzieje z nową szkołą przy ulicy kwiatowej ?
    • e-lesznowola.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=158:-motoxtreme-2-w-mysiadle&catid=1:latest-news&Itemid=50
    • kurierpoludniowy.pl/?wyd=pno&page=artykul&id=6384 "Mają wybór W poprzednich wyborach Maria Jolanta Batycka-Wąsik jako jedyny kandydat na wójta nie musiała z nikim rywalizować, zabiegając jedynie o poparcie mieszkańców, którzy nie mieli żadnej alternatywy. Ponad połowa mieszkańców uprawnionych do głosowania obdarzyła ją zaufaniem. Przeciwnych było tylko 710, zaledwie 12 proc. głosujących. Jednak w tym roku w Lesznowoli dojdzie do pojedynku. Wójt zmierzy się z kandydatem Platformy Obywatel...
    • Z wykształcenia jestem architektem i wieloletnim mieszkańcem Mysiadła. Znam historię budynku, w którym mieścił się hotel robotniczy ( ulica Osiedlowa). Zdziwiłem się więc, kiedy dowiedziałem się, że jeden z naszych radnych, który kilka miesięcy temu wnioskował o umieszczenie tam budynku komunalnego, teraz wnioskuje o jego rozbiórkę. Kierując się więc poziomem rozumowania Pana Radnego zacząłem się zastanawiać czy jest możliwe, aby stan techniczny budynku uległ degradacji w tak krótkim odstępi...
    • Witaj, Sąsiedzie! Sprawdź! Ile płacisz za odbiór odpadów komunalnych! Szanowni Państwo! Uprzejmie proszę o porównanie obecnie płaconych stawek za odbiór odpadów komunalnych z Uchwałą Nr 185/XV/2008 Rady Gminy Lesznowola z dnia 4 marca 2008 r. w sprawie określenia górnych stawek opłat za usługi w zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości i w zakresie opróżniania zbiorników bezodpływowych i transportu nieczystości ciekłych. W przypadku stwierdzenia faktu po...
    • Zadania realizowane przez Samorząd Gminy Lesznowola w kadencji 2006 - 2010 sendfile.pl/28210/Zadania_realizowane_przez_Samorzad_Gminy_w_kadencji_2006_-_2010.pdf Szanowni Państwo, Oczywiście nie wszystkie zadania inwestycyjne wymienione są w zaprezentowanym podsumowaniu. Wiele indywidualnych spraw, z którymi zgłaszali się do mnie mieszkańcy udało mi się załatwić poprzez osobiste interwencje, albo wyjaśnić w rozmowie z odpowiednimi Referatami Urzędu Gminy Lesznowola. Tak więc zaprezento...
    • Dotacje do kolektorów słonecznych dla Mieszkańców Gminy Lesznowola - podpisywanie umów z Mieszkańcami do 15 października 2010 r. Gmina Lesznowola prowadzi działania w celu pozyskania dofinansowania ze środków Unii Europejskiej (Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego, działanie 4.3 „Ochrona powietrza, energetyka”) na realizację projektu związanego z zakupem i instalacją kolektorów słonecznych na budynkach należących do mieszkańców Gminy. Mieszkańcy, którzy z...
    • Witam, ponieważ do wyborów pozostało niewiele czasu, a na forum dominuje kampania negatywna i brak rzetelnego podejścia do propozycji programowych poszczególnych kandydatów, dających podstawę do racjonalnego wyboru, zdecydowałem się na zestawienie programowe wszystkich kandydatów z Mysiadła. Pod poniższym linkiem możecie Państwo zobaczyć co z tego wynikło Przewodnik Wyborczy dla Mysiadła pozdrawiam
    • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8497149,Najnowoczesniejsza_szkola_w_kraju__Gdzie__Pod_Warszawa.html
    • Dzień Dobry, Ogłoszenie o zamówieniu - przetarg na budowę Centrum Edukacji i Sportu (CEiS) w Mysiadle - Etap I www.lesznowola.eobip.pl/_gAllery/13/23/13230/ogloszenie_o_zamowieniu.pdf Pozdrawiam
    • Witam.Czy ktoś korzystał już z bankomatu w pasażu w Myszce?Wygląda jakby już działał?
    • Szanowni Państwo, mieszkańcy Mysiadła i okolic Z uwagi na styl działania oraz praktyki stosowane przez nową radę sołecką i sołtysa, uprzejmie informuję, że mimo wielokrotnych próśb i etc. nowa rada sołecka i sołtys Mysiadła wciąż nie jest zainteresowana żadną współpracą z radnymi, urzędem gminy i Panią Wójt. Jestem rozczarowany ich agresywną postawą, nowa rada sołecka i sołtys musi wiedzieć, że Kluczem sukcesów Mysiadła i Gminy Lesznowola są rewelacyjne relacje pomiędzy radą (radnymi)...
    • Dla tych, którzy w naszej wsi chcą wydawać grube pieniądze na "elektroniczną tablię informacyjna: polecam przyglądać się działalności sołtysa Nowej Iwicznej (i to nie tylko w temacie informowania mieszkanców): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35236&w=64108833 a tak nawiasem mówiąc porównując nasze Sołectwo i to ze wsi sąsiedniej mam ochotę ogłosić eksterytorialność własnej działki i przyłączyć ją do NI:) Pozdrawiam PJ
    • ... aby w kadencja 2010-2014 Rady Gminy Lesznowola przyniosła nam 1. CEiS czyli skończony I etap 1 września 2011 (zgodnie z obietnicami) 2. Rozwiązania drogowe związane z CEiS (czyli między innymi droga serwisowa na granicy Mysiadła z Ursynowem) 3. Dokończenie zagospodarowania placu zabaw przy Polnej wg projektu 4. Rozwiązanie problemów z nadmiarem wody opadowej (stworzenie nowego zbiornika retencyjnego, czyli odciążenie naszego stawu) 5. Modernizacje kanalizacji sanitarnej (po raz ko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się