Forum Turystyka Turystyczne Porady
ZMIEŃ
      lotnisko

lotnisko

(15 wyników)
    • witam. jak można najtaniej dojechać z dworca pkp/okolice na lotnisko katowice-pyrzowice. Proszę o pomoc
    • jak dojechać na lotnisko okęcie z dworca zachodniego? chodzi mi o numery linii. z gory dziekuje
    • PROŚBA DO WARSZAWIAKÓW! Szukam taniego hotelu na jedną noc w miarę blisko lotniska, tzn i tak z taxi skorzystam z pewnością - więc nie musi być przy lotnisku... Jade z rodzinką 2 dorosłych + 2 dzieci, szukam hoteliku do kwoty 150 zł za nas czwórkę. Praktycznie tylko na jedną noc, bo ok. 6 rano musimy być na lotnisku już :) Czy możecie coś polecić? Dzieci w wieku 14 i 3 lata. Interesuje mnie pokój trzyosobowy, mała śpi z nami na łóżku. DZIEKUJE Z GÓRY ZA PORADY ach, t...
    • hej w maju pierwszy raz bede leciala samolotem. do wawy przyjade pociagiem i mam pytanko czy od PKP daleko jest na lotnisko? oczywiscie wezme sobie taxi ale tak orientacyjnie chcialabym wiedziec ile to zajmie mi czasu zeby zdazyc na samolot. no i jeszcze jedno pytanko ile czasu przed odlotem musze byc na lotnisku i ile czasu zajmuje odprawa? z gory wielkie dzieki za pomoc.
    • W dzień z dojazdem nie ma problemu, kłopoty zaczynają się w nocy, kiedy nie ma kto cię odebrać a autobusy nie kursują. Polecam busy, 20 zł za kurs(cena jak autobusem), ok 45 minut do dworca. Taksówek nie polecam, bo za drogie i nie zawsze pomieszczą bagaże(zwłaszcza wielu osób).
    • Lecę w grudniu do Meksyku z Okęcia a jak wiadomo, zimą w Polsce jest zimno a w Meksyku gorąco ;-) i mam problem z zimowymi ciuchami. No bo w drodze do Warszawy i w Warszawie na lotnisko muszę być raczej opatulona, a na miejscu, w Meksyku te grube, zimowe ciuchy będą mi tylko przeszkadzać i zajmować miejsce w walizce, które wolałabym wypełnić pamiątkami. Stąd moje pytanie: co zrobić? Czy na lotnisku są szafki do przechowywania bagażu i czy mogę je wykupić na dwa tygodnie? Czy ...
    • Czy ktoś wie czy z rejonu dworca PKP w Katowicach odjeżdżają busiki na lotnisko w Pyrzowicach? A jeżeli tak to gdzie one stoją i w jakich godzinach odjeżdżają? Będę na dworcu w Katowicach ok 18:00 i pewnie nie zdążę na autobus PKM (ten za 20,00zł) odchodzący o 18:00, a nastepny jest dopiero o 19:30 :-(. Czy ktoś może mi pomóc? Wyjazd już niedługo: 2009-05-12?
    • wybieram sie do miami beach, prosze o porade czy z lotniska mozna dostac sie do miami beach jakims publicznym transportem czy trzeba wypożyczac samochód ( albo taxi -ale pewnie bardzo drogo?) pozdrówka
    • Podobno w biurach podrozy mieszczacych sie na niemieckich lotniskach mozna kupic wakacje nawet o 50%- 70% tansze niz wedlug cen katalogowych, z wylotem za chwile, za kilka godzin albo nastepnego dnia. Postanowilismy w tym roku zaryzykowac i w zwiazku z tym mam kilka pytan: 1. czy ktos z Was jezdzil w ten sposob? 2. czy myslicie, ze w zwiazku z kryzysem ofert bedzie wiecej (bo ludzie nie maja kasy) czy mniej (bo biura podrozy tez nie maja kasy)? 3. czy ceny beda nizsze czy wyzsze ...
    • wiem, ze jadac do turcji potrzebuje wize turystyczna, ktora moge wykupic na lotnisku. Czy dostane ta wize bez problemu, nie majac wykupionej wycieczki z biura podrozy, ani rezerwacji w hotelu? Mam zamiar zaczymac sie u znajomego. Czy bede miala jakies problemy???
    • Mam pytanie, pierwszy raz będę leciał samolotem jestem osobą niepełnosprawną poruszającą sie na wózku inwalidzkim. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda pomoc takiej osobie jak ja na lotnisku w dotarciu do samolotu? Muszę wziąć ze sobą stół pionizujący,który swoje waży. Jak wyglądają opłaty za taki bagaż? Lecę sam krótko mówiąc mam pietra.
    • Mam serdeczna prosbe W kwietniu wybieram sie do Paryza na 6 dni moj problem polega na tym ze nie wiem jak mam kupic bilety na komunikacje miejska chodzi o to zeby to mialo rece i nogi i zeby oczywiscie nie przeplacac . A wiec laduje na lotnisku CDG mieszkac bede w centrum i odlatuje z CDG moj pobyt bedzie od niedzieli do piatku , prosze niech ktos mi poradzi jak najtaniej rozwiazac problem z biletami komunikacji miejskiej ?
    • meksyk(5)

kto podpowie czy bardziej opłaca się zabrać do meksyku dolary amerykańskie czy kanadyjskie
    • Lecialam samolotem pierwszy raz po 8 latach. Podrozowalam sama. Mam 40 lat, wygladam schludnie i chyba nieszkodliwie. Kobieta pracownik kontroli bezpieczenstwa w Polsce kazala stanac rozpostrzec rece i przez dotyk czesci ciala cos tam sprawdzala (?). Tez przeswietlila plastykowa koperty z moimi dokumentami. We Frankfurcie pracownik powiedzial ze mam w bagazu monety i chcial je zobaczyc, tez wyjal urzadzenie do ukladania wlosow i takie podstawki z drzewa pod szklanki. Musialam s...
    • O wakacjach czas pomyśleć... no właśnie... Podpowiedzcie jaką walizkę zanabyć? Potrzebujemy dużą, ale lepiej zainwestować (od 300 pln w górę) czy kupić coś w supermarkecie za zdecydowanie mniejsze pieniądze? Wiem jak obchodzą się z bagażami na lotniskach... Jakie są wasze doświadczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się