Forum Turystyka Świat Mexico
ZMIEŃ
      lotnisko

lotnisko

(12 wyniki)
    • Czesc all, mam do was dosc pilna kwestie zwiazana z meksykiem. podrozuje (poraz pierwszy) do meksyku i musze sie dostac z lotniska w mexico city do hotelu w puebla. jakie sa opcje podrozowania? rzucilam okiem na odleglosc i jest to jakies 150km wiec taxi odpada;) czy sa jakies polaczenia bezposrednio z lotniska do puebla? jakie taksowki zamawiac? jak? sczerze mowiac bardzo sie obawiam tego wyjazdu, musze jakos zorganizowac ten transfer a nie wiem gdzie sie zwrocic zeby ni...
    • W piatek wylatuje z powrotem do Polski z Mexico City i chce zrobic jakies zakupy na lotnisku. Beda to pewnie glownie plyny (alkohole, pachnidla), a ze lece przez Paryz, to i tam pewnie cos zechce kupic. No i tu moje pytanie: jak to sie ma do przepisow o przewozie plynow (dopuszczalny 1 litr w sumie zamkniety w woreczku)? Czy istnieje ryzyko, ze strace ktorys w zakupow (zwlaszcza te kupione w MC)? Jezeli ktos z Was wie cos na ten temat, to bardzo prosze o pomoc. Dziekuje i pozdrawia...
    • Szukam parkingu w okolicy lotniska za rozsądną kaskę i żeby był z transferem na i z lotnisko.Dzięki
    • Witam, proszę o pomoc. Lecę pierwszy raz samolotem. I to do Meksyku. Przesiadka w Paryżu. Jestem przerażona, że nie znajdę się tam, pogubie bagaż i w ogóle mam straszne wizje. Mam wydruk biletów od firmy, która mi to wszystko rezerwowała i ... nie wiem co dalej :( Jesli ktoś może mnie poratować informacjami będę wdzięczna ...
    • Zamierzamy wybrac sie do Meksyku, a po drodze spedziac pare dni w Gwatemali i Belize; Powrot planowany jest rowniez z Meksyku. Zastanawiamy sie tylko jak bedzie wygladala kwestia wiz - wjezdzajac do MEX otrzymujemy wize turystyczna - jedna czesc zabieraja na lotnisku, druga wklejaja do paszportu. Co sie dzieje jak przekraczamy granice Meksyk-Gwatemala czy Gwatemala-Belize - czy "wyrwa" nam wize meksykanska, a jesli tak czy nie bedziemy miec problemu z wyjazdem ? I jeszcze je...
    • Hej, wróciłam z dwutygodniowej wyprawy do Meksyku i na Kubę (Villahermosa-Palenque- Misol-Ha-Agua Azul-Ocosingo-San Cristobal-Chiapa di Corzo-Villahermosa-Merida- Cancun-Playa del Carmen-Tulum - Havana-Cancun). Chętnie odpowiem na pytania. Przesyłam również link do strony ze zdjęciami: anulaxxx.blog.onet.pl/ i forum, na którym jest opis wycieczki (trip report): thorntree.lonelyplanet.com/categories.cfm?catid=17 Pozdrawiam!
    • W Meksyku będziemy również w Cancun. Wycieczka na własną rękę więc i hotel trzeba samodzielnie znaleźć. Nie chodzi o najtańszą wersję - hotel niedaleko od plaży, 50 USD za pokój z łazienką - byłoby ok. Chętnie poznam wasze rekomendacje.
    • Hej Mamy bardzo dobrą ofertę na przelot do Meksyku (już zarezerwowaną, ale nie "klepniętą") przez USA. Problem polega na tym że musimy się ostatecznie zdecydować do czwartku nie mając jeszcze wizy. O nią ubiegali byśmy sie już po zakupie biletów lotniczych... Podobno już nie ma czegoś takiego jak wiza tranzytowa, natomiast na formularzu do zwykłej są takie pola jak: miejsce pobytu w Stanach itp. Ja to się ma do przelotu tranzytowego przez Stany ? Ktoś już może przerabia...
    • Rozne przewodniki roznie mowia, czy ktos moze moglby mi poradzic? Chce w koncu grudnia wyrwac sie na kilka dni do Playa del Carmen, miec tam baze ale raczej nie siedziec na miejscu tylko pojechac codziennie a to do Xcaret a to do Coba a to do Tulum. W przewodnikach jest napisane ze wszedzie jezdza autobusy, ze taksowki sa niedrogie, ze wiele hoteli ma busiki... na dodatek nie wiem jak trudno jest przystosowac sie do innych regul ruchu, wiem, ze np skrety w lewo sa bardzo skomplikowane. No ...
    • Czy ktoś z bywalców pomoże mi w podjęciu decyzji? Zastanawiam się nad rezerwacją auta przez Orbitz już teraz (oczywiście z pełnym ubezpieczeniem) a załatwieniem tego na miejscu. Czy kupując przez Orbitz i płacąc od razu za ubezpieczanie mam go wykupionego w tej samej firmie z której biorę auto? Chodzi o to ze nie mam ochoty angażować swoich prywatnych pieniędzy w razie ewent. szkody. Minusem załatwienia tego już teraz wydaje mi się to że jak umówię się na odbiór na lotnisku Can...
    • bylam rok temu w Meksyku i nadal nie moge uwierzyc ze jedno z moich wielkich marzen sie spelnilo:-))))))))))))))))
    • Za MSZ: Istnieje całkowity zakaz wwozu i wywozu wszelkich artykułów spożywczych. Do tej pory nie probowalam tego sprawdzac, chociaz nie zauwazylam zeby jakos szczegolnie sprawdzali co mam w walizkach. Kusi mnie jednak, zeby zabrac ze soba jakies tortille, chile, sosy itp i przygotowac cos rodzince w Polsce. Stad moje pytanie: czy ktos wywozil zywnosc z Meksyku do Polski i mial z tym jakies problemy? Slyszalam tez, ze na lotnisku w Mexico City maja sprawdzac wszystkim bagaze i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się