Forum Turystyka Świat Tajlandia
ZMIEŃ
      lotnisko

lotnisko

(3 wyniki)
    • Lecę do Australii z przesiadką w Bangkoku. Tak się zajęłam przygotowaniami, że nie pomyślałam co będę robić podczas 9 godzin jakie przyjdzie mi spędzić na lotnisku. Mam pytania do osób, które tam były - czy w sklepach mogę płacić dolarami lub euro, czy lepiej mieć lokalną walutę? Zastanawiam się też czy mogę opuścić teren lotniska - chciałabym przespać się kilka godzin w jakimś hostelu lub hoteliku, jeśli ceny nie będą zabójcze :) Z góry dziękuję za pomoc.
    • Bangkok(8)

Witam, W połowie lutego będę przez dwa dni w Bangkoku. Przede wszystkim chciałbym zapytać czym dostać się z lotniska do centrum miasta? Czy jeździ tam kolejka albo bezpośredni autobus? Nie mówię o taksówkach, bo to najprostsze rozwiązanie wszędzie na świecie, ale właśnie o transporcie publicznym. Poza tym co koniecznie należy w Bangkoku zobaczyć - takie minimum jeśli mam tylko dwa dni (no prawie trzy)? Pozdrawiam i dziękuję za informacje.
    • Mamy wykupione bilety do Tajlandii do Bangkoku na koniec kwietnia. Biję się z myślami w świetle obecnych wydarzeń co zrobić czy jechać czy nie.Ambasada Polska w Bangkoku i nasze MSZ raczej odraza wyjazdu a w szczególności do Bangkoku.Co prawda będziemy tam tylko pare dni a potem na wyspy ale strach jest.Jedziemy na własną rękę. Jak myślicie ryzykować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się