Forum Turystyka Europa Portugalia
ZMIEŃ
      lotnisko

lotnisko

(11 wyników)
    • Witam wybieramy się ze znajomymi w czerwcu do Portugali na własną rękę tydzień objazdówki i tydzień pobytówki praktycznie wszystko mamy zabukowane zostało tylko wypożyczenie samochodu. Potrzebny nam od 7.06 do 23.06 z odbiorem i zwrotem na lotnisku w Lizbonie + fotelik dla dziecka który wiem że w niektórych wypożyczalniach jest płatny. Oglądalam polecaną na forum firmę Luzcar ale niestety oni podstawiają tylko na lotnisko w Faro.
    • Witam Szukam niedrogiego transferu z lotniska w Faro do Albufeiry. Z tego co widziałem wszyscy przewoźnicy mają jednakowe ceny od 30-35 euro( busik, taxi) w jedną stronę. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś konkretną firmę z której usług korzystał na tym terenie. Są opinie na forum tripadvisor, ale mam wrażenie, że większość z nich to wpisy reklamowe samych przewoźników. Na nasze gazetowe forum chyba jeszcze nie docierają więc jeśli korzystaliście lub macie taką wiedzę to proszę o infor...
    • Wiem, że z lotniska do centrum kursuje aerobus 91 dla turystów (3,50 euro) Jakim innym numerem autobusu mogę się dostać do stacji metra za normalną cenę? Czy prawdą jest , że podrózni linii TAP mogą tym busem (91) jechać za darmo okazując bilet przelotu? Czy ktoś miał doświadczenie z wypożyczalnią Cars4holidays?
    • Z ktorego dworca w Porto odjezdzaja autobusy do Lizbony i jak dojechac do tego dworca z lotniska?
    • prosba o info nt. komunikacji z tej okolicy. Czy jest dobre polaczenie autobusowe,aby zwiedzac wyspe ( np zachodnio-pln wybrzeze ) ? czy tez lepiej jednak skorzystac w wycieczki zorganizowanej ? Wynajecie samochodu dla 7 osob juz sprawdzalam w internecie i jest dosyc drogie ok 170 E za dobe.... Drugi temat to dojazd z lotniska .. hotel nam zaoferowal dojazd ( dla 7 osob) za 60 E, czy to jest dobra cena ? wydaje mi sie troche drogo...ale moze sa takie ceny... dziekuje za podpowi...
    • co ciekawego można zobaczyć, jakie to miasto, czy daleko jest z lotniska do centrum? jaka tam teraz pogoda?
    • Czy może wiecie, czy 2-letnie dziecko musi kupowac bilety na komunikacje autobusowa, czy jezdzi za darmo? A drugie pytanie dot autobusu z lotniska nr 91 - doczytalem, ze bilet kosztuje 3,50 euro, ale mam sprzeczne informacje nt. jego waznosci. Jedne zrodla pisza, ze jest wazny na komunikacje autobusowa przez 24 godziny, a inne, ze tylko w dniu zakupu. Czy moglby ktos potwierdzic? Bede kupowal go po 22-giej, wiec wolalbym zeby to byla ta pierwsza opcja ;)
    • Czy w Porto znajduje sie metro? jak z lotniska dojechac do centrum?
    • Witam, Będę wdzięczny za wskazówki, jak najtaniej dolecieć do Portugalii (linie, czartery).
    • Witam! chcemy jechac (2 osoby) w lipcu (I polowa) do Portugalii, na Maderę najchętniej. Moze byc samolotem (rozumiem, ze najlepiej czarter), samochodem tez, ale jesli na Maderę no to tylko samolot :) Do niedrogiego hotelu - moze byc bez wyzywienia albo do kwatery prywatnej. Ktos byl, moze sie podzielic doswiadczeniami? jak sie do tego zabrac?
    • Witam! Jak zwykle liczę na porady formuowiczów. Wybieramy się ze znajomymi latem w okolice Lizbony. Gdzie można nacieszyć się pięknymi widokami, plażą? I mieć dobry dojazd do Lizbony. Czy Cascais to dobry wybór? Samochód będziemy mieli tylko przez część pobytu. Czy cenowo Cascais nie odbiega od innych miasteczek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się