Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      lotnisko

lotnisko

(14 wyniki)
    • Czy obok lotniska we Lwowie jest jakiś parking strzeżony, żeby zostawić auto na 4-5 dni i czuć się w miarę spokojnie?
    • Szykuje mi się wylot służbowy do Kijowa, a ponieważ tym razem nie mogę skorzystać z zaprzyjaźnionego kierowcy ;) będę wdzięczny za rady jak najsprawniej dostać się do centrum Kijowa - okolice hotelu Intercontinental. Dobrze byłoby jakby też mozna było dostać jakieś kwity/rachunki od przewoźnika, można co prawda skorzystać z transportu oferowanego przez hotel, ale za 90 euro w jedną stronę za taką "przyjemność" księgowość w firmie chyba by mi łeb ukręciła ;)
    • do osób, które lądowały w Kijowie: w jaki sposób można się dostać z lotniska Boryspol do dworca kolejowego w Kijowie? Ile czasu (przeciętnie) może potrwać taki przejazd? czy oprócz taksówek są tam prywatne autobusy czy tzw. marszrutki?(takie, które nie zatrzymują się co 500m, tylko jadą prosto z lotniska na dworzec PKP) mniej więcej jaki jest koszt przejazdu?
    • Witam! Jak wyglada sprawa z sklepem wolnoclowym na tym lotnisku(po odprawie)?Jakie maja zaopatrzenie i CENY alkoholu i fajek(drozej/taniej/to samo jak"na mieście")?Sa jakies limity przy zakupach?
    • Wszystko co wiecie o Lotnisk Kijów Borispol Airport. jak dojechąć do i z Kijowa, cena autobusu, busu, taxi. Godziny połaczeń z centrum. CENY !!!! Może najpierw minusy, póżniej plusy. Potrzebny mi kubeł zimnej wody, zanim skorzystam z tanich lini lotniczch. (obiektywnie)
    • Witam wszystkich. Jako, że w internecie nie znalazłem chociażby słowa na temat lotniska we Lwowie mam pytanie do osób, które były na tym lotnisku. Czy na tym lotnisku są sklepy i kantory?? Akurat jestem z moim przyjacielem w trudnej sytuacji ponieważ lecimy do Symferopola z Lwowa. Do Lwowa dojeżdzamy pociągiem z Przemysla, który we Lwowie jest kolo 5 rano.. Samolot mamy o godzinie 10.25 a wiadomo, że trzeba tam dojechac i być wczesniej na odprawie.... Problem polega na tym, że chyba nie będz...
    • Temat pojawial sie na forum conajmniej kilkukrotnie , wiec pomyslalem,ze warto podzielic sie informacja o nowym polaczeniu autobusowym , regularnym i - sadzac po wygladzie autobusow i jakosci strony www.skybus.kiev.ua/en/index_en.html - calkiem profesjonalnym. Wybierajacym sie do Kijowa w najblizszym czasie sugeruje ubrac sie naprawde cieplo , temperatura w nocy ma w tych dniach spasc ponizej minus trzydziestu, w dzien - w okolice minus dwudziestu.
    • Może ktoś wie jak najlepiej dostać się z lotniska BORISPOL do centum Kijowa. Proszę o podpowiedź.
    • Lecimy na Krym z Lwowa.Chcemy dojechać samochodem do Lwowa i gdzieś zostawić bezpiecznie auto na tydzień.Problem polega na tym że na lotnisku musimy być rano a kompletnie nie znamy miasta.Czy możecie polecić jakiś bezpieczny parking.Czy na parkingach w Lwowie zdarzają się kradzieże? Pytanie możliwe że wręcz śmieszne ale na Ukrainie nie byłem 25 lat a w tamtych czasach bywało bardzo różnie.
    • wiem, ze byl taki watek, ale z 2006 roku; zmienilo sie cos od tego czasu? cany zapewne tak... moze ktos podac aktualne, kto byl w miare niedawno (autobus, taxi) jak czesto sa autobusy?
    • Czy ktos lecial liniami Aerosvit z Krakowa do Kijowa, chodzi mi o to nowe polaczenie ktore jest uruchomione od marca. Czy sa opoznienia? W jakim stanie sa samoloty? Pytam dlatego, ze chce leciec z malym dzieckiem i nie wiem czego sie spodzewac. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
    • Jak najsprawniej dostać się z lotniska w Simferopolu do Jałty? (11 maja). Z góry dziękuję
    • Witam.Ma ktos doswiadczenia z nocnym przekraczaniem granicy na pieszo? O 24 a wlasciwie o 0.00 bedziemy w przemyslu i chcielibysmy dotrzec do lwowa na 7 rano. Czy jezdza o takich porach busy i marszrutki czy sa jakies przerwy? Moglibysmy przyjechac pozniej ale obawiamy sie za nie zdazymy na czas a musimy zdazyc na 8 na lotnisko. I jeszcze jedno- daleko jest od dworca kolejowego na lotnisko? Z gory dzieki
    • Jak rozwiązaliście problem powrotu samolotem z Krymu? Chodzi mi o sposób wczesnego dotarcia na lotnisko.Czy wskazane jest bycie w Symferopolu dzień wcześniej? A może ktoś z was ma namiary na kwaterę? Napiszcie, proszę jak sobie poradziliście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się