mleko

(263 wyniki)
  • Mam pytanie do mam podrozujacych z niemowlakami lub malymi dziecmi do Polski. Czy zabieracie ze soba mleko modyfikowane (oczywiscie jesli nie karmicie piersia;)) ? Mam problem, bo nie wiem czy musze pakowac ze soba pudla z mlekiem, ktorego w Polsce nie dostane. Dodam, ze lecimy z blizniakami, wiec tego mleka potrzebuje conajmniej 3 lub 4 pudla. Byloby prosciej kupic mleko polskie, np. Bebiko. Ale nie wiem jak dzieciaki zareaguja. Alergikami nie sa, ale nigdy nic nie wiadomo. Moze im smak ni...
  • W poniedziałek wybieram się z Londyn Stansted do Wrocławia z 10 tygodniowa córeczką. Zastawiam się jak ogarnąć temat mleka do picia. Co myślicie o zabraniu ze sobą gotowców apatmila po 70 ml?one są gotowe do picia z załączonymi smoczkami..Jak się na nie zdecyduje to muszę pakować je w te przezroczyste woreczki?
  • Wiem,ze kazda ciaza jest inna i kazdy porod inny,ale... Synka nie karmilam piersia,bo zwyczajnie nie mialam pokarmu... Byc moze wina byla w tym,ze maly urodzony przez CC dwie doby byl w inkubatorze i go nie widzialam? A moze poprostu nie mam mleka-moja mama i babcia tez nie daly rady wykarmic dzieci. Jak jeszcze w mamy czasach to moze byla wina propagandy (karmienie co 3h itp) tak w wypadku babci sytuacja byla dramatyczna. Moja mama urodzila sie za wczesnie,a ze to byly wczesne lata 50 to ...
  • jak w temacie- chodzi o zwykle sklepowe (pasteryzowane) dla dziecka do platkow. czy melko powinno byc przegotowane czy wystarczy podgrzac?
  • moj maly (skonczone 17 m-cy) jakis tydz temu przestal pic butle rano, teraz odmawia rowniez wieczorem;-( Probowalam zmienic mleko, bez roznicy... Z kubeczka pije wode wylacznie i to w b.niewielkich ilosciach. oprocz zotlego sera nie je innego nabialu. No i pytanie...do kiedy Waszy dzieci pily butle( czy tez mleko w ogole jesli nie w formie butli) ? Czy powinnam syna zachecac do picia mleka, czy raczej nie skoro sam nie czuje takiej potrzeby? Kurcze, wlasnie zrobilam sobie zapasy mm kozi...
  • nareszcie moja HV iGP "uznali" u syna alergie na mleko krowie i zalecili podawac mleko migdalowe. Szczerze mowiac pierwsze slysze o tym mleku. Od wczoraj podaje dziecku modyfikowane kozie (wczesniej kupilam juz puszke na sprobe i bylo lepiej z egzema), ale HV twierdzi, ze migdalowe lepsze. No to bedzie jako dodatkowe, bo malemu serkow, jogurtow tez nie podaje. Przeszukalam troche google, no i nie wiem czy lepiej robic samemu czy kupowac w kartoniku? Dzisiaj zrobilam troche sama, niby pros...
  • Gdzies slyszalam, ze niby od 12 m-cy mozna podawac mleko krowie/kozie( podobno kozie lepsze). Czy tez moze lepiej dawac jeszcze mm? Jesli tak to do kiedy jest ono lepsze? A moze podawac jedno i drugie?
  • U syna problemy skorne zaczely sie w wieku 4 m-cy, byl wtedy karmiony piersia. GP wykluczyl skaze bialkowa (ot tak). Ja przeszlam na diete beznabialowa i bylo w miare ok. Potem od 6 m-cy maly dostawal mm Aptamil i zadnego innego nabialu. Znowu... w miare ok, troche wysypki na policzkach tylko. Teraz wyszla mu brzydka egzema na rekach i nogach. Czekam na wizyte u GP juz 3 tydz. !!! Termin mam na srode. Mam wrazenie, ze maly ma problem z nietolerancja laktozy (choc pewnosci nie mam, ale po nabi...
  • Czesc, czy ktoras z Was kupowala moze w UK mleko w proszku? nie chodzi mi o mm tylko takie zwykle. Bo jestem na diecie dukana i potrzebuje do roznych przepisow, a nigdzie nie moge znalesc:( czy mozecie napisac jak sie nazywa lub link jak wyglada i gdzie kupujecie?
  • deser.pl/deser/1,111857,9178716,Lody_z_ludzkiego_mleka__Skusisz_sie_.html czego to w uk nie wymyślą ,;)bleeeeeeee
  • moja mama ma 8 mies, zastanawiam sie nad podaniem jej koziego mleka, takiego z kartonu , czy to w ogole ma racje bytu? czy takie mleko trzeba rozcienczac z woda? ciezko mi nzalesc informacje na ten temat w internecie bo chyba malo mam probuje w ogole z kozim mlekiem. Moze wy macie jakies z tym obycie?
  • Witam, proszę podpowiedzcie mi jakie mleko powinnam podawać synkowi, jest silnym alergikiem, karmionym piersia, ale z racji mocno ograniczonej diety powoli zaczynam tracić pokarm i na wszelki wypadek chciałabym mieć jakieś mleko w szafce. Czy raczej isc do GP ?
  • jak sobie poradzic ze zmiana mleka z sma na polskie mleko na wakacjach z 5 miesiecznym dzieciaczkiem. wybieramy sie na dluzsze wakacje do ojczyzny, ktore mleko byloby odpowiednie? jakie macie doswiadczenia z tym zwiazane? nie jestem mama panikara, ale nie chce eksperymentowac na brzuszku mojego malucha, choc pewnie nie jeden raz to zrobie...
  • Synek ma 13 miesiecy i prawie od urodzenia pil Aptamil. Mysle, ze juz nadszedl czas aby przestawic Go na mleko..no i tu dylemat- kozie czy ryzowe? Krowiego wole Mu na razie nie dawac bo moim zdaniem jest za ciezkie, zreszta sama kiepsko sie po nim czuje ale tez nie mowie stanowczo nie :) Poradzcie prosze. Musze sie za to wziac dopoki syn chetny na zmiany :) Dzieki
  • Czy ktos moze mi polecic garnek do mleka,ktory nie przypala? Moj niby z grubym dnem,ale dzis w budyniu smietanowym pelno przypalonych klaczkow lata. Kuchnie mam elektryczna. Polecicie cos prosze!!!
  • www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2012050/The-cocktail-20-chemicals-glass-milk.html
  • Witam,jestem na macierzynskim chcialam to wykorzystac i wybieram sie do Polski,przeraza mnie jazda z calym majdanem typu wozek,butelki ciuszki i inne.Nie chcialabym zabierac mleka.Co jest odpowiednikiem angielskiego Aptamilu 1 czy jest to Bebilon1 i czy ktoras z Was stosowala Bebilon na noc(specjalny do stosowania na noc)i czy ktos wie cos na temat Bebilonu przeciw ulewaniu sie dziecka?Mojej malej zawsze sie ulewa po jedzeniu.czy w Polsce sa te same rozmiary Pampersow czyli 1,2 3..?Acha czy m...
  • jest pare firm ktore produkuja mleko dla niemowlat czym roznia sie poszczegolne mieszanki? co zawaza ze decydujecie sie na mleko firmy a albo b ?
  • czym rozni sie od zwyklego? mlody ma 2 mies i od 3 dni jest strasznie nienajedzony, nie jest to kwestia pragnienia, wode podaje i napije sie, ale jak jest glodny to jest glodny i przy wodzie tylko sie wkurza, normalnie przestal mi 3 godz wytrzymywac pomiedzy posilkami i zaczelam sie zastanawiac nad tym mlekiem bo widzialam w sklepie ale nigdy blizej sie nie przygladalam.
  • Moja córcia ma 4,5 miesiąca. Dotąd karmiłam wyłącznie piersią, ale zważywszy na to, iż mała nie najada się, jest ciągle głodna, a ja mam bardzo mało pokarmu, zaczęłam ją dokarmiać mlekiem Cow&Gate. No i problem w tym, że naokoło buzi, w miejscu gdzie skóra zetknie się z mlekiem, pojawiają się czerwone plamy, które po około 20 minutach znikają. Nie wiem, czy to może być alergia na to mleko? Dodam, że córka nie ma żadnych innych "złych" objawów. Nigdy nie miała żadnych kolek, bólów brzuszka, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się