model

(51 wyników)
  • Oto film z prezentacja praktycznie wszystkich modeli ALFA ROMEO, z podkladem DEPECHE MODE...: tinyurl.com/27jjmb Co sadzicie o filmiku,fajowy prawda? Tylko ALFA ROMEO jest tak swietna marka ze mozna siedziec, patrzec sie i patrzec, praktycznie wszystkie auta sie podobaja... _________________ Areks Glogowskie Forum ALFA ROMEO www.alfaglogow.fora.pl
  • 155 to ciekawy temat, bo nikt o nim nic nie pisze. Czy ktos z forumowiczów ma 155 lub miał (dłużej niż miesiąc:)? na ulicach też jest ich mało. jakie są głowne grzechy tego auta? co spędza sen z powiek włascicielom? I jak wygląda rynek na te auta? czy ten model jeszcze w ogóle ktos kupuje?
  • Która Alfa jest najmniej awaryjna ? Który model jest najlepszy ? Tylko nie mówcie, że ta o którą sie dba, bo z tego co tu czytam to np. Alfy 156 są bardzo awaryjne. Czy jest jakiś model o którym można powiedzieć, że jest najlepszy ? Chodzi mi o auta współczesne.
  • Jak w temacie. Jakie jest oryginalne ET w tym modelu? Pozdrawiam. - Rafał P.S. - szukałem w wyszukiwarce, ale jakoś kiepsko mi to szło...
  • Witam Jestem na etapie wymiany auta, obecnie jeździłem Fordem Focusem 1,6 16V w hatchbacku 1999 r. Auto mi odpowiadało ale obecnie chciałbym wymienić n cos mocniejszego i większego. Zawsze mi się podobały Alfy, i zastanawiam się nad modelem 156. Jaką opcję wybrać czy z silnikiem 2,4 JTD czy 1,9 JTD ( od razu mówię że nie chcę benzyny). Rocznik na który mnie stać to od 2000 -2002, mogę również ściągnąć z zagranicy. Co powiecie na te modele? Na co zwrócić uwagę, jaki...
  • Czy jest na tym forum ktoś, kto powozi następujacymi modelami: z dawnych czasów to 75 i 164, a z nowych to 159 i brera? jakoś mało o tych modelach, szanowni.
  • Chce kupić Alfe Romeo 146, rocznik 95', benzyna. Co myślicie o tym modelu? Słyszalem że jest bardzo awaryjny i nie wiem co zrobić. Może polecacie coś innego?
  • Moja Alfa156 jest z 99r i jej silnik jest oznaczony 2.0TS w nowszych modelach zauwazylem ze jest 2.0JTS czy ktos mi wytlumaczy roznice miedzy tymi silnikami a moze ktos mial TS i zmienil na JTS bardzo licze na opinie porownawcza.czy dzwiek jednostki napedowej jest nadal tak dobry jak na v4 i tym podobne rzeczy.
  • witam. poszukuje namiarow na firme (hurtownie) gdzie moge kupic termostat do alfy 155 1.8TS. Mam rowniez pytanie odnosnie samego silnika. ma on numery ....102 co oznacza napewno silnik 1.8TS ale nie wiem ilo zaworowy:/ bylem pewny ze wszystkie TS maja 16 ale przy okazji poszukiwan wlasnie tego termostatu pan w hurtowni zapytal sie ile zaworow 8 czy 16? Hehe to moze jeszcze jedno pytanie przy okazji:) czy wszystkie modele 155 byly wyposazone w ABS?? z gory dziekuje za wszelkie info
  • Cześć, Od niedawna jeżdzę AR 146 1.8 TS. Powiem, że bomba samochód, długo o nim marzyłem. Alfa to istne cudo. Moc wystarczająca, komfort jak na sportowe auto jest b dobre. Klika uwag: przy dłuższych trasach prawa stopa u nogi szybko się męczy - za wysoko pedał gazu. Po za tym wydaje mi sie że kierowca powinien niżej siedzieć - przy hamowaniu odczuwam zły punkt ciężkości ciała (mam 1.80 wzrostu). Przejde do rzeczy: Potrzebuje oryginalną instrukcje do tego modelu. Mam w j.niemiec...
  • Cześć! Bardzo proszę o pomoc! Sprawa jest pilna, jutro jadę ogladać alfę 145 1.4 boxer z przebiegiem 108 tys, podobno regularnie serwisowana. Powiedzcie mi coś o tym samochodzie, na co warto zwrócić uwagę, wogóle jak z serwisem, ceny części, jak awaryjność? Wersja... golas, ale dziwi mnie że ma pomalowane zderzaki pod kolor nadwozia, były w serii? Napiszcie wszystko co jest związane z tym samochodem, co warto wiedzieć, bardzo proszę. Pozdrawiam serdecznie! chemmist
  • Dlaczego w zestawieniach TUV 2009 brakuje modelu 159,w opracowaniu za 2008 r występowal i zajmowal wysoką pozycję. Może zna ktoś odpowiedz,spekulacje też będą mile widziane.
  • Mam zamiar kupić alfe 156 1,6 lub 1,8 z 1998,1999,2000 r. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie? Dodatkowo śledzę ogłoszenia z sieci Autoexpert - podobny bezpiecznie kupisz samochód, co otym sądzicie? Dodatkowo czy możecie się wypowiedzieć na temat nw. samochodów: czy warto kupić 156 1.8 1998r przebieg 93000km-32tys zl czy 1,6 2000 r przebieg 120000km - 36tys zl, zakładając ze blachy, wyposażenie jest takie same Posiadam Lanosa 100KM i chciałem zamienić na coś ok 30tys zł...
  • ...nadjedzie 149. W necie mozna znależć rozmaite fotki tego auta, polecam raczej te nowsze (na starszych auto jest niepokojąco podobne do pokracznego MiTo). Cieszę się, ze wreszcie pojawi się następca wybitnie nieudanego stylistycznie modelu 147. Stare dobre 145 jeszcze dziś, osiem lat po zaprzestaniu produkcji, prezentuje się lepiej od badziewiastego 147 z kompletnie nieproporcjonalnie za duzymi kołami w stosunku do karoserii, fatalnym, bezpłciowym tyłem auta, bufiastą deską ro...
  • Witam wszystkich uzytkownikow modelu 166. Potrzebuje pomocy gdyz planuje zakup alfy 166 2,4jtd z rocznika (2001,2002)i niewiem za duzo na temat tego modelu i silnika wiem tylko ze bardzo mi sie podoba. Powiedzcie czy sa to dobre niezawodne samochody, jak z cenami czesci zamiennych (nie mowie o autoryzowanych servisach), slyszalem ze w tym modelu siadaja wahacze a ich wymiana jest bardzo droga-czy to prawda. Powiedzcie prosze co psuje sie najczesciej i na co zwrocic uwage przy zakupie ta...
  • Od momenty wymiany rozrządu i oleju nie było najmniejszego problemu z Alfą (odpukać). Poza tym chcę napisać, że model 146TS, który jest już dość leciwy wzbudził małą sensację, jako, że sporo osób ogląda się za moim autem :)) Niektórzy znajomi mojego ojca pytali rzecz jasna o cenę i dziwili się, że kosztowała mniej nie 20tys :)) A druga rzecz to fakt, że w mojej miejscowości przybyły 4 kolejne ALfy !!! Jedna 156, dwie 147 i starsza 33. Wszystkie piękne. Pozdrawiam wszystkich właści...
  • Mam do sprzedania wysprzęglik sprzęgła <przy skrzyni>. Część jest całkiem nowa,kupiłem ją do swojej 156 2.4 JTD nie wiem czy pasuje do innych modeli ,ale raczej tak. Ale nie zdążyłem założyc ponieważ ją sprzedałem.
  • Witam, chciałbym kupić w tym tyg Alfę Romeo GTV z silnikiem 2,0 ( benzyna), bardzo proszę o opinię osób użytkujących ten model. Na co powinnam zwrócić szczególną uwagę przy zakupe tego autka.? dziekuje pozdr
  • No wlasnie.. Alfa 2001 opcja distinctive 70 tys przejechane za 36 tysiecy. Moze mi ktos doradzic czy ta cena jest adektwatna? Choc najbardziej zastanawia mnie dlaczego alfy tak traca na wartosci.. :-/ Myslem jeszcze nad Audi A2 ktore jest praktycznie bez awaryjne(przynajmniej ma taka opinie) tylko troche drozesze Alfa mi sie bardziej podoba tylko wlasnie... samochod powinien jezdzic. Alfa ktora tu podalem nie koniecznie jest tym na czym mi bardzo zalezy w sensie skory itd. Auto samo w sobie ...
  • ALFA ROMEO 147 2.0 TWIN SPARK 150 KM + SEKWENCYJNA INSTALACJA GAZOWA BRC czarny met. (fuoco nero) najlepsza wersja wyposażeniowa – wykończenia wnętrza beżowe, tapicerka welurowa fabryczny system audio BOSE!(wspaniały dźwięk w każdym zakresie bez zniekształceń) alufelgi 17”model super sport z oponami good year F1 215/40 tłumik końcowy ULTER (rasowe brzmienie, świetnie zasysa powietrze!) samochód serwisowany w ASO. Rozrząd stan idealny wymieniane wszystkie elementy przy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się