Dodaj do ulubionych

Alfa Romeo GTV 2.0

11.02.07, 11:16
Witam,
chciałbym kupić w tym tyg Alfę Romeo GTV z silnikiem 2,0 ( benzyna), bardzo
proszę o opinię osób użytkujących ten model. Na co powinnam zwrócić
szczególną uwagę przy zakupe tego autka.?
dziekuje
pozdr
Obserwuj wątek
    • hr.dracula Re: Alfa Romeo GTV 2.0 11.02.07, 17:28
      GTV czy Gtv ??? To subtelna różnica :)

Jeżeli jednak Gtv , to który rocznik ???

Prywatnie przestrzegam przed modelami sprzed modyfikacji z 1997r . Mają marną
      jakośc wykonania.

W tym samochodzie jest sporo punktów , które są możliwe do zdiagnozowania
      jedynie przez znającego model , lub ASO - co polecam. Proponuję zdiagnozować
      zawieszenie tylne, ocenić moment wymiany rozrządu ( bezwzględna wymiana obu
      pasków , napinaczy , rolek i zazwyczaj - wariatora )
      Na Examinerze porównać zbieżność wskazań licznika kilometrów z zapisem w ECU.
      Sprawdzić stan nadwozia i drzwi. Ocenic stan klimatyzacji , bo czasem cieknie.
      Tankować i jeździć :)
      • wioleta.michalik1 Re: Alfa Romeo GTV 2.0 11.02.07, 20:05
        pytasz kobiety GTV czy Gtv, nie wiem jaka jest różnica. Ale już szukam danych
        jakie zamieszcza właściciel i odpisuje.
        a oto opisa auta sprzedajacgo:
        Typ: Sportowy / Coupe

Informacje:
        Rok produkcji: 1995, 160 000 km, 150 KM (110 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3,
        benzyna, Liczba drzwi: 2/3,

Dodatkowe wyposażenie:
        ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi,
        centralny zamek, poduszka powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, komputer

Dodatkowe informacje:
        sprowadzony, bezwypadkowy

Opis pojazdu:
        Mam do sprzedania Alfe GTV z konca roku 1995. Pojazd sprowadzony wczoraj do
        kraju całkowicie sprawny bez wkładu finansowego. Gorąco polecam

proszę o dalszą opinię..
        • hr.dracula Re: Alfa Romeo GTV 2.0 12.02.07, 13:34
          Czyli to Gtv -
          spostrzeżenia jak wyżej. Samo autko jest fajne, ale wymaga zweryfikowania
          stanu , najlepiej w ASO ( bo dobrze jest pogadać z Examinerem).
          Sama eksploatacja nie jest tania , ale niska cena zakupu rekompensuje te
          niedogodności.
          • areks691 Re: Alfa Romeo GTV 2.0 12.02.07, 14:19
            Hey
            A nie lepiej Ci bedzie z importu np.z DE...
            Zobacz dzis szukalem koledze,mysle ze rozsadniej jest kupic z Niemiec bo
            przynajmniej bedzie w dobrym stanie,polski egzemplarz-watpliwa sprawa, chyba ze
            trafisz na auto od entuzjasty...
            Zobacz posta od nas z forum:
            www.alfaglogow.fora.pl/viewtopic.php?t=110
            Pozdrawiam
            Areks691
            "La Bella e la bestia..." AR 166 3,0V6 24V

Glogowskie Forum ALFA ROMEO
            www.alfaglogow.fora.pl
            • wioleta.michalik1 Re: Alfa Romeo GTV 2.0 13.02.07, 11:08
              witam,
              dziękuje za pomoc. W sobote jade po auto i już mam załatwiony serwis także
              dokonam oględzin auta po zakupie.
              Ps.Areks691 spisałam twój numer gg ze strony internetowej więc się odezwę.
              dziekuje i pozdr.
              Wiolka

• amargro Re: Alfa Romeo GTV 2.0 13.02.07, 16:31
                wioleta.michalik1 napisała:

> dokonam oględzin auta po zakupie.

Zdecydowanie bardziej rozsądnie byłoby takich oględzin dokonać przed zakupem!!!
                amargro
                145 LUSSO 1.4 TS
                • marcingtv155 Re: Alfa Romeo GTV 2.0 14.02.07, 19:25
                  Ja ma z 1995 rok, czesci do przedniego zawieszenia sa tanie,z tylny gorzej.
                  Jestem ciekawy jakich zmian konstrukcyjnych dokonali w 1997 roku, czym rozni
                  sie zawieszenie przednie...ostatnio znalazlem ogloszenie, amortyzatory przod po
                  1997, czy nie pasowaly by do 1995? Pytam sie bo jestem ciekawy rozleglosc
                  unowoczesnien, np. znajomy kupowal koncowke drazka kierowniczego, ma 1998,
                  powiedzieli mu ze jest inna niz przed 1997, potem okazalo sie, ze identyczna.
          • galczas2 Re: Alfa Romeo GTV 2.0 14.02.07, 22:49
            użytkownik hr.dracula napisał ze eksploatacja jest dosc droga mam pytanie czy
            chodzilo Mu o zuzycie paliwa czy awaryjnosc tego samochodu poniewaz czesci
            zeczywiscie sa drogie

a i mam jeszcze pytanie za ktore pewnie mi sie dostanie: czy alfa Gtv ma
            kolektor aluminiowy czy metalowy oczywiscie chcialbym sie dowiedziec jaka jest
            cena zalozenia gazu do tego modelu
            • wioleta.michalik1 Re: Alfa Romeo GTV 2.0 15.02.07, 12:41
              jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc. Ja sama szukam jak najwięcej
              informacji o tym modelu i coś znalazłam mam nadzieje, że niektórych zaciekawi
              ten artykuł.

motoryzacja.interia.pl/wydarzenie/uzywane/testy-samochodow-uzywanych/news/testujemy-uzywane-alfa-155,659789,3459
            • hr.dracula Re: Alfa Romeo GTV 2.0 15.02.07, 13:52
              galczas2 napisał: ze eksploatacja jest dosc droga mam pytanie czy
              > chodzilo Mu o zuzycie paliwa czy awaryjnosc tego samochodu poniewaz czesci
              > zeczywiscie sa drogie

Pali sporo , części są dość drogie , zamiennikow tylnego zawieszenia niewiele.
              Wóz jest schyłkowy i utrzymanie tanio pozyskanych ( czyli wyeksploatowanych )
              egzemplarzy nie będzie proste. Jeżeli juz kombinujesz z gazem , to IMO odpuść
              sobie Gtv , bo zrobisz furorę , niczym przeciętny posiadacz Calibry LPG Powered.
              Poza tym -gdzie zamierzasz wsadzić butlę ? W schowek na rękawiczki ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka