mumio145 09.02.07, 13:07 Czy jest na tym forum ktoś, kto powozi następujacymi modelami: z dawnych czasów to 75 i 164, a z nowych to 159 i brera? jakoś mało o tych modelach, szanowni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dudix83 Re: Rzadkości 09.02.07, 15:12 pierwsze 2 to troszke za stare ( widocznie spoleczenstwo preferuje mlodsze roczniki) ale nie najmlodsze bo te sa za drogie :) i wiele wiele innych powodow... pozdro dudix83 Odpowiedz Link
mumio145 Re: Rzadkości 09.02.07, 15:43 Panie kolego Dudix, ale o 33 sie pisze.. tez nie jest to nowy model. Odpowiedz Link
biedziak1 Re: Rzadkości 09.02.07, 16:15 witam o 33 pisza, bo bylo ich chyba wiecej, byly tansze niz 75 i mialy mniej skomplikowany naped niz 75. no ale fakt, szkoda ze bardzo malo sie pisze o tych modelach. o nowych nie pisza, bo jeszcze sie w nich pewnie nic nie popsulo i moze tak byc ze niewiele sie o nich dowiemy, bo awarii nie bedzie;] poza tym bogaci ludzie nie maja czasu na siedzenie na necie.awariami tez sie martwic nie beda dopoki maja gwaracje, to bedzie sie martwil serwis. mechanik z serwisu tez sie nie wypowie, bo jesli on wyskoczy tu z problemem, to do kogo nam pozostanie sie zwrocic...;] pozdrawiam Odpowiedz Link
dudix83 Re: Rzadkości 09.02.07, 18:58 biedziak1 napisał: > witam > o 33 pisza, bo bylo ich chyba wiecej, byly tansze niz 75.... no mozna to i tak wytlumaczyc...... zreszta moje zdanie jest takie ze jesli jakis czlowiek ma kase to idzie do salonu audi, mercedesa badz bmw i tam kupuje samochod wart 200 tys zl Co prawda nie orientuje sie ile kosztuje najdrozszy model AR 159 ale podejzewam ze okolo 180 tys zl a AR 166 prawie 200 tys ale i tak majac w na uwadze wypracowana opinie o niemieckich markach wybiera te samochody. Szczerze moze i najnowsze alfy sa tansze niz inne niemieckie wageny ale ich popularnos nie jest tak wielka wiec dlatego nikt nie pisze o nich na forum a awaryjnosc swoja droga i jakos rzeczywiscie wiecej widac nowszych niemieckich aut na drogach niz wloskich pieknosci :) pozdrawiam dudi Odpowiedz Link
tommi24 Re: Rzadkości 13.02.07, 10:25 Witam ! Ja jestem właścicielem AR 164 3.0 V6. Także zauważyłem, że coś tu bardzo mało się pisze o tych modelach... Ja mam to auto od prawie roku i raczej jak każdy właściciel AR wybrałem je nie przez przypadek... Auto jest z 1996 roku. Coż mogę powiedzieć...Kiedy wszystko działa bez zarzutu i nic się nie psuje, to człowiek ma poczucie, że jeździ naprawdę czymś wyjątkowym, niesamowitym i nie porównywalnym w doznaniach z innymi autami... Bez dwóch zdań... coś jest w tych Alfach :-) Natomiast druga strona medalu...która wychodzi z czasem... to kwestia utrzymania auta... (pomijam kwestie paliwa) Ja przez rok "wpakowałem" kilka tys. PLN w moją 164 i faktycznie jest teraz w stanie niemal perfekcyjnym - jak nowe auto. Ale póki co nie mam jeszcze do niej zaufania... Mam jeszcze cierpliwość, aby przekonać się ile posłuży to wyszystko co do tej pory zrobiłem... ale są momenty, że przytłacza mnie kosztowność posiadania takiego auta... Po prawie roku użytkowania stwierdzam, że używane auta AR szczególnie te niegdysiejsze flagowe modele...164 czy 166... to auta dla ludzi naprawdę bogatych...(a ja raczej do takich nie należę...) mających spore zapasy gotówki, cierpliwości i pasji... No ale jak każdy Alfisti... jeszcze w nią wierzę... wierze, że w dalszym okresie eksploatacji odwdzięczy się nienaganną służbą i frajdą z jazdy :-) Czas pokaże... Pozdrawiam Odpowiedz Link