Dodaj do ulubionych

Rzadkości

09.02.07, 13:07
Czy jest na tym forum ktoś, kto powozi następujacymi modelami: z dawnych
czasów to 75 i 164, a z nowych to 159 i brera? jakoś mało o tych modelach,
szanowni.
Obserwuj wątek
    • dudix83 Re: Rzadkości 09.02.07, 15:12
      pierwsze 2 to troszke za stare ( widocznie spoleczenstwo preferuje mlodsze
      roczniki) ale nie najmlodsze bo te sa za drogie :) i wiele wiele innych
      powodow...

pozdro
      dudix83
      • mumio145 Re: Rzadkości 09.02.07, 15:43
        Panie kolego Dudix, ale o 33 sie pisze.. tez nie jest to nowy model.
        • biedziak1 Re: Rzadkości 09.02.07, 16:15
          witam
          o 33 pisza, bo bylo ich chyba wiecej, byly tansze niz 75 i mialy mniej
          skomplikowany naped niz 75. no ale fakt, szkoda ze bardzo malo sie pisze o tych
          modelach. o nowych nie pisza, bo jeszcze sie w nich pewnie nic nie popsulo i
          moze tak byc ze niewiele sie o nich dowiemy, bo awarii nie bedzie;] poza tym
          bogaci ludzie nie maja czasu na siedzenie na necie.awariami tez sie martwic nie
          beda dopoki maja gwaracje, to bedzie sie martwil serwis. mechanik z serwisu tez
          sie nie wypowie, bo jesli on wyskoczy tu z problemem, to do kogo nam pozostanie
          sie zwrocic...;]
          pozdrawiam
          • dudix83 Re: Rzadkości 09.02.07, 18:58
            biedziak1 napisał:

> witam
            > o 33 pisza, bo bylo ich chyba wiecej, byly tansze niz 75....

no mozna to i tak wytlumaczyc......

zreszta moje zdanie jest takie ze jesli jakis czlowiek ma kase to idzie do
            salonu audi, mercedesa badz bmw i tam kupuje samochod wart 200 tys zl Co prawda
            nie orientuje sie ile kosztuje najdrozszy model AR 159 ale podejzewam ze okolo
            180 tys zl a AR 166 prawie 200 tys ale i tak majac w na uwadze wypracowana
            opinie o niemieckich markach wybiera te samochody.

Szczerze moze i najnowsze alfy sa tansze niz inne niemieckie wageny ale ich
            popularnos nie jest tak wielka wiec dlatego nikt nie pisze o nich na forum a
            awaryjnosc swoja droga i jakos rzeczywiscie wiecej widac nowszych niemieckich
            aut na drogach niz wloskich pieknosci :)

pozdrawiam
            dudi
            • tommi24 Re: Rzadkości 13.02.07, 10:25
              Witam !
              Ja jestem właścicielem AR 164 3.0 V6.
              Także zauważyłem, że coś tu bardzo mało się pisze o tych modelach...
              Ja mam to auto od prawie roku i raczej jak każdy właściciel AR wybrałem je nie
              przez przypadek... Auto jest z 1996 roku.
              Coż mogę powiedzieć...Kiedy wszystko działa bez zarzutu i nic się nie psuje, to
              człowiek ma poczucie, że jeździ naprawdę czymś wyjątkowym, niesamowitym i nie
              porównywalnym w doznaniach z innymi autami...
              Bez dwóch zdań... coś jest w tych Alfach :-)
              Natomiast druga strona medalu...która wychodzi z czasem... to kwestia
              utrzymania auta... (pomijam kwestie paliwa)
              Ja przez rok "wpakowałem" kilka tys. PLN w moją 164 i faktycznie jest teraz w
              stanie niemal perfekcyjnym - jak nowe auto.
              Ale póki co nie mam jeszcze do niej zaufania...
              Mam jeszcze cierpliwość, aby przekonać się ile posłuży to wyszystko co do tej
              pory zrobiłem... ale są momenty, że przytłacza mnie kosztowność posiadania
              takiego auta...
              Po prawie roku użytkowania stwierdzam, że używane auta AR szczególnie te
              niegdysiejsze flagowe modele...164 czy 166... to auta dla ludzi naprawdę
              bogatych...(a ja raczej do takich nie należę...) mających spore zapasy gotówki,
              cierpliwości i pasji...
              No ale jak każdy Alfisti... jeszcze w nią wierzę... wierze, że w dalszym
              okresie eksploatacji odwdzięczy się nienaganną służbą i frajdą z jazdy :-)
              Czas pokaże...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka