Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      mora

mora

(33 wyniki)
    • Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o Italię. Mam więc pytanie, czy we Włoszech gdzieś można znaleźć czyste morze i czyste plaże? Jeśli tak to podpowiedzcie gdzie?
    • Witam. W lipcu jadę na 5 dni do Rzymu. Tak sobie myślę, że może niegłupim pomysłem byłoby połaczenie tego wyjazdu z jakimś krótkim - 3-4- dniowym wypadem nad morze. Co o tym myślicie? Jakie miejscowości polecalibyście do wypoczynku w dość bliskiej odległości Rzymu (tak do 2 godzin jazdy pociągiem/autobusem)? Będę bardzo wdzięczna za rady.
    • Witam, Czy ktoś mógłby poradzić jak najlepiej z Rzymu wybrać się nad morze? Gdzie najlepiej, jaką komunikacją? A może ktoś może polecić również nocleg? Wybieramy sie we wrześniu i oprócz zwiedzania Rzymu chcielibyśmy spędzić również 1-3 dni nad morzem. Z góry dziękuję za informacje!
    • Witam! Kolejna godzine czytam forum i wiele sie dowiedzialam:) W tym roku pierwszy raz jedziemy z moim chlopakiem do Wloch. Nie mozemy sie zdecydowac czy pojechac nad jezioro Garda czy nad morze, moze w okolice Caorle. A moze ktos jest w stanie polecic jakies urokliwe miejsce nad morzem w polnocnych Wloszech? Nie interesuja nas kurorty w stylu Bibione czy Rimini. Szukamy odpoczynku i ladnych widokow, jedziemy samochodem wiec chcemy tez troche pozwiedzac. I jeszcze jedna prosba......
    • czy będąć w Rzymie warto skoczyć na wybrzeże? gdzie najlepiej i jak się tam dostać - nie mam auta. rzecz jasna mówię o wypadzie jednodniowym.
    • szukam w necie i wszystko jest procz cen
    • Proszę o odpowiedz. Wybieram się do Włoch do Toskani nad morze nie będę miała możliwości wielkiego zwiedzania bo jadę z małym dzieckiem. Przeczytałam jednak, że wybrzeże Toskani jest najbrzydsze z Włoskich. Jest tam tłoczno i brudno brak gór które tak uwielbiam jak spadają do morza. Czy to prawda? Mogę jeszcze zmnienić ofertę. Więc proszę o szybką odpowiedz.
    • Czym można dojechac nad morze z Rzymu i czy warto na pół dnia?
    • Urlop już na początku sierpnia, a ja jeszcze nie wiem gdzie jechać. Plany są takie: 1. jedziemy samochodem 2. nie korzystamy z usług polskich biur podróży 3. szukamy spokojnego miejsca nad morzem, najlepiej na południu Włoch, ale północ w ostateczności tez może być 4. Noclegi dla rodziny z 8 letnim dzieckiem. Proszę o pomoc - czy jechać w ciemno czy czegoś szukać w internecie - tylko jak i gdzie - nie mam pomysłu. Z góry dziękuję
    • Planuję wyjazd do moich ukochanych Włoch i po odjęciu czasu na wizyty w miastach, które chcę tym razem zobaczyć, zostały mi jakieś 4 dni, które koniecznie chcemy z mężem spędzić nad morzem. Najbardziej pasowałaby nam Toskania lub Kampania, ew. Liguria (będziemy w tamtych rejonach). Ostatnio usłyszałam o Cinque Terre, poczytałam, pooglądałam i niemal już zdecydowałam, że koniecznie tam, bo uwielbiam połączenie morza i gór. Z drugiej strony marzę o paru chwilach w ciepłym morzu i na plaży...
    • Witacjie Wlasnie odkrylam to wspaniale forum nie wiem czemu dopiero teraz we Wloszech jestem zakochana od zawsze :-D Otoz mam taki problem w zeszlym roku bylismy ze znajomymi w Chorwacji teraz tez mielismy jechac do Chorwacji ale ja ostro zaprotestowalam bo juz dluzej (3 lata ) nie wytrzymam bez Wloch(ow) ;-) i moj Maz stwierdzil ze znajomymi, ze jak cos ciekawego znajde i w miare taniego to mozemy jechac Oblecialam juz setki stron we Wloszech (szczegolnie Liguria) i jakos nic nie zn...
    • ....a dokladnie do Lido di Ostia. Czy kursuje jakis pociag, czy moze autobusy? Moze znacie równiez ceny biletów. Wybieram sie 12 wrzesnia i nie wiem równie czy w tym okresie pogoda pozwala na kapiel w morzu. Dziekuje i pozdrawiam, Bogdan
    • Jakie miejsce może zastąpić nam Sardynie? pytam bo niestety nie stać nas na nią (nam nadzieje ze na razie). Planujemy wczasy z naszą roczną córeczką i w czasie przeglądania Forum natknęłam sie na watki o Sardynii i zobaczyłam (niestety tylko na zdjęciach) jedno z piękniejszych miejsc na ziemi (przepiekne plaże, turkusowe morze, przeudowne krajobrazy) przeżyłam szok, nie spałam 2 noce szukając informacji na ten temat, analizowałam , liczyłam i niestety jeden wniosek: nie teraz z dwoch p...
    • znalazłem fajne miejsce na wakacje blisko masteczka Caorle w zatoce weneckeij z szeroką piasczystą plażą, na czym mi zależy. Czy ktoś tam był i wie jak jest z czystością morza. Niektórzy mówią, że w tym rejonie morze jest mętne i brudne; to prawda? dzięki za odpowiedź.
    • Bardzo proszę o informacje o tym hotelu. Czy warto jechać z rocznym dzieckiem w czerwcu, czy to już sezon u nich? I czy morze jest już w miarę ciepłe?
    • Czy ktos moze powiedziec mi cos na temat dwoch miejscowosci nadmorskich w Toskanii: Marina di Bibbona i Follonica? Szukamy spokojnej miesciny z ladna plaza i czystym morzem.
    • Witam, Będę niezmiernie wdzięczna za informację jaka jest temperatura/pogoda w pierwszej połowie sierpnia w Rzymie (6 - 15 sierpnia). Wybieram się z dwójką dzieci (9 i 11 lat) i jestem jeszczcze na etapie planów. Ktoś mi powiedział, że podobno jest tam wtedy upał, w mieście smog, a w środkach komunikacji ścisk (co rozumiem = głupi masz kobieto pomysł). Czy to prawda?
    • Mrche(4)

Czy ktoś z was może zwiedzał rejon Marche? Planuję wyjazd i nie wiem gdzie się zakotwiczyc.Interesuje mnie Ancona lub Sirolo.A w dodatku jesli chodzi o biura podróży to nie znalazłam nigdzie ofert z tych okolic.Wdzięczna będę za każdą informację.Dzięki.
    • Nie wiem na kiedy sie zdecydowac jechac nad Adriatyk,czerwiec czy moze lepiej wrzesien,mam 2 terminy zarezerwowane i czas 2 tygodnie,zeby sie zastanowic z eurocampu.Jade z zona i 2,5 letnia coreczka,sam nie wiem,ktory miesiac lepszy jest? Jedni mowia,ze czerwiec,bo dluzsze dni sa i dla dziecka lepiej,a we wrzesniu juz szybciej ciemno jest i juz noce ciut chlodniejsze,z drogiej strony roznica cenowa to okolo 1000zl,a we wrzesniu morze jest cieplejsze...ja chyba bym wolal w czerwcu...
    • Witam, Czy ktoś z Was był może w Cecina mare.Wybieramy sie tam z dziećmi,czy to ładna miescowośc,plaża,co warto zobaczyć w okolicy.Jeśli posiadacie zdjęcia, pomogą mi one lepiej wyobrazić sobie klimat i tą miejscowość.Podobno Toskania to najpiekniejsza część Wloch? Moj e-mail: ryszard-braclawski@wp.pl Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się