globerr 01.04.09, 19:56 Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o Italię. Mam więc pytanie, czy we Włoszech gdzieś można znaleźć czyste morze i czyste plaże? Jeśli tak to podpowiedzcie gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anita Re: Czyste plaże i morze IP: 95.108.62.* 01.04.09, 21:09 Ja byłam zadowolona z plaży w Follonice, morze czyste, plaża też.W lipcu tez tam jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Czyste plaże i morze 01.04.09, 21:15 odpowiedz raczej jest prosta - czyste plaze i morze znajdziesz w Italii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Czyste plaże i morze IP: *.chello.pl 02.04.09, 21:55 Region Maremma - od Follonica do Orbetello - piękne plaże i czyste morze. Plaża na półwyspie Gargano - przy Lago di Varano (5 km pięknej i pustej plaży i czysta woda w morzu). Odpowiedz Link Zgłoś
dzinet Re: Czyste plaże i morze 04.04.09, 07:17 Plaże Follonic'i godne polecenia. Jeśli wybierać się na urlop nad morze to tylko tam. Plaże są czyste a ludzie bardzo sympatyczni, więc wydaje się to być idealnym miejscem na plażowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Czyste plaże i morze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:16 Wszędzie. Pamiętaj, że w większosci plaże i podłoże jest PIASZCZYSTE, więc może zdarzyćsię ,że przy np. falach woda trochę sie zamuli. Lae nadal jest ona czyściutka (zwiżki chemiczne itp)! Na oko wodą w Chorwacji jest "czystrza" ale to złudzenie, ponieważ tam sa kamole. Bardziej przejrzysta to tak. Plaże? Bibione, Caorle. Lignano - codziennie są sprzatane, choć z pewnościaczystrze będę te miejsca, w których jest mniej turystów. Tylko do Włoch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Czyste plaże i morze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 09:05 Im dalej na południe tym lepiej. Może głębsze, czystsze, bardziej przejrzyste. Kalabria, Kampania, Gargano (w tej właśnie kolejności). Odradzam Północny Adriatyk - woda mętna, płytka i niezbyt czysta. Choć plażę sprzątane i utrzymane w czystości Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Czarny piasek ... 08.04.09, 10:41 ... można spotkać na niektórych plażach i jak nie ma na ich pomostów drewniamych to gołą stopą nie przejdziesz. Taką spiadżdżę spotkałem w Ladispoli niedaleko Rzymu. Woda była super. Odpowiedz Link Zgłoś