Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      nasiona

nasiona

(7 wyników)
    • Mam taki problem, kupiłem sobie nasiona lnu i według instrukcji należy wrzucić 2 łyżki nasion do garnka, zalać szklanką wody i gotować 15 minut. Potem odczekać żeby ostygło i przecedzić. Tak też zrobiłem ale gdzieś czytałem że to się jakiś kleik powinien zrobić czy coś a u mnie jest normalna woda trochę żółta i tyle, może za słabo gotuje czy to tak ma być , że pije się tą wode??
    • Gdzie kupić nasiona mięty zielonej (spearmint)?
    • słyszałam że pijac to siemie strasznie sie tyje !czy ktos to zauwazył u siebie albo wie cos na ten temat?prosze odpiszcie mi!
    • Witam Jestem w ciąży, a opijam się ziołami. Szczególnie szaleję za herbatkami ziołowymi Vitaxa. Juz kilka osob powiedzialo mi ze nie wszystkie ziola sa ok w ciazy, a niektore sa wrecz trujace dla malucha. Kazdy sie madrzy a zadnych konkretow bo jeszcze nie uslyszalam ktorych dokladnie mam unikac wiec pisze do Was. Zeby bylo lawiej to wymienie te ziola ktore sa w pitych przezemnie miesznakach: jabłko kwiat hibiskusa liśc mate liść jeżyny'nasiona guarany owoc dzikiej róży'orzeszki cola ...
    • Używacie ją? Ja dodaję do twarożku ze śmietaną lub jogurtem, do śledzia z cebulą w oleju, czasem sypnę do sałatek różnych. Chyba powinna też pasować do pomidorów.
    • Witam i zapraszam do dyskusji o roślinach leczniczych. Uzdrawiające właściwości mają nie tylko klasyczne ziółka, ale też wszystkie owoce i warzywa, które jadamy na co dzień. Dlatego przewrotnie zacznę od arbuza. ARBUZ ROŚLINĄ LECZNICZĄ? W upalne letnie dni nic lepiej nie gasi pragnienia niż schłodzony miąższ dojrzałego arbuza. Nie bez przyczyny ludy zamieszkujące półpustynne rejony nadały mu nazwę „napój pustyni”. Gruba, gładka i błyszcząca skórka arbuza, pok...
    • wiem, że to dość niecodzienne pytanie w tych czasach, ale ja bardzo chciałabym przytyc ze 3, 4 kg! przy wzroście 167 cm ważę 49kg :(!! proszę o porady co jeść, by jak najszybciej przybrać na wadze! dziekuje z góry!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się