Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      nasiona

nasiona

(8 wyników)
    • Chodzi mi o takie nasionka, które są niekłopotliwe (nie wymagają pikowania i innych dziwnych zabiegów), najlepiej żeby efekty były jeszcze w tym samym roku? Jednym słowem, jak nie posiejesz - zawsze sukces??? Czyli co Wam wychodzi? Byłam dzisiaj w sklepie i kupiłam gazanie, które uwielbiam i słonecznik ozdobny, którego jeszcze nie miałam... Zobaczymy...
    • Ha, ha, ha, ha, ha... Ale SIEM CIESZEM!!! A mianowicie: Moja przeuprzejma i przecudowna koleżanka udostępni mi w 'sezonie' pól swej szklarni i kawałek 'zagonu' nie w szklarni, na moje takie tam sadzenie :))) W związku z tym, posiadam już nasiona w ilościach STRASZNYCH przeróżnego dobrodziejstwa typu: pomidor, ogórek, marchewka, słonecznik, fasolka, rzodkiewka, itd... Norrrrmalnie ręce mnie swędzą!!!! Może trochę nie na forumowy temat, ale nie mogłam się powstrzymać :))))
    • Zaczęłam kupować nasiona. W kolekce na wysiew, grzecznie w rządku w szafce oczekuja na razie: -dzwonek karpacki -aksamitka lulu -ubiorek blaszkowy (sama nie wiem co to za gadź, ale na zdjęciu i z opisu jest ok) ORAZ Z KATEGORII ZIOŁA: -bazylia cynamonowa -majeranek -bazylia poprostu Wreszcie doczekały się na swą powinność pojemniki na jajka, tak pieczołowicie zbierane przez mła zimę całą :DD Służyć będą rzecz jasna jako "inkubator", hehe...
    • witam :) czas rozbudzić ponownie forum po zimowym snie. Jak w tytule - w wyszukiwarce nt. mało, a jak juz to to wszytsko takie bardzo skomlikowane: jakieś kompostowniki od spodu, dostateczna ilość światła, temperatura, parapet źle, kaloryfer źle itp... A mnie też już nosi i kupiłam nasionka: lobelię i lwią paszczę wiszącą, a tam jak byk: do ciepłego insertu... Nie da się tego jakoś domowym, prostym sposobem zrobić (pudełka po jugurtach, małe doniczki, ziemia kwiatowa z og...
    • W tym roku zamierzam posadzić do skrzynek winobluszcz pięciolistkowy - czy orientujecie się, w jakiej odległości powinnam poutykać w ziemi sadzonki? Bo nie wiem, ile mam ich kupić - skrzynia ma długość ponad dwa metry. I jeszcze jedno - uparłam się w tym roku na niebieskie kwiatki. Zdecydowałam się na żeniszka, bo kwitnie nieprzyzwoicie długo. Ale może niedokładnie szukałam i istnieją jeszcze jakieś inne kwiatki, które spełniają następujące kryteria: są niebieskie, długo kwitną, dora...
    • Zaczęłyście już coś siać??? Jesli tak, to co? Pora chyba zacząć. Mój pierwszy rzut to jak zwykle Kobea :) www.pnacza.info/cgi/frame.cgi?kobea
    • Od jakiegoś czasu podczytywałam sobie o niejakiej PLUMERII. Tak czytałam, czytałam i sie rozchorowałam!!! Muszę ją mieć!! A najlepiej kilka kolorów. Popatrzcie na to: www.gulfcoastplumeria.org/gallery.htm Norrrrmalnie szczęka opada, co? Podobno jest dość łatwa w uprawie. Poczytajcie: www.kaktusy.bydgoszcz.pl/forum_kaktusy/viewtopic.php?t=666 Ponoć jest rodziną pustynnej róży. A tą hoduje się w Polsce już od jakiegoś czasu z dużym powodzeniem. Sama ją miałam - i rosła ...
    • Strasznie dużo nasion tej rośliny sprzedają na Allegro: www.allegro.pl/item162483069_najdluzej_kwitnacy_krzew_swiata.html Też kupiłam paczuszkę nasion. Zastanawiam się tylko czy jest faktycznie jak piszą w opisie aukcji.. Czy łatwo nasiona kiełkują i czy potem roślina kwitnie tak długo i pięknie jak na zdjęciach w naszym klimacie. Ma ktoś z Was? Udało się//

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się