Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      nasiona

nasiona

(10 wyników)
    • Witajcie, mam balkon w domu :) i w zeszłym roku miałem tam trochę sadzonek aksamitek(takich najzwyklejszych, popularnych w Polsce), a kiedy skończyła się na nie pora, zebrałem ich kwiaty z nasionami. Teraz, jak przeczytałem w Wikipedii należy już je posadzić. Tylko nie wiem, czy mam to po prostu tak te nasiona(takie czarno-białe paseczki) wsadzić do ziemi, położyć? Bo jak tak patrzę na te małe paseczki, ich nasiona, to aż mi się nie chcę wierzyć, że z nich za 12 tygodni urosną kwiaty. ...
    • Otrzymałam nasiona strelicji i nie wiem jak mam dalej z nimi postępować. Czy ktoś z Was próbował otrzymać tą roślinę z nasion? Jakie warunki trzeba jej zapewnić aby w jak najwiekszym procencie wzeszła? Czy szybko wschodzi? . Dzieki za każdą odpowiedź.
    • czy jest mi ktos wstanie powiedziec o co chodzi mam stehanotisa i ma owoc!co to jest w ksztalcie mango zielony co dalej?
    • www.allegro.pl/item180514050_4_najbardziej_niesamowite_rosliny_swiata_tanio.html czy ktoś z was ma coś takiego:)? jestem ciekaw jak to jest w rzeczywistosci, a nie w opisie sprzedającego. pozdrawiam.
    • Bratki(16)

Mam takie właśnie bratki na balkonie. Co mam zrobić, aby mieć je również na przyszły rok? Zebrać jakieś nasiona? Wnieść skrzynkę do domu? Pytam, bo już raz się u was na forum pytałem o aksamitki i oto teraz mam cudne aksamitki na balkonie. Pozdrawiam i dziekuje!
    • Witajcie! Czy komuś z Forumowiczów/Forumowiczek udało się uzyskać passiflorę albo stefanotisa z nasion? Jakie warunki trzeba im zapewnić by wykiełkowały?
    • szukam pomocy:) z wojazy przywiozlam sobie nasiona nastepujacych roslin: strelicja krolewska ("ptak rajski"-strelizia reginae) palma Waszyngtona (Washingtonia filifera) bananowiec (Musa) i dracena kanaryjska ((dracaena draco) kupilam ziemie do nasion, inspekt (tak to sie nazywa?chodzi o zamykane przezroczyste pudlo), odpowiednie pojemniki i...no wlasnie, co dalej? jakie mam szanse na wyhodowanie tych roslin? czy wystarczy ow inspekt zostawic w przeszklonym conservatory (to sie c...
    • Zakupiłam nasiona tej pieknej rosliny. Ale juz teraz zastanawiam się jak je w przyszłości pielęgnować i formowac, żeby było takie wspaniałe jak na zdjęciach. Może ktoś z Was ma jakieś informacje którymi byłby chętny się podzielić?
    • mam piękną jatropę. Jak ją rozmnożyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się