Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      nasiona

nasiona

(170 wyników)
    • Czy widzieliście już nasiona na ten sezon, chodzi mi głównie o pomidory i dynie ? A może wiecie w jakich sklepach ogrodniczych w Krakowie sprzedają nasiona pomidorów na sztuki, była już o nich kiedyś na forum chyba mowa. Pozdrawiam.
    • Witam Widziałam na allegro w ofercie nasiona pelargonii bluszczolistnej.Czy ktoś wysiewał i może mi coś napisać , jak i kiedy zakwitły? Czy opłaca się siać, czy pewniej jednak kupić sadzonki?
    • Dostałam nasiona powojnika czy jeżeli wysieję teraz to będzie kwitł jeszcze tego roku? no chociaż jeden kwiatek :-))
    • Witam;) dostałam kilka nasion krokusa i w związku z tym mam pytanie-czy jest szansa ze z tych nasionek wyrosną pelnowartościowe roślinki? Zauważyłam też, moje hiacynty mają nasiona, i tu też pytanie czy z tych nasion wyrosną pełnowartościowe hiacynty? pytam, bo czytałam ze te rośliny cebulowe jakoś naczej się rozmnazają, ze z nasion rośnie jakaś "trawka"... jak ktoś wie to bardzo proszę o pomoc;) z góry dziękuję za odpowiedź;)
    • Zauważyłam, że na dwóch moich oleandrach zaczęły się tworzyć torebki nasienne. Pierwszy raz coś takieg widzę. Co mam zrobić aby uzyskać z nich nasiona; kiedy zebrać, jak przechowywać. Wyczytałam, że wysiewa się w kwietniu.
    • Witam, czas nalewek zaczyna juz sie powoli. A ja potrzebuje dwie lyzki swiezych zielonych nasion kminku. Pytania ( calkowity laik ze mnie :-)) : czy nasiona kminku juz sa zielone , jezeli nie to kiedy zaczynaja dojrzewac? Zas jezeli sa juz zielone to gdzie zakupic mozna te cudenka we wroclawiu?? Prosze o pomoc badz naprowadzenie na odpowiedni trop tych nasionek. Pozdrawiam dakusia p.s. pozwolilam sobie podobny watek tez na forum "kuchnia" zalozyc. Wiec nie spamuje, tylk...
    • Czekam juz dwa miesiące....mam wyrzucić czy jeszcze uzbroic się w cierpliwość?
    • Proszę mi podpowiedzieć ,czy był już na forum temat drzewka truskawkowego.Przeglądałam i nie znalazłam .Chcialam się dowiedzieć czy komuś takie drzewko juz wyrosło i czy zaowocowało.Tak pięknie reklamuja tą roślinke sprzedawcy na allegro.Pokusiłam sie i kupiłam nasionka.Nawet pare mi wykiełkowało.Dostałam też w komlecie niby gratis nasina kiwi ,,odmiany nieznanej" Tez mi wykiełkowaly.I co dalej? ile roślinek prowadzić.I czy wogóle cos może z tego być.
    • Witajcie czy ktoś z forumowiczów mieszkających w Lubinie wie, czy jest już oferta nasion warzyw i kwiatów na 2010 rok?? Mieszkam 60 km od Lubina i nie chciałabym jechać w ciemno. Prosze o wiadomość Joanna
    • pl.rec.ogrody « poprzedni aktualny wątek / lista wątków nastepny » witajcie, mam pytanie techniczne - doszukałam się u siebie w garazu torebek z nasionami -cała siata sporzed chyba 5 lat czy sa szanse, że jeszcze coś z nich wyrośnie? może je namoczyć? są to kwiaty ogorodowe, maciejka etc dzieki za pomoc magda
    • www.specks-exotica.com/de/ Kakteen-Haage Blumenstrasse 68 99092 Erfurt Germany Witam na forum Gazety! No to zacznijmy od adresów, Wszystkie znajdziecie na rewelacyjnej stronie o kaktusach - www.cactus-mall.com/ - tam jest wszystko! Ja polecam następujące firmy. Są to adresy sprawdzone, a właścicieli firmy znam osobiście. Co do nasion to jestem tą osoba która kupiła najwięcej nasion na świecie. W którymś tam roku sprowadziłem z firmy Mesa Garden około 9 milionów nasio...
    • Witam czy ktos wie gdzie mozna zakupic zdrowe nasiona kaktusow? pozdrawiam
    • Witajcie, Otóż, sprawa ma się tak, że część kwiecia już opadła i ostały się zielone kulki, czyli nasionka;-D I teraz pytanie; czy to się zbiera jak jest zielone i się suszy, czy trzeba czekać aż dojrzeje na krzaczku, czy może jest jeszcze jakiś inny sposób i ja go nie znam? Podpowiecie? Dzięki. Pzdr. Inguszetia
    • Nasiona(4)

Gdzie mozna kupić jakieś ciekawe nasiona np. warzywa, zioła, rosliny ozdobne ale nietypowe, np. okrągłe marchewki albo czarna dynia (tak- one istnieją). Dzięki, dzięki, dzięki
    • Znajomy ma w ogrodzie cisy kolumnowe. Przesadziłem kilka samosiejek do mojego ogródka i świetnie się przyjęły. Proszę o poradę kiedy zrywać nasiona cisów i w jaki sposób je posiać, by na wiosnę otrzymać następne sadzonki.
    • Sława! Czy ktos kupował nasiona przez internet? Interesuja mnie nasiona iglastych. Jakie byly efekty wysiewania i zakupów, moze ktos poda linki do dostwców nasion iglastych? Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie
    • Witam jestem zainteresowany zakupem nasion żubrówki inna nazwa Turówka Wonna w ilości ok 1 kg za przystępną cenę. Jeżeli ktoś ma do zaoferowania te nasionka to proszę o kontakt: hajduk_marek@yahoo.com
    • Siałam je z 10 lat temu, a dzisiaj mam wątpliwości. Nasiona są duże, wyglądają jak żuczki. Zastanawiam się, czy nie powinno się ich moczyć? I jeszcze jedna sprawa. Kupiłam nasiona dziwaczka i na forum doczytałam się, że te najlepiej moczyć przez noc, tak więc zrobię. Czy z wyhodowaniem dziwaczków nie ma problemu, czy to się uda, czy może nie zawracać sobie nimi głowy?
    • aukcja.onet.pl/show_item.php?item=52608552 jakie macie zdanie ta temat zakupu takich nasion.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się