nie na czasie

(4 wyniki)
  • no własnie bo juz nie wiem czy mamy o najnizszych dochodach.......cos straciłam orientacje słyszałam jeszcze ze warszawianki mają dostać dodatkowo pare złotych od miasta..????? nie wiem czy to brednie czy nie
  • Witam! Moja kolezanka własnie dowiedziała sie że jest w ciąży a zmieniła pracę i w tej nowej pracy pracowała na okres próbny przez 1 miesiąc(czerwiec)umowe po tym okresie podpisano z nią na czas określony na 5 lat jednak okazało sie ze jest w ciąży i w zasadzie od początku tego miesiaca jest na zwolnieniu tygodniowym.Na tym zwolnieniu jest zaznaczone ze jest w ciąży wiec w pracy juz o tym wiedzą.Ona teraz sie martwi,ze mogą z nią rozwiązac umowe o pracę.czy jej obawy są uzasadnio...
  • Pracuję na podstawie umowy zlecenia na czas nieokreślony, mam opłacane wszystkie składki łącznie z dobrowolnym chorobowym. Obecnie jestem w 4 miesiącu ciąży. Moje pytanie dotyczy zwolnienia lekarskiego, czy przebywając na takim zwolnieniu do końca ciąży mogę zostać zwolniona przez pracodawcę?
  • Witam Urodzilam dziecko 23 marca, macieżyski jest mi liczony od 22 marca, pracuje w szkole i dodatkowo oprócz 16 tyg macieżyskiego nalicza mi sie 6 tyg za wakacje. Z moich obliczeń wynika że wszystko kończy mi się 22 sierpnia. Umowę mam do 31 sierpnia. Moje pytanie jest nastepujace: Czy dyrektor ma obowiązek mnie zatrudnić od 1 wrzesnia ? I drugie pytanie gdyby mnie nie zatrudnil czy moge isc na zasiłek wychowawczy po zasiłku dla bezrobotnych (słyszałam że tak można ale coś wierzyć mi sie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się