Dodaj do ulubionych

Cellulitis w ciazy

02.09.07, 13:47
Bardzo ale to bardzo nasilil mi sie cellulitis w ciazy. Uda to jeden
wielki kalafior widoczny bez zadnego naciskania na skore i nawet na
lydkach tez. Czy to przejdzie po ciazy czy juz tak zostanie na
zawsze?
Szczerze to nie wierze w cudowne dzialanie kremow i emulsji
antycellulitisowych.
Obserwuj wątek
    • only_moni Re: Cellulitis w ciazy 02.09.07, 14:06
      witam
      Cellulitis jet to zapalenie tkanki tluszczowej i to sie leczy u lekarza, jak sie nie myle to u dermatologa. Jednak mysle ze to o czym piszesz to cellulit i to jet nie prawidlowe odkladanie sie tkanki tluszczowej. Z duzego wlasnego doswiadczenia ( jestem fizjoterapeutka i masazystka) super efekty przynosza masaze z wykorzystaniem odpowiednich ojejkow przeciwcellulitowych, ja zabiegi laserowe ultradzwiekowe itp. Ale niestety musisz skontaktowac sie ze swoim lekarzem czy mozesz z tego typu zabiegow kozystac.
      jezeli nie rob w domu peeling grubo zoarnisty i delikatnie wcieraj balsamy nawilzajace, pij wode mineralna.
      Mam nadzieje ze choc troche pomoglam
      Serdecznie pozdrawiam
    • paaszczak Re: Cellulitis w ciazy 02.09.07, 14:14
      Trochę przejdzie, trochę trzeba będzie popracować nad nim.
      Wydaje mi się, że w większości przypadków to hormony powodują nasilenie
      cellulitu (nie cellulitisu-to poważna choroba skóry). Moje uda napakowały się w
      czasie ciąży straszliwie. Wyglądały jakby ktoś zawiązał sznurek na wysokości
      kolan i powyżej nalał tłuszczu, który zaczął wyglądać właśnie jak kalafior.
      Teraz, 10 miesięcy po porodzie, jest już dużo lepiej (ale ciągle gorzej niż
      przed). Te cuda przeciwko celulitowi działają, troszkę, ale zawsze,
      najważniejszy jest masaż. A do tego ruch.
    • aniaanonim Re: Cellulitis w ciazy 02.09.07, 14:38
      Witam. Zapewne chodzi o cellulite a nie celulitis, jest ogromna różnica.
      Zmiany hormonalne robią swoje. W tym okresie zostaje profilaktyka, dieta
      odpowiednia dla Dziecka, przede wszystkim DLA DZIECKA i Ciebie ale jesli jest to
      możliwe radzę zabrać się za walkę z cellulitem, zaraz po porodzie.
      Niestety jesli chodzi o mozliwe zabiegi w okresie ciąży w 6 miesiącu to trochę
      sa ograniczone. Kremy? Niewiele w tym momencie pomogą, ale warto wybrać nie
      tylko te które nie mają przeciwwskazań w okresie ciąży, ale te które właśnie sa
      do tego okresu są przewidziane.

Mozna wykonywac delikatne masaże, niestety na masażu w okresie ciąży niewielu
      terapeutów się zna.
      Myslę że moze mąż / partner bedzie pomocny. Podczas wsmarowywania kremu w nogi,
      uda, posladki. Masaż najlepiej wykonać w ułozeniu na boku. Masaż dobrze odpręża
      i relaksuje nogi min. kiedy występują niewielkie obrzęki. Poza tym sa szanse, iz
      trochę zmniejsza się ewentualne rozstępy które mogą pojawic sie w ostatnim
      miesiącu. Nawilżać skórę, nawilżać skór.ę.

Ot taka rada...choć nie znam się na tym az tak bardzo ale mądre rzeczy przeczytałam

Pozdrawiam Powodzenia.
      • laura801 Re: Cellulitis w ciazy 02.09.07, 16:04
        miałam kiedyś cellulit przed ciążą, na pośladkach i z tyłu na udach, pozbyłam
        sie go ćwicząc (pozycja na czworaka jak przy kocim grzbiecie i 50 wymachów na
        jedną nogę do tyłu) a po pół roku były efekty, ćwiczyłam codziennie.. Teraz
        jestem w 9 m i uda obrosły mi w tłuszcz i mam efekt cellulitu jak nacisnę skórę,
        także urodzę i do wymachówwink
        • brrr10 Re: Cellulitis w ciazy 03.09.07, 23:49
          mi w ciąży tez pojawilo sie wiecej celluitu. Teraz jestem mamą już od 4,5 m-ca i
          celluitu mam mniej niż przed ciążą, a pryczyn tego stanu rzeczy upatruję w
          diecie mamy karmiącej (bez soli, cukru, chudo)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka