nisko

(47 wyników)
  • Czcigodny Uffo odbiera fale głęboko wierzącego pana Bartosia, który mówi jak zwykle bardzo ciekawe rzeczy. Kłaniam się nisko. www.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20130207/bartos-wojny-kulturowe-zuzywaja-boga
  • Wiele mówi o nas sam fakt, że za coś takiego nie zabrał się żaden Polak: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13311922,_Lekajcie_sie___Holenderski_dziennikarz_napisal_ksiazke.html#BoxSlotII3img
  • ale od jakiegoś czasu jakoś mi się korelują pewne zjawiska naturalne w przyrodzie, z występującymi zaraz po nich niepokojami społęcznymi. Jakoś tak było że w ubiegłym roku i na wiosne bieżcego, wybuchy na słońcu, określane jako 'niezwykłe' poprzedziły wybuchy zimy/wiosny arabskiej. Teraz z koleii niedawno usłyszałem znów o jakichś niezwykłych wybuchach na słońcu i już mamy wybuch populistycznej nienawiści w świecie islamskim względem zachodu, głównie Ameryki. A jeszcze, może tak dla równowagi...
  • Zamiast w kółko walić sobie narodowego konia Katyniem, historią doskonale znaną, czas najwyższy na edukację historyczną o własnych zbrodniach, choćby mordach na Żydach (a według historyków tych ofiar było tyle co 5 X Zbrodnia Katyńska). Zamiast bajek historycznych czas najwyższy na refleksje skąd przybywa dzisiejsze polskie społeczeństwo: Adam Leszczyński: Kiedy dla polskiego rządu w Londynie stało się jasne, że Niemcy chcą wymordować Żydów? Prof. Timothy Snyder: To bardzo długo n...
  • Raszewski ‘68, czyli świnie w Luwrze Krzysztof Tomasik Wiem to od Żeromskiego – powiedział mi pewnego razu [Leon Schiller] – jaki przebieg miało w Luwrze spotkanie, które nasunęło mu pomysł pierwszego rozdziału „Ludzi bezdomnych”. Otóż sam Żeromski podziwiał właśnie ze znajomymi jakiś obraz (czy posąg), gdy na salę weszła wielkiej urody dama z jeszcze piękniejszą córką. − Tę małą to bym zerżnął – powiedz...
  • Magdalena Środa radzi: 'Czas na nieposłuszeństwo obywatelskie! Sadźmy krzewy marihuany!' www.tokfm.pl/Tokfm/1,116483,11930191,Sadzmy_krzewy_.html
  • Robert Biedroń pobity po Paradzie Równości. Zatrzymane dwie osoby - Zostałem właśnie pobity przez jakiegoś homofoba w centrum Warszawy - napisał w nocy na "Twitterze" Robert Biedroń. W sprawie pobicia zatrzymane zostały dwie osoby. Artur Dębski z Ruchu Palikota zapewnił, że poseł czuje się dobrze Wczoraj przez Warszawę szła Parada Równości pod hasłem "Różnorodni równoprawni". Policja w komunikacie po paradzie poinformowała, że nie odnotowała incydentów, choć przy trasie parady w kilku m...
  • Współczynnik konwersji Tyle się dzieje, że nie zdążyłem jeszcze napisać notki podsumowującej wynik wyborów. Skoro Sakiewicz podsumowuje dopiero dzisiaj, to może ja też mogę, wszak z pewnością nie odebrałem Kaczyńskiemu tylu głosów co on. Wynik wyborów oczywiście mnie cieszy. Cieszę się, że mój głos na PO przyczynił się do wypchnięcia poza Sejm Andrzeja Smirnowa, jednego z aborcyjnej piętnastki, a za to wprowadził zwolenniczkę liberalizacji prawa narkotykowego. Cieszę się także z sukcesu ...
  • ... czyli interesujące tezy pana prof. Hartmanna. wyborcza.pl/1,115412,9796063,Hartman__Czytanie_to_blaga.html Miłej lektury i kłaniam się nisko.
  • 538 aborcji Agnieszka Wiśniewska „Rośnie liczba legalnych aborcji”, „Coraz więcej legalnych aborcji”, „Kolejny rekord pobity” donoszą media. Skąd to poruszenie? Ministerstwo Zdrowia przekazało do Sejmu sprawozdanie, w którym informuje, że w 2009 roku dokonano 538 aborcji. W Wielkiej Brytanii dokonuje się rocznie 200 tysięcy aborcji, w Hiszpanii 100 tysięcy, jak to możliwe, że w Polsce tylko 500? To proste – ministerstwo raportuje, ...
  • Pieciotysiecznik, gratulacje wszystkim i milego dalszego czuwania... ....akrzyzowego.
  • interesujący artykulik: wyborcza.pl/1,75248,8111415,Zycie_seksualne_Kosciola.html Miłej lektury i kłaniam się nisko.
  • www.polityka.pl/swiat/tygodnikforum/1506858,1,panstwo--religia--kosciol.read ciekawsze kawałki: "Chrześcijanie czy muzułmanie, żydzi czy sikhowie – fundamentaliści religijni podzielają jedno wspólne przekonanie: uwielbienie Boga i posłuszeństwo wobec jego nakazów to podstawy zdrowego społeczeństwa, miłującego pokój. Nieważne, czy wsłuchać się w słowa ortodoksyjnych rabinów na okupowanym Zachodnim Brzegu czy w kazania wahhabitów w Arabii Saudyjskiej, w homilie papieża w Watykani...
  • Dzisiaj już nikt nie złoi wam skóry za niechodzenie do kościoła. A szkoda... ;-) ciekawostkihistoryczne.pl/2012/02/24/co-grozilo-w-dawnej-polsce-za-nie-pojscie-do-kosciola
  • ...panowie Piątek: www.krytykapolityczna.pl/Tomasz-Piatek/Szantaz-na-peryferiach/menu-id-215.html i pan prawak Michalski: www.krytykapolityczna.pl/Tomasz-Piatek/Realizm-magiczny-peryferii/menu-id-215.html Miłych lektur i kłaniam się nisko.
  • ...już to wkleiłem na forum u czcigodnego Stephana, ze spóźnonymi życzeniami na Święto Kobiet. Niemniej nigdy za mało rozpowszechniania tego wielkiego dzieła dokumentalnego. Życzę dobrego odbioru i kłaniam się nisko. www.youtube.com/watch?v=XnIWIqy9690 www.youtube.com/watch?v=pFI9sSF1AxM&feature=related www.youtube.com/watch?v=uhZNG_y9b0M&feature=related www.youtube.com/watch?v=d6JG_YbojOo&feature=related www.youtube.com/watch?v=sTD_7I4Xyq0&feature=related ...
  • ...premiera pana Michalskiego w Krytyce Politycznej. Miłej lektury i kłaniam się nisko. www.krytykapolityczna.pl/Cezary-Michalski/Wyznanie-jawnego-wspolpracownika/menu-id-291.html
  • Gazetę Wyborczą. „Poznańska archidiecezja zarzuciła nam, że podważyliśmy fundamenty Kościoła.” „Do sądu wpłynął pozew - archidiecezja żąda przeprosin i wpłaty 20 tys. zł na Caritas. - To, co jest wyjątkowe w tej sprawie, to fakt, że pozywa kuria - mówi dr Adam Bodnar, dyrektor Obserwatorium Wolności Mediów przy Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. - Nie jest mi znana sprawa, w której organ Kościoła katolickiego występowałby przeciwko gazecie o ochronę ...
  • i życzę powodzenia nowej inicjatywie forumowej. Jak już tłumaczyłem czcigodnemu Uffo listownie, na razie postanowiłem sobie trochę odpocząć od wszelkich polemik, ale w przyszłości obiecuję założyć tutaj nie jeden wątek! Kłaniam się nisko.
  • Historia wstrząsająca przede wszystkim dlatego, że dzieciak nie dostał pomocy ani od szkoły, ani co najważniejsze, od swojej matki. www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13629634,Prof__Platek_o_sprawie_Marcina_K___Cud_sie_dzieje_.html#BoxSlotII2img

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się