nisko

(9 wyników)
  • Dziewczyny zaczelam 31tc i od kilku tygodni zauwazylam ze brzuch mam naprawde nisko.Moze wczesniej nie zwracalam na to uwagi no ale teraz jak sie na siebie patrze to wygladam jakbym zaraz miala rodzic. Czytalam opinie lekarki ktora mowila ze wysokosc brzucha zalezy od wielu czynnikow min. od ulozenia dziecka iwytrzymalosci miesni brzucha. Rzeczywiscie to moja druga ciaza i brzuszka nie mialam plaskiego. Ostatnio czytalam u nas na forum ze nisko brzuch ma sie z dziwczynkami-u nas coreczka w...
  • po wczorajszym usg polowkowym dowiedzialam sie, ze dzidzia jest zdrowa, ale lozysko jest bardzo nisko, 16mm od ujscia. lekarz zakazal seksiku, ale gdy spytalam o gimnastyke dla ciezarnych na ktora uczeszczam- zezwolil. poczytalam troszke o lozysku przodujacym i wiekszosc kobit radzi isc na zwolnienie. ja wiem,ze to nie to samo- przodujace a nisko polozone, ale czy te cwiczenia faktycznie nie maja zadnego wplywu na polozenie? jakos dziwne mi sie to wydalo. czy ktoras ma podobna syt...
  • Własnie niedawno usłyszałam ze jak sie brzuszek juz obnizył to do porodu jakis 1 tydzien lub 1.5 tygodnia :) tak szczerze to juz sie nie moge doczekac maluszka... i budzac sie rano mysle "a moze to juz dzis :)" ...a tak wogóle to moje malenstwo ma juz chyba mało miejsca bo strasznie sie wierci :) pozdrawiam
  • całą ciążę mam nisko brzuszek, czy przed porodem jeszcze się opuści, czy raczej nie, lekarz powiedział, że główka jest nisko, czy to może prorokowac wczesniejszy poród?
  • Dziewczyny, będę miała córę i do rozwiązania jakieś 10-11 tygodni Mam wrażenie, że mała lezy na samym dole - właściwie brzuszek mam bardzo nisko. Czy któraś z Was też tak ma? Do gina idę za 2 tyg, zadnych skórczy, twardnienia brzucha (odpukać) nie mam więc myślę, że tak musi być. Staram się nie popadać w schizę, ale czasami się zastanawiam czy tak może być?
  • Czesc dziewczyny. Wlasnie wrócilam od ginekologa. Jestem w 36 tygodniu ciazy i lekarz powiedzial ze mój synus jest ulozony prawidlowo (tzn glówka w dól, lezy juz tak praktycznie od 2 miesiecy ;), ale troche za wysoko jak na ten etap ciazy. Mówil, ze to pewnie przez to ze biodra mi sie jeszcze nie rozchodza i mam male nieprawidlowosci w miednicy, ze nie mam sie martwic, bo przez te 4 tygodnie moze sie wszystko zmienic. Jak nie to czeka mnie cesarka. Czy któras z was byla w podobnej...
  • jestem w 16 tc, to moje pierwsze dziecko, z tym, że miałam wczesniej dwa poronienia i teraz jestem bardzo ostrożna i chyba za nerwowa od dwóch dni czuje czasmi coś w dole brzucha, bardzo nisko, boję się, nie wiem co mam myśleć, czy to pierwsze ruchy, tak wcześnie wizytę u lekarza mam w czwartek, więc sie dopytam, ale do czwrtku jeszcze troche czasu, brzuch mam miękki, czasami taki ciężar czuję w dole brzucha proszę dziewczyny opiszcie dokładnie swoje odczucia dotyczące pierwszych r...
  • Jak samopoczucie, jak szyjki itp.? U mnie bóle jak na @ kilka razy dziennie, biore nospe ale tylko do konca tego tyg, od 9.07 moge rodzić! Najgorzej znosze bóle w kroczu, tak jakby mnie rozciągali, główka już bardzo nisko, ponoć to przez to. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek, dwa razy w tyg Ktg, ostatnio 4 skurcze w ciagu 20 min. Ginka mówi, ze wszystko gotowe, teraz tylko czekać, aż mały zdecyduje sie na opuszczenie "domku". Samopoczucie ogólnie dobre, jeśc mi sie już tak nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się