nisko

(18 wyników)
  • sluchajcie, zawiazalam przypadkiem Piotrka w koali na wysokosci brzuch do brzucha... tak, ze nosem mi siedzi w cyckach;) i wiecie co? jeszcze nigdy mi tak wygodnie nie bylo!!! totalnie ciezaru nie czuje!! czemu to jest zly sposob wiazania? jakie sa przeciwskazania? bo z drugiej strony jak probowalam ostatnio wiazac bardzo wysoko, przyslowiowy calus w czolko, i jak najscislej, to niby bylo wygodnie, ale strasznie mnie szyja bolala i kark, no i to jego 9kg sie CZULO:(
  • Cześć moje młode się starzeje i rośnie. ma teraz 10 miesięcy, nie wiem ile wzrostu, ale nosi rozmiar 74-80 więc prawie jak roczniak. W chuście siedzi coraz mniej chętnie, ale nadal zdarza się, że zasypia. Wiążę tylko 2x bo więcej nie umiem :) ale teraz to wiązanie jest za wysokie :( w rezultacie łepetynę dziecka mam na wysokości swojego nosa-ani to dla mnie, ani dla niej to wygodne :( próbowałam zaczynać wiązać trzymając chustę prawie na biodrach, ale przy podciąganiu i tak dzie...
  • Zauważyłam że prawie za każdym razem w koali, Aga ma jedną nóżkę ciut niżej niż drugą. Nie jest to wielka różnica, może 0,5 - 1 cm, nie wiem czemu...Zazwyczaj od tej strony dalej ciała. Wiążę węzeł podwójny bo przesuwnego się nie mogę nauczyć, dociągam, ale jakoś nic.... Aha, i kieszonki się nie potrafię nauczyć kurczę!!!(nie wspominając o tym wiązaniu na biodrze...)Pozostaje mi tylko koala:(
  • Witam Zaczynam dopiero uczyć się wiązania chusty, przyznaję, że rzeczywiście nie jest to aż tak skomplikowane jak się spodziewałam :) Jako że forumowiczki są zdecydowanie bardziej doświadczone w tym zakresie niż ja, proszę o ocenę moich umiejętności ;) Jak dla mnie problem zasadniczy jest z uzyskaniem pozycji "żabki" - jakoś mi nie idzie chyba :( [img]https://img830.imageshack.us/img830/5649/pc270072.jpg[/img] [img]https://img704.imageshack.us/img704/5043/pc270074.jpg[/img] [img]https...
  • Mam dylematy natury moralnej. Syn ma niecałe 1,5 roku. 12 kilo żywej i ruchliwej wagi. Do tego leniwiec totalny w chodzeniu. Ostatnio jednak mam takie sytuacje, że nie mogę wziąć wózka, biorę więc młodego na pieszo i po krótkim dystansie chce na rączki. I tak się zastanawiam czy manduca nie byłaby dobrym rozwiązaniem. Co prawda nie przymierzałaś się jeszcze do niej w odmiennym stanie ale zastanawiam się czy technicznie i fizjologicznie dam radę. Obecnie, odpukać ciąża bez problemu, brzuszek ...
  • Witam! Koleżanka zaraziła mnie chustą;) Tym sposobem kupiłam elastyczną Calarę Infantu (siakaś nowość), zamotałam mojego rozkrzyczanego brzdąca (córcia 5tyg). Problem mam z umieszczeniem młodej niżej w chuście, jakoś mi ciągle za wysoko to wiązanie wychodzi. Z resztą same zobaczcie i poradźcie co robię źle:) [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images42.fotosik.pl/120/efa78ca16a1216admed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/203/626c76fe36f99652med...
  • picasaweb.google.com/Ptahor/CHUSTOMANIA/photo#5168245913480172498 jakos mi ona lepiej wychodzi niz 2X - ale jak go pocwicze, to tez dam do oceny.
  • Witam, jestem tu nowa, ale silnie zmotywowana do chusty. Na tym forum czytam, że dziewczyny rozpoczynają noszenie dziecka w chuście nawet tuż po porodzie. Ja jestem prawie 2 tygodnie po cesarce, mam w domu dwie chusty i nie wiem, jak mam się do tego zabrać, bo brzuch ciągle wystaje i wystawał będzie jeszcze przez jakiś czas. Jestem niska, więc jak się obwiążę nad brzuchem, to w chuście mogłabym najwyżej zmieścić kota, ale nie mojego synka. Czy wiążecie się chustą po brzuchu? Inn...
  • Niby mam zdolności manualne ale walczę z Maya Wrap bezskutecznie. Jak dobrze podociągana to kółka znajdą się znienacka za nisko :)i dociągnąć też ciężko jakoś :( a poza tym to świetna chusta, baaardzo wygodna, mam wąskie, słabe ramiona a ona ma takie super wypełnienie gąbczaste na ramieniu.Próbuję opanować pozycję na biodrze z 6 miesięczniakiem niesiedzącym. Dziecko ma faktycznie siedzieć na biodrze czy powyżej?, bo moje jakieś kościste biodro jest.
  • pierwsze zdjecie aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=216406258&rfbawp=1185707649.938 nie chodzi o to ze to takie a takie nosidlo, z tym juz trudno- ale potrafilybyscie chodzic z tak nisko zawieszonym dzieckiem??? teraz polecaja potem beda przeklinac...
  • Dziewczyny, wiąże juz jakos od tygodnia i nie mogę sobie poradzić z: - kuba czesto próbuje "stawac" będąc w chuście, tzn stara się prostować nóżki, co powoduje, że chusta zamiast w stawach kolanowych przesuwa się gdzieś w połowie uda (widać to na fotkach)... problem pojawia się chyba tylko w koali - czy to oznacza, że cos jest nie tak? - mateuszek ma obniżone napięcie mięśniowe przez co jest dość wiotki jak na swój wiek (nawet skorygowany), z lekką asymetrią. Motam go głównie z kieszonke, ...
  • Wcześniej jak wiązałam kieszonkę albo 2x było dobrze. Teraz jak mały zaśnie to opiera mi głowę na szyi w taki sposób, że ciężko mi oddychać. Fakt, że urósł (ma teraz 7 miesięcy i jakieś 70 cm), ale jeszcze dobrze nie siedzi, no i w ogóle na razie ja chyba nie chcę innych wiązań. pozdrawiam
  • witajcie :) przyszla zamowiona chusta :) no wiec dzis wlozylam dziecia pierwszy raz (z pomoca meza na razie) w pozycje chyba kieszonki (mala z przodu na zabke). mam jednak odruch ze podtrzymuje mala, w razie jakby chusta sie rozwiazala :) ale tak na parwde to chcialam spytac o glowke dziecka - mala trzyma ja przekrecona na bok i wydaje mi sie ze za bardzo odycholona do tylu. moze cos zle zawiazlam???
  • O Waszym forum dowiedzialam sie od Naty76. Ciesze sie, ze jestescie i przy okazji chust lansujecie taki styl wychowania jaki stosuje intuicyjnie przy zajmowaniu sie nasza trojeczka (Martusia 8.03.2000r, Krzysiem 6.01.2002, Wojtusiem 21.06.2006r.). Teraz, gdy widze jacy fajni sa Martusia i Krzys pomimo prawie nieustannej bliskosci z nami, juz sie nie przejmuje komentarzami ludzi (tez babc) typu "przyzwyczailiscie ich do noszenia, dlatego teraz placza", "rozpieszczacie maluchy". I t...
  • To w zasadzie mój debiut z chustą wiązaną;-) Teorię w zasadzie opanowałam ale nie wiem jak z praktyką. Mała na zdjęciach ma niecałe 3 tyg. Próbowałam nosić ją w koali ale nie podobało się jej. Zdecydowanie bardziej odpowiada jej (mi zresztą też)kieszonka. Mam jednak pewne wątpliwości czy udaje mi się dobrze ją zamotać. Wydaje mi się, że jest troszkę wykrzywiona. Nie wiem też czy nie jest ciut za nisko? Proszę oceńcie fachowym okiem. Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczna. Acha-mał...
  • widzialam gdzies w necie zdjecie roczniaka w elastycznej z przodu i z tylu. dziecko mialo glowke dosc nisko o wiele nizej niz wyskoosc całusa, na plecach tak samo. tak sie zastanawiam, bo na elastycznych sie nei znam, czy to tak mabyc, czy to kwestia rozciagania sie chusty? a mzoe w elastycznej tak sie po prostu nosi? z ciekawosci pytam
  • wygląda tak: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ef78e7704ca25d0.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ae76b888add8765.html chciałabym tak: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fbcb81ab114157b0.html przesuwam Młodą, poprawiam, ale jej nosek ciągle wraca na swoje miejsce - pod połę chusty co zrobiłam nie tak? proszę o podpowiedź...
  • Przygoty z chustą (pouch) mam od pierwszych dni mojego synka, który teraz ma już 8,5 tygodnia, ale nie wiem kiedy odwazylabym się publicznie w tłumie pokazać z moim synkiem w chuscie wiązanej - ciągle te wiązania TO JESZCZE NIE TO. Mogę się jednak pochwalić, bo w sumie przypadek sprawił, że w koncu musialam się pokazać i jestem z tego bardzo dumna! Moment nie byle jaki - Zlot Żaglowców w Szczecinie. vipunia.blox.pl/2007/08/Zaglowce.html PS. Moja teściówka zaobserwowała jakiegoś m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się