nisko

(6 wyników)
  • mam roze, ktora za najlepszych czsow rosla cztery metry w gore i miala burze pieknych kwiatow, duzych nie drobnych. Potem na skutek mrozow, starosci, dziczenia, nieumiejetnej pielegnacji prawie padla. Teraz wypuscila znowu od korzenia szlachetne pedy i nie wiem co dalej, nie chce juz jej takiej wysokiej, wystarczy tak max 1.50 m i co mam zrobic? Ciac? Jak? Nawozic? Przywiazac do czegos? Dzieki za rady
  • mam duży taras, zakupiłam kilka dużych donic, w których zmieszczą sie po kilka kwiatów, ale nie mam pojęcia jak je łączyć, taras jest bardzo słoneczny i wietrzny, 1. co wsadzic do iglaków ? 2. czym podsadzic róże pienne ? 3. czym podsadzic lilaka miniaturowego, który ma nisko gałązki, 4. czy moga razem rosnąć : irysy, złocienie, agapanty, ozdobne trawy, lawenda ?
  • Dopóki rośnie trawa? Czy może już przestać?
  • Czytałam, że te krzewy przycina sie wczesną wiosną dość silnie, a derenie nawet do samej ziemi ... i to sie robi każdego roku? Mam kilka modych krzewów i jakoś mi szkoda ciąć:( Oświećcie mnie proszę:)
  • 1)Czy mogę teraz przesadzić kilkuletnią piwonię? Jest zdrowa, dorodna, ma ok 130 centymetrową okrągłą koronę liści , przy podstawie ok 50 cm średnicy pęk łodyg. Jak dużą wybrać bryłę ziemi, by najmniej uszkodzić system korzeniowy? Chciałabym przesadzić ją w całości, nie dzieląc. Czy potrzebuje szczególny rodzaj gleby po przesadzeniu? Dotąd radziła sobie świetnie w zupełnie przeciętnej ziemi ogrodowej. 2) Przecięto przez nieuwagę pień główny kilkuletniego i pięknie kwitnącego clem...
  • Proszę p. Jurku o konkrety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się