nisko

(17 wyników)
  • Witam, proszę o interpretacje: Miesiączka do 4 dnia, piątego pojawił się śluz o charakterze przypominającym płodny (biały, rozciągliwy, miejscami półprzezroczysty) z niewielką domieszką krwi. śluz taki stwierdzany przy wewnętrznym badaniu szyjki widoczny był do 13 dc. Od 14 do 16 dc zrobił się bardziej, płynno-przezroczysty. Od 18 do 20 dc stała wydzielina. Od 21 dnia śluz przypominający płodny z początku cyklu (biały, rozciągliwy, miejscami półprzezroczysty). Metody papieru ...
  • Witam jestem na początku nauki rozpoznawania płodności. I tak. Sluz przezroczyty, ciągnący mam od 29.03. Dzisiaj tj 04.04 śluz sie zmienił na kremowy, białawy z mała domieszką rozciągliwości ( czyli nadal ma cechy plodne? )natomiast szyjka jest nadal otwarta. Wydaje mi sie ze jest niżej niz ostatnio, ale jak mowie jestem na początku obserwacji. Temperaturę bede mierzyc od kolejnego cyklu. Moje pytanie. Czy do owulacji jeszcze nie doszlo ( otwarta szyjka) czy juz jest po owulacji ( zmiana ślu...
  • witam, proszę o jakąś opinię/informację, bo się pogubiłam otóż obserwacje tempki i śluzu prowadzę już 6 rok i z tym sobie radzę; teraz gdy mam już upragnione maluchy i nie planuję kolejnego postanowiłam włączyć do moich obserwacji szyjkę macicy (jako potwierdzenie, że prawidłowo śluz interpretuję i dla tzw. świętego spokoju) i tu zaczęły się schody: otóż moja szyjka po @ jest tak wysoko, że nieosiągalna dla mnie, im bliżej owu tym niżej, łatwiej dostępna (otwartość i miękkość standardow...
  • To jest mój pierwszy cykl, po cyklu poporodowym. Niby wszystko jest jasne ale temperatura słabo wzrosła i nie jestem pewna czy przy tak niewielkim wzroście mogę uznać że jestem już w fazie lutealnej. I od kiedy? Na jakim poziomie ma być linia podstawowa/ pokrywająca? Uczę się metody angielskiej, pomiar o 6-tej, termometrem elektronicznym, w ustach. Temperatury są absolutnie niezakłócone, dziecko w nocy nie je, a jeśli już trzeba wstać to robi to mąż. 1dc- 36,40- krwawienie 2- 36,...
  • szyjka(7)

Czym cechuje sie szyjka w okresie poowulacyjnym? Zawsze myslalam, ze powinna byc twarda i zamknieta. Jestem w 21 dniu cylku i raczej mam objawy napiecia przedmiesiaczkowego niz zblizajacej sie owulacji. Owulacja chyba zreszta byla ok 14 dnia, choc pewna nie jestem. Nie prowadzilam obserwacji w tym cylku. Staramy sie o dziecko od dluzszego czasu i -jak na razie - bezskutecznie :( Do zbadania szyjki sklonil mnie sluz - bialawy i wodnisty. Szyjka jest otwarta i miekka... Nie wiem ...
  • Kolejny raz prosze Was o pomoc: śluz szyjka 10 dc-36,53 biały średnio 11 dc-36,55 rozciąg. przejrzysty wysoko 12 dc-36,66 rozciąg, przejrz. wysoko,zamknieta 13 dc-36,53 to samo to samo 14 dc-36,58 to samo to samo 15 dc-36,38 mokro, rozciągliwy wysoko,otwarta 16 dc-36,4 wilgotno,mało ...
  • Upewniam się: 1) Czy można zacząć odliczanie na podstawie szyjki, przed dniem szczytu śluzu (nie?) 2) Czy obliczenia na podstawie szyjki tyczą się jedynie sytuacji, gdy szyjka jest niepłodna od 3 dni i było już po dniu śluzu (też od 3 dni?), tylko temperatury wyższe się ociągają? 3) W jakich sytuacjach wystarcza, że jest 0.05 nad linią podstawową? (1 i 2 dzień wyższych?) 4) W jakich sytuacjach wystarcza, że jest 0.2 nad linią? (koniecznie 3 wyższa musi być o 0.2 nad linią podstawową?...
  • witam, nie znam sie zupelnie badaniu szyjki, wiec doswiadczonych prosze o odpowiedz co oznacza szyjka nisko opuszczona i wydaje mi sie ze otwarta? nie badam szyjki wiec nie wiem jak sie zmienia, ale jakis czas temu sparwdzilam i byla wysoko i zamknieta, a wczoraj przypadkowo sparwdzilam i wydaje mi sie ze byla nisko i tak jakby otwarta?
  • szyjka(8)

Moje drogie! Staram się obserwować szyjkę, co do miękkości i rozwartości raczej nie mam wątpliwości (tak z grubsza), ale nie umiem interpretować jej położenia... Czytałam o tym, że w czasie płodnym powinna być wysoko, a moja unosi się (tak, że trudniej jej dosięgnąć) już po objawie śluzu... Ktoś umie to zinterpretować?
  • Witam! Poniżej przedstawiam obserwacje cyklu mojej żony. Czy możecie nam pomóc w interpretacji tego cyklu? Kiedy wg Was była owulacja. Mamy swoją opinię i chcemy ją sprawdzić, czy dobrze określiliśmy dni płodne i owulację. 36,4 K 36,5 K 36,6 K 36,4 K 36,3 K 36,6 K 36,4 K 36,2 PL- współżycie 36,4 Sucho – szyjka – Twarda zamknięta-współżyce 36,5 Sucho- miękka- otwarta 36,5 wilgotno-miękka otwarta 36,4 mokro-wodnisty-otwarta 36,2, mokro przejrzysty ciągliwy brak ...
  • Czesc dziewczyny! Nowy cykl = nowy problem ;)) W tym miesiacu mam prawdziwa zagadke z moim cyklem, temperatury od poczatku mierzenia mam dziwnie wysokie jak na I faze (ale niskie jak na II) i zastanawiam sie, czy owu juz byla (zanim zaczelam mierzyc) czy dopiero bedzie. Wiem, ze na razie trudno cos powiedziec, ale jestescie madrzejsze odde mnie i moze cos wymyslicie. Zaczelam mierzyc w 10dc bo mam dlugasne cykle i owu najwczesniej dotad w 16dc. Ja mysle ze chyba owu jeszcze nie bylo, al...
  • O rany o co chodzi ???czytam i nic nie wiem. Jak sie bada szyjke, kiedy to się robi, i jak wyczuc czy jest zamknięta czy otwarta, twarda czy miękka i jaka swiadczy np o ciązy????czarna magia!!!!
  • Piszę z takim pytaniem. Od dłuższego czasu stosuję npr, korzystamy tylko z dni niepłodnych w drugiej fazie cyklu. Cykle mam regularne 26-28 dniowe. Zastanawiam się nad ilością dni podwyższonej temperatury do końca cyklu. Czytałam, że jeśli trwa dłużej niż 16 dni, istnieje możliwość ciąży. Temperaturę mam na poziomie od przedwczoraj:36.8, 36.5 i dziś 36.5. Wydaje mi się, że to za nisko, aby mogła istnieć ciąża? Co o tym myślicie?
  • Jak w przypadku "rozszczepienia" objawów okreslać dzień prawdopodobnej owulacji? Zwykle szyjka i śluz są ze sobą skorelowane, natomiast temp. podnosi się 2-5 dni po szczycie śluzu i po zamknięciu się szyjki, i pewnie dzięki temu III faza trwa ok. 10 dni (oznaczona przez FF), tzn. między 7 a 13 wśród ostatnich ponad 20 dokładnie odnotowanych cykli.Zatem i reguła odliczania 6 dni od najwcześniejszego skoku dostosować do siebie i liczyć od najwcześniejszego pojawienia się śluzu (już ...
  • Mam pytanie do tych co badaja szyjke. Czy mozliwe jest, by samemu zaobserwowac rozupulchnienie szyjki macicy??? Kurcze staram sie o dziecko i podczytuje fora dla starajacych sie etc... Sama szyjki nie badam. Natomiast wkurzam sie jak czytam, ze dziewczyny twierdza iz, "wyczuwaja", ze szyjka jest rozpulchniona... Czy jest w ogole mozliwe, by to samemu stwierdzic???? fakt, ze jest nisko i zamknieta to ja nawet termometrem roznice wyczuwam :D ;)))))) Natomiast wydaje mi sie (a moze s...
  • Czy ktoś miał tak, by w trzecim dniu wyraźnego skoku temperatury pojawił mu się śluz przeźroczysty i rozciągliwy? Co to może znaczyć? I jak z tym fantem postępować? Czy wystarczy czwarta wysoka temperatura?
  • Cholerka zaraz dostane schizy!!! Za 3 dni powinnam dostać @. mam nadzieje że tak sie nie stanie. To czekanie jest straszne. Doszukuje się roznych objawów. Staram się badac szyjkę ale za diabła nie wiem jaka ona powinna byc przy ewentualnej ciazy. Nawet jezeli jest taka jak powinna to ja nie umiem stwierdzic ze taka własnie jest .Oooooo boziu....dlaczego ten czas tak wolno płynie. Dobrze że jutro ide na 12 godzin do pracy to czymś sie zajme i mniej będe myslała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się