nogi

(8 wyników)
  • Pół roku po operacji rekonstrukcji ACL prywatne rehabilitacje, po sanatorium i nadal mam ograniczenie zgięcia, niestabilność tylno - przyśrodkową. Ograniczenie zgięcia do ok. 120 stopni przy próbie kucania i powstania ból pod rzepką i chrupanie ale tylko w momencie odczucia ciasności w kolanie - pod rzepką wcześniej rehabilitanci określili to jako "przyparcie rzepki" a ortopeda z przychodni powiedział że to przykurcz mięśnia a jakiego? Ćwicze jeżdżę rowerem nawet intensywniej niż 2 mies...
  • witajcie mam taki oto problem - mianowicie czasem odczuwam kłucie w kolanie. Artroskopię miałam wykonaną 9 września 09, miałam zerwane Acl II i III pęczek, przerost maziówki, przerośnięty fałd podrzepkowy (i jakiś jeszcze) wykonaną miałam synovectomię, usunięcie maziówki, skrócenie więzadeł. Przez 4 tygodnie po zabiegu chodziłam w ortezie z wyprostem kolana na 20 st, nie miałam żadnych problemów tj. nie zbierał mi się płyn, rana goiła się ok, kolano mnie absolutnie nie bolało. Byłam...
  • Witam, 11.12.2010 miałem wypadek na nartach - uraz kolana oczywiście.. Pojechałem do szpitala - założyli mi szynę tutorową na nogę i puścili do domu. A dokładniej: RTG nie wykazało żadnych uszkodzeń. Lekarz kazał mi nawet robić przysiady podczas ogólnego badania. Pytałem czy może być coś z wiązadłem - powiedział że wątpi. Mogłem w tej szynie normalnie stawać na chorą nogę, nic od tamtego czasu mnie nic nie boli. Po kilku dniach udałem się na USG, co wykazało: " W stawie kola...
  • www.cms.waw.pl/index.php?CMS=617d71ae1d1a30515d99a9745d66183b&OPCODE=SZABLON&ID=38 Czy faktycznie metoda ta może zapobiec wymianie stawu na endoprotezę? U mojej mamy lekarz stwierdził, że konieczna jest endoproteza kolana, jednak skłaniamy się aby spróbować najpierw metody opisanej powyżej.Może jest ktoś kto miał przeprowadzoną taką operację?
  • 4 tygodnie temu miałam osteotomię nie pamiętam jak się metoda nazywała, ale mam tytanową płytkę. Obrzęk stopy jest bardzo mały, praktycznie nie boli, ale stopa jest bardzo sina.. Może ktoś usuwał i może podzielić się doświadczeniem, bo do lekarza dodzwonić się od tygodnia nie mogę a troszkę mnie to niepokoi.
  • Witajcie w niedziele skręciłam nogę spadając z 2 schodów i noga wpadła mi pod ukos i pod pupe i jeszcze na niej siadłam :( pojechałam w poniedziałek do szpitala na SOR zrobili przeswietlenie bo była bardzo spuchnięta i nie mogłam na niej stanąć. W przeswietleniu wyszlo ze skrecenie tylko. Daja szyne przepisał tabletki Cyclo3Forte, i zastrzyki przeciw zakrzepowe i jutro pojutze wysyłaja do ortopedy urazowego, przed wczoraj byłam u ortotopedy opowiedziałam mu jak to sie stało i on powiedz...
  • tydzien temu zlamalam kostke z przemieszczeniem niewielkim , to moje 1 zlamanie (kolejnych nie planuje :-D) po 1 kontroli jest ok, nastepna za tydzien i jak do tej pory bylo znosnie to teraz jest coraz gorzej... czy to normalne ze boli mnie coraz bardziej? coraz mocniej, czesciej i dluzej i ketonal wogole nie dziala (w zasadezie to nigdy nie dzialaly na mnie leki z ibuprofenem) - co jeszcze moglabymj wziasc zeby tak potwornie nie bolalo? doswiadczeni pomozcie .., bo juz rady...
  • witam. Pewnego dnia grałem w piłkę. W czasie gry upadlem na ziemie. Poczulem bardzo mocny ból. wróciłem do domu i pojechałem odrazu do szpitala. w szpitalu zrobili mi rtg stawu skokowego. lekarz powiedzial ze jest to podejrzenie złamania kości bocznej stawu skokowego i na nogę załozył mi szynę gipsową. po dwoch tygodniach mialem zglosic sie do chirurga. Chirurg stwierdzil ze 2 tygodnie to za malo i kazal mi przyjsc za 10 dni. Po tych 10 dniach zdjeto mi gips. noga byla strasznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się