nogi

(10 wyników)
  • Witam Moja mama jest po mastektomii i ok 4 lata temu zakonczyla chemio i radioterapie .Pare miesiecy temu bardzo spuchla jej cala prawa noga i wezly chlonne przy tej nodze.Lekarze od czerwca probuja zdiagnozowac przyczyne.Biopsja pokazala tylko stan zapalny w wezlach ale antybiotyki i inne leki przeciwzapalne na to nie pomagaja.Mama zostala juz zbadana pod katem ginekologicznym,onkologicznym i urologicznym i lekarze nie znalezli zadnych nieprawidlowosci.Na oddziale urologicznym powied...
  • Co to znaczy "NEUROPATIA NÓG"? mój tata (rak płuc - więcej post 4.02) odczuwa dosyć silne bóle nóg i całościowe odrętwienie stóp. Zwaliłam te bóle na skutek uboczny po chemii i na układ krążeniowy. Wczoraj w szpitalu prowadząca taty powiedziała, że to "neuropatia". Więc co to jest, a właściwie co dalej...?
  • Witam, moja mama od jakiegoś czasu ma bardzo spuchnięte nogi. Dostaje jakieś leki ale chyba nie bardzo działają. W poniedziałek przyjęła chemię i od tego czasu stan się jescze pogorszył. Moze ktoś wie jak z tym walczyć? Dostaje również leki przeciwko zakrzepicy. Pozdrawiam Monika
  • Witam, Chcialam sie poradzic osob, czy mozna jakos pomoc mojej mamie, ktora ma b.slabe nogi. Od 2005 roku walczy z choroba (rak piersi), od konca zeszlego roku stwierdzono przerzuty do watroby (ma tez przerzuty do kosci). Dostawala chemie, potem przerwa, i teraz znowu dostaje, ale widac, ze jej stan sie pogarsza. Nie wiem czy mozna jej jakos pomoc, bo ma problem z nogami. Nogi sa chude i odmawiaja posluszenstwa. Jeszcze z m-c temu chodzila w miare normalnie, teraz pozyczylam...
  • przed chwileczka mama mnie zawolala rozplakana bo nagle poczula wchodzace zimno do jednej nogi. (prawej). I rzeczywiscie jedna noga jest ciepla druga zimna. Zrobilam jej masaz i kilka cwiczen. Co to moze byc??? zaznacze, ze mama sama ta noga jeszcze rusza...
  • Witam, Moja mama od czerwca 2008 zmaga się z niedrobnokomórkowym rakiem płuc, od razu stwierdzone zostały przerzuty do OUN, są zmiany na wątrobie, od niedawna - po scyntygrafii - okazało się że też nowotwór zaatakował też kości. Leczymy się w CO w Bydgoszczy (naświetlania OUN, L4, chemioterapia: Karboplatyna - trzy wlewy, Tarceva - jeden wlew, Gemzar - pierwsza seria). Oprócz leczenia onkologicznego mama za wiedzą lekarza przyjmuje suplementy (Graviola, Bone Formula, itp). Stan mamy wydaj...
  • Witam was kochani!!! potrzebuje pomocy, może ktoś miał podabny przypadek !!! moja mama rok tem otrzymała diagnozę: rak szyjki macicy, miała operacje usunięcia narzadów kobiecych wraz z węzłami, niestety w węzłach stwierdzono również komórki rakowe.Było zastostowne leczenie radio i chemioterpią w Łodzi zakończone w X 2006. W tej chwili po zrobieniu róznych badań (pogarszające sie samopoczucie, chudnięcie i rosnące ob)stwierdzono w CT naciek w miednicy wzdłuz kosci biodrowej wycho...
  • wiem, że pracowałeś w hospicjum. Mam pytanie: mama leży w normalnym szpitalu w stanie krytycznym, tzn nie rozmawia z nami,majaczy, głównie śpi,nie je w zasadzie, mocz oddaje bardzo rzadko.Wiem,że choroba postępuje z godziny na godzinę,ale czy rzeczywiście nie można nic podać na opuchnięte stopy? Ma lekko czerwone wewnętrzne strony dłoni,na plecach też pojawiają się pajączki.Lekarz mówi,że to odbiałczenie i z tym nie będą już nic robić.Na pytanie o maskę tlenową tylko wzruszyli ...
  • Witam, szukam wszelkich informacji dotyczacych przebiegu choroby, leczenia no i szans na przezycie. Moze znajda sie tutaj osoby ktore choruja na to lub bliskie osob ktore zetknely sie z ta odmiana raka. Dziekuje za wszystkie informacje.
  • Moja mama ma raka płuc, walczymy od 7 m-cy. Od czasu chemioterapii ma słabsze nogi w kolanach i gorsze czucie w nogach a ostatnio miała dziwny przypadek - nagle zdrętwiało jej jedno udo i to promieniowało aż do brzucha i nie mogła iść po chodniku musiała usiąść w budce na przystanku, ledwo doszła tam. To trwało jakieś 15 min. i co próbowała wstać to nie mogła a potem przeszło na drugą nogę. Czy to może oznaczać przerzut?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się