Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      nogi

nogi

(6 wyników)
    • Słuchajcie - od jakiegos tygodnia mam straszny ciężar w łydkach i rękach. Po jakimś krótkim wysiłku zaczynają mi drżeć.. Tak jakbym miała zakwasy, a tymczasem nie powinnam mieć... Nie wiem co to, już nawet podejrzewam sm...( ta moja hipochondria..) Łykam rano falvit, wieczorem 3 magnezy z wit B6, w ciągu dnia 2 wit PP forte, kwas foliowy. Dużo zjadam sosów pomidorowych.Wyniki krwi ostatnie - bardzo dobre - hemogl c 13,5, cukier wyższy niż kiedykolwiek wcześniej (zawsze miałam 6...
    • Witam! Jstem tu nowa. Jestem córka chorej na hasi. Moja mama ma 54 lata i 3 lata temu stwierdzono u niej chorobę hashimoto. Pani endo do której chodzi moja mama powiedziała że choroby tej sie nie leczy i tyle. Początkowo moja mama miała tylko takie objawy jak duszności, uczucie guli e gardle i kołatanie serca. Od pół roku jednak znacznie sie jej pogorszyło ma wysuszone błony śluzowe, gardło wyschnięte na wiór, swędzenie skóry. Najgorsze jest jednak to że do tego doszły potworne bó...
    • Mam ostatnio strasznie zimne nogi. Szczególnie lewą. Drętwieje mi, boli, ciężko mi chodzić. Zresztą, drętwieją mi też i marzną palce u rąk, szczególnie podczas snu. Moje hashi jest w stanie "uśpionym" tzn. miewam subkliniczną niedoczynność, mikroskopijne dawki hormonów borę okresowo. W tej chwili jestem bez leków. Czy któraś z was miała takie objawy z nogami? Szukam przyczyn - badam się u różnych lekarzy - kręgosłup, krążenie itd - z Waszą pomocą chcę wykluczyć/potwierdzić trop tar...
    • Od okolo miesiaca bardzo bola mnie nogi - cale nogi, glownie jakby w udach. Nie moge zasnac, bo wierce sie bardzo. Czytalam kiedys o zespole niespokojnych nog - to cos takiego wlasnie. Jak nimi poruszam jest ok, w jednej pozycji jest fatalnie. Sni mi sie w nocy, ze te nogi mnie bola. Budze sie i musze zmeiniac pozycje, wierce sie i krece. Ma ktos cos takiego ? Co Wam pomoglo ? To moze byc efekt hashi czy raczej zupelnie cos innego ?
    • kusia(24)

Kusia pytałas wcześniej co lekarze powiedzieli na wysokie cpk. Zajrzałem w papiery ,reumatolog wpisał miopatia-sprawdż w wyszukiwarce. Są to sprawy mięśniowo-stawowe-genetyka.Nic dalej nie robiłem w tym temacie. Endo kazał się wstrzymać,aż unormuje tsh.Tak na marginesie,dlaczego się nie odzywasz.
    • diagnoza ciągnęła się prawie 3 miesiące. zanim się dowiedziałam / własciwie to sama odkryłam / że to hashimoto i zanim rozpoczęlam leczenie żylam w wielkim stresie i złym samopoczuciu. objawów nie było charakterystycznych dla chorób tarczycy, z wyjątkiem wypadania włosów całymi snopami / kiedyś policzłam - przy jednym czesaniu gubilam ok. 500 włosów /.największe jednak cierpienie sprawiały mi bóle mięśni i stawów, ktore potęgowały sie z dnia na dzień. mialam taką niemoc w nogach i rękach, że ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się