Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      nogi

nogi

(25 wyników)
    • macie czy też macie takie sztywne mięśnie w moim przypadku są strasznie sztywne mięśnie nóg jak się tego pozbyć?
    • Czy też macie uczucie że wasze nogi ważą setki kilogramów i każdy krok jest potwornym wysiłkiem. Co otym sądzić? Czy to leki dają takie efekty czy też czynna choroba?
    • od kilku lat czuje sie zle,ale wczorajszy dzien mnie przerazil. bylam zmeczona-8godz stania w pracy,bieglam do autobusu i bylo mi coraz slabiej. nagle nogi sie pode mna ugiely.przewrocilam sie. za chwile wstalam, ale nadal mialam nogi jak z waty. to niby klasyczne objawy SM, ale mialam rezonans MR i wykluczyli SM. czy to moze byc tez objaw boreliozy?
    • czy znacie jakieś - oprócz rozmasowywania?
    • Jutro kończę 6 tygodni brania Duomoxu. Przypominam, mam przewlekłą boreliozę, którą zaczęto mi leczyć właśnie 6 tyg temu. Od 5 dni tak mnie rwie w nogach, że chyba zeświruję. Zaczęło się od pupy! Była taka twarda jak kilkanaście lat temu. Ot, pomyślałam sobie- młodnieję:). Następnego dnia przelazło na uda. nie mogłam spać z bólu, mięśnie twarde jak kamień i bolały tak jakbym dała czadu na siłowni. Zero schylania i kucania. Po 3 dniach kalectwa pupowego i udowego wlazło w łydki. Gó...
    • witam wszystkich Czytam to forum już od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłem napisać co mi się przytrafiło. Też męczę się od jakiś 2 miesięcy z Miało to miejsce na początku września tego roku w Irlandii, dwa dni przed powrotem do domu, po wakacjach spędzonych na wyspie. Późnym
    • Na boreliozę choruje i leczę się od grudnia, czyli już pół roku. Aktualnie jestem znowu na Biotraksonie,ogólnie wzięłam już ponad 100 wlewów z przerwami. To co dzisiaj mnie spotkało to jest poprostu jakaś masakra. Kroplówki mam podawane w domu przez rodzinę, bo oczywiście nikt nie chciał mi tego podawać, jeżdzę tylko na wymiane wenflonów do przychodni całodobowej w moim mieście. Dzisiaj też musiałam zmienić wenflon. Mam zlecenie od mojej lekarki z Bielska, z pieczątkami, moim naz...
    • Witam wszystkich. Leczę się u forumowego lekarza juz 6 miesiąc na podstawie objawów,klescza nigdy nie widziałam ani tym bardziej rumienia. Wiele przykrych i dokuczliwych objawów minęło i byłam juz taka szczęśliwa a tu masz ci los....siedzę sobie rano piję poranna kawusię i czuję jak coś mnie swędzi koło kostki. Podciągam spodnie i zamarłam....kleszcz maszeruje mi po nodze .Szybko go ściagnełam ale w tym miejscu gdzi go znalazłam było niewielkie nakłucie.Sam kleszcz nie był wbity ani ni...
    • kochani mam pytanie czy macie takie straszne bole nog, chodzi mi konkretnie o bole łydek.czuje sie tak jakbym miala scisniete miesnie łydek.jak krece stopa to jakby bylo lzej. moje nogi sa takie jakby je cignelo cos do dolu.bardzo mnie to martwi.prosze o odp, jak mozna sobie pomoc.dziekuje i pozdrawiam.
    • Opiszcie jak wyglądają Wasze herxy bo ja nie mam żadnych.
    • Od kilku lat borykam się z żylakami, ale objawy były znośne. Teraz bolą niemiłosiernie, prawa noga mi puchnie, pojawiły się na niej jakieś podskórne tkankowe stany zapalne (byłam na usg). Od dziś boli także kość prawej piszczeli. Czy to może być borelioza? Ja oczywiście myślę o najgorszym... (Krętki podarowały mi także nerwicę :)) Mieliście coś takiego? Z przewagą jednej nogi?
    • Jestem forumowiczem od niedawna. Nie znalazłem niestety wątku, w którym mowa byłaby o moich dziwnych objawach. W 2004 roku leczyłem się przez miesiąc Unidoxem. Miałem kilkuletnią boreliozę. Teraz wyskoczyły mi na nogach w różnych miejscach czerwone plamy. Mam też w chwili obecnej częste, permanentne bóle mięśniowo-stawowe oraz przejściowe bóle głowy. Do tego dochodzi zmęczenie i inne. Czy owe plamy na nogach mogą występować przy nawrocie choroby nawet po dziesięciu latach od kon...
    • Witajcie, wprowadzie przy wykrytym silnie dodatnim anty-HCV podejrzewa mi sie zapalenie watroby wzw C, jednak wiem,ze u niektórych anty-HCV wychodzi tez dodatnio przy boreliozie.Czy ktos z Was tak miał?? Przy okazji spytam o zmiany skórne ,ktorych ludzie z wzwC raczej nie mają. Przede wszystkim mam nieliczne petocje, czerwone punkciki na rekach i nogach, kilka na brzuchu.Wyskoczyło mi ostatnio tez sporo pieprzyków i malych plamek,ktorych kiedys nie miałam. Skóra czasami piecze,...
    • Kolejne pytanie spragnionego wiedzy i zaniepokojonego zjawiskiem: Czy przy boreliozie mogą drżec ręce w spoczynku, a już bardzo wyraźnie po wysiłku ( czasami nawet niewilkim) Czy mogą wystąpić kłopoty z chodzeniem ( drobienie małymi kroczkami, bardzo powoli ( zmęczenie) Czy Borelioza może wywołać Chorobę Parkinsona, depresję, zaburzenia czucia ?
    • zimno(8)

w czasie gdy bolą mnie nogi jest mi potwornie zimno. mam lodowate ręce i nogi - czemu tak jest? czy to układ nerwowy szwankuje?? czy ktoś tak miał?
    • Witajcie,4 miesiac leczenia,nic do przodu.Bylo na poczatku super polepszenie,a teraz od miesiaca bardzo zle.Po zmniejszeniu rifampicyny do 600 glowa zrobila sie lzejsza,ale pozostaly bole nog.Przedwczoraj mialm chyba extra herxy,nerwy podstakiwaly mi w nogach,na rekach i na glowie,balam sie ,ze sie rozsypie.Po nocy przeszlo,a teraz bol okropny nog i dretwienia.Nie wiem co o tym sadzic,bol nog towarzyszy mi od poczatku choroby,tylko raz mniej raz wiecej.Biore Duomox,rifampicyne,r...
    • Czy ktoś z was ma taką spastykę mięśni? Siedzię na krześlę jak mam wstać to jestem taki sztywny a raczej nogi są takie sztywne.żeby zrobić pierwszy krok muszę najpierw spiąć mięśnie nóg wyprostować a pierwsze kroki są jakbym bym robotem.
    • od wczoraj mam opuchnięte nogi (szczególnie łydki mam jak banie) i ręce. Opuchnięciu towarzyszy ból i kłucie w stawach. Wogóle czuję się jak napompowana. Nie wiem co się dzieje. Na polecenie lekarza odstawiłam cipronex, na którym jestem od tygodnia. Czy ktoś z Was może tak miał?
    • witam, do kilku dni mam na stopie dziwne zmainy na skórze. pocztakowe byly to czerwone chrostki, które teraz zajmuja duza czesc wierzchu stopy i tworza obwódke wokol kostki. Zlały sie w duze czerwone plany na których wyczuwa sie grudki. skóra jest twarda. Wszystko jest czerwone napuchniete, swedzace i dosc bolesne... nie wiem co z tym robic. na wtorek jest umówiona do dermatologa. wyczytalam ze przy boreliozie wystepuje zanikowe zapalenie skóry... czy ktos z was to mial... czy wyglada t...
    • pytanie do wszystkich: dlaczego w lezac w szpitalu zakaznym lekarze pytaja chorych na borelioze czy puchna im nogi? tudziez czy maja uczucie opuchnietych nog? i co to oznacza jesli pacjent nie ma zadnych objawow typowych dla boreliozy (stawy itd) a od czasu do czasu "puchna" mu nogi? pytam bo lezac w szpitalu zadawano mi takie pytanie. po pol roku od pobytu w szpitalu tego typu objawy sie zaczely pojawiac. mam uczucie opuchnietych nog rano, po wstaniu z lozka. moja doktor tweirdz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się