norma

(4 wyniki)
  • Czy mi zalicza jeśli napisałem środkowoeuropejska Organizacja Wolnego Handlu zamiast środkowoeuropejskie Stowarzyszenie Wolnego handlu, a także Europejska Organizacja Wolnego Handlu, zamiast Europejskie Stowarzyszenie Wolnego Handlu? Poza tym napisałem 5 zasad sądów, w tym trzy takie jak w odpowiedziach plus dwa inne, ale moim zdaniem poprawne, np. praworządność i bodajże powszechność? A w zadaniu o normach, zamiast obyczajowej napisałem moralna, bo w sumie to też jest norma moraln...
  • Pisalem dzis informatyke i jestem zaskoczony...Wg mnie matura powinna cos sprawdzac, a dzisiajszy egzamin byl na poziomie gimnazjum.Chyba moja mlodsza siostra by go napisala na 80%.
  • 1. C 2. D 3. B 4. B 5. C 6. C 7. C 8. 1. – C 2. – D 3. – B 4. – A 9. A – 4 B – 2 C – 3 D – 5 10. Woda, powietrze 11. A) bezpośrednia B) pośrednia 12. A) norma obyczajowa B) norma prawna C) norma moralna 13. np. 1.wolność zgromadzeń i zrzeszania się 2.zasada trójpodziału władzy 3.zasada pluralizmu politycznego 3 pkt 14. A) Organizacja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie B) Organizacja Jedności A...
  • Według najnowszej normy bibliograficznej. Potrzebuję na jutro ;) Temat: Motyw tańca w literaturze różnych epok. Omów sposoby jego realizacji oraz funkcje w wybranych utworach. I.Literatura podmiotu: - Mickiewicz A., Pan Tadeusz, Warszawa, 1982 - Mrożek S., Tango, Warszawa 2000 - Tuwim J., Bal w operze, [w:] Wiersze wybrane, Wrocław 1986, s. 218 – 244 - Tuwim J., Chrystus miasta, [w:] Wiersze wybrane, Wrocław 1986, s. 9 - 11 - Wyspiański S., Wesele, Wrocław 1994 - Rozmowy mi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się