Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
      obiad

    obiad

    (10 wyników)
    • Chcielibysmy do obiadu weselnego na ok. 100 osob podac czerwone wino. Jakie w miare tanie (mam na mysli do 15zl za butelke) i oczywiscie dobre mozecie zaproponowac? Ile butelek bedzie mi potrzebne?
    • Hejka! Planujemy do obiadu weselnego na ok 100 osób podać czerwone wino. Czy możecie mi doradzić dobra markę w normalnej cenie, tzn. max do 15 zł za butelke??
    • W święta wpada do nas rodzinka, po raz pierwszy zresztą ja jestem gospodynią domu, więc raczej jestem niedoświadczona, więc stąd moje pytanie. Przed obiadem chciałabym podać jakieś wino, co konkretnie moglibyście polecić??
    • na chrzciny,będą roladki z kurczaka -białe wytrawne czy półwytrawne? Dziekuję Kasia
    • Witam, prosze o podpowiedz jakie wino podac do indyka pieczonego z miodem a jakie do golonki, (choc ja jej jadl i tak nie bede ;-))? Do golonki wymyslilem sobie jakies mocno garbnikowo-beczkowe wino hiszpanskie, ale jestem otwarty na propozycje. pozdrawiam NieMy
    • Znam Muscat, Pinot, pilam juz rozne Campari i inne szampany. Co waszym zdaniem mozna podac jako aperitif a co zdecydowanie jako digestif (chyba tak sie to pisze). Prosze tez aby swietne grono forumowiczow nie ograniczylo sie do win tylko podzielilo rowniez sie wiedza na temat innych alkoholi. bardzo dziekuje, dodajcieco pija sie przed a co popoludniu
    • Czy jest jakaś metoda? Bo słyszałem, że gdy koneser zostanie alkoholikiem, to powinien przestać - inaczej się degeneruje (podobno taki los spotkał pewnego intelektualistę z Grochowa, na dobrej drodze jest znany polski aktor, mówi się o coraz większej liczbie przypadków). Proszę o poważne odpowiedzi ludzi doświadczonych.
    • Prosze wskazac wlasciwy typ wina na obiad swiateczny: 1 Pieczona kaczka 2. Pieczona wieprzowina 3. Cielecina (powiniwn byc gulasz) 4. Pieczony inyk. Zauwazylam ze na forum sa naprawde znawcy. Prosze o pdanie gatunku win. Do zobaczenia jutro, Pozdrowienia, Aleks
    • Jakie wino pasuje do pieczonego łososia i cytrynowego pstrąga podanego z ryżem i zieloną sałatą. Przystawki: tartinki (z róznymi dodatkami), sałatka grecka i hawajska, na deser flam malezyjski i jakieś ciasto. Co byście polecili w tym przypadku? Widełki cenowe - do 40 zł góra. Dzięki
    • Wielkanoc za pasem, wiec chodzi mi po glowie pytanie o dopasowanie wina do potraw swiatecznych. Co do jajek (z groszkiem, salatka majonezowa), pasztetow, bialej kielbasy i pieczystego. Przygotowaliscie sie juz, czy czysta improwizacja? Ja bede Wam z daleka zazdroscic tych frykasow wielkanocnych, bo mnie czeka jagniecina i owoce morza. No i szparagi. Do szparagow pasuje mi Gewurztraminer, do jagnieciny pewnie jakies Ciro, a do robaczkow morskich Greco di Tufo, a moze Falaghina. ...

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się