-
Chcielibysmy do obiadu weselnego na ok. 100 osob podac czerwone wino. Jakie w
miare tanie (mam na mysli do 15zl za butelke) i oczywiscie dobre mozecie
zaproponowac? Ile butelek bedzie mi potrzebne?
-
Hejka! Planujemy do obiadu weselnego na ok 100 osób podać czerwone wino. Czy
możecie mi doradzić dobra markę w normalnej cenie, tzn. max do 15 zł za
butelke??
-
W święta wpada do nas rodzinka, po raz pierwszy zresztą ja jestem gospodynią
domu, więc raczej jestem niedoświadczona, więc stąd moje pytanie.
Przed obiadem chciałabym podać jakieś wino, co konkretnie moglibyście polecić??
-
na chrzciny,będą roladki z kurczaka -białe wytrawne czy półwytrawne?
Dziekuję
Kasia
-
Witam,
prosze o podpowiedz jakie wino podac do indyka pieczonego z miodem a jakie do
golonki, (choc ja jej jadl i tak nie bede ;-))?
Do golonki wymyslilem sobie jakies mocno garbnikowo-beczkowe wino hiszpanskie,
ale jestem otwarty na propozycje.
pozdrawiam
NieMy
-
Znam Muscat, Pinot, pilam juz rozne Campari i inne szampany. Co waszym
zdaniem mozna podac jako aperitif a co zdecydowanie jako digestif (chyba tak
sie to pisze). Prosze tez aby swietne grono forumowiczow nie ograniczylo sie
do win tylko podzielilo rowniez sie wiedza na temat innych alkoholi.
bardzo dziekuje, dodajcieco pija sie przed a co popoludniu
-
Czy jest jakaś metoda? Bo słyszałem, że gdy koneser zostanie alkoholikiem, to
powinien przestać - inaczej się degeneruje (podobno taki los spotkał pewnego
intelektualistę z Grochowa, na dobrej drodze jest znany polski aktor, mówi
się o coraz większej liczbie przypadków). Proszę o poważne odpowiedzi ludzi
doświadczonych.
-
Prosze wskazac wlasciwy typ wina na obiad swiateczny:
1 Pieczona kaczka
2. Pieczona wieprzowina
3. Cielecina (powiniwn byc gulasz)
4. Pieczony inyk.
Zauwazylam ze na forum sa naprawde znawcy.
Prosze o pdanie gatunku win.
Do zobaczenia jutro,
Pozdrowienia,
Aleks
-
Jakie wino pasuje do pieczonego łososia i cytrynowego pstrąga podanego z ryżem
i zieloną sałatą. Przystawki: tartinki (z róznymi dodatkami), sałatka grecka i
hawajska, na deser flam malezyjski i jakieś ciasto. Co byście polecili w tym
przypadku? Widełki cenowe - do 40 zł góra.
Dzięki
-
Wielkanoc za pasem, wiec chodzi mi po glowie pytanie o dopasowanie wina do
potraw swiatecznych. Co do jajek (z groszkiem, salatka majonezowa),
pasztetow, bialej kielbasy i pieczystego. Przygotowaliscie sie juz, czy
czysta improwizacja?
Ja bede Wam z daleka zazdroscic tych frykasow wielkanocnych, bo mnie czeka
jagniecina i owoce morza. No i szparagi. Do szparagow pasuje mi
Gewurztraminer, do jagnieciny pewnie jakies Ciro, a do robaczkow morskich
Greco di Tufo, a moze Falaghina. ...