Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      obiektywny

obiektywny

(11 wyników)
    • Chyba nie potrafię. Nie chcę nawet i o to mam dym z małżonkiem. Dostaliśmy zaproszenie na wakacje w lipcu. Mąż się ucieszył, załatwiłam sobie urlop, osoba która jedzie z nami też, kupiłam bilety na samolot. Wczoraj mąż mi oświadcza że jest problem bo kiedyś tam wstępnie się umówił ze zmiennikiem w pracy że tamten urlopuje w lipcu i on teraz nie chce się zamienić. Co prawda nigdzie nie wyjeżdża, nie ma dzieci w wieku szkolnym ale twierdzi że jego żona też ma w tym czasie urlop. Ja wiem że mogł...
    • Czy fakt, że dziewczynka z grupy przedszkolnej zaprasza na swoje urodziny tylko część grupy, a zaproszenia rozdaje nauczycielka rodzicom wybrańców tak, że wszyscy widzą (i rodzice, i dzieci) jest OK? Czy tylko mi się to wydaje nie w porządku? Słusznie mam pretensje do rodziców dziewczynki i do przedszkola? (nie muszę dodawać, że moje dziecko z tych "wykluczonych"). To jak, jestem matką pieniaczką czy nie?:)
    • Hej :) Na fali wątków o antykoncepcji i ja zapytam się, co byście wybrały na moim miejscu. Otóż aktualnie od maja nie biore pigułek anty(brałam prawie 6 latłącznie a z przerwami 3 lata, niestety musialam odstawic nowynette bo mialam okropne mega migreny i po 7 m-cach żadne leki nie pomagaly no i libido do niczego)Od czerwca stosuję tylko prezerwatywe, choc ich szczerze nie znoszę, cykle mam nieregularne, po pigulkach a i przed tez tak sobie.Moje ostatnie cykle, 56, 34, 32,14 no i 43 i mie...
    • c Cały dzień spędzam sama z dzieckiem-bardzo ruchliwym dwulatkiem.Obecnie przechodzi okres w którym złości się z byle powodu,dokucza psu,dokucza mnie, itp. Nie mam nikogo do pomocy,sama cały dzień organizuję sobie i dziecku.Do pracy mogę iść dopiero w czercu-wtedy Mały będzie się nadawał wiekowo do przedszkola. I w czym problem-cały dzień czekam na niemęża-to dla mnie jest jedyna chwila szczęścia-móc porozmawiać z kimś dorosłym... A o on często zanim wróci do domu siedzi jeszcze...
    • Witam serdecznie wszystkie emamusie. Podczytuję Was od niedawna,śledzę Wasze radości i smutki, a dziś....sama potrzebuję porady, oceny, dlatego zdecydowałam się napisać.Myślę, że jako osoby "trzecie" udzielicie mi obiektywnej rady i podzielicie się swoimi spostrzeżeniami. Rzecz nie tyczy się teściowej, szefa, czy niesfornego dziecka ale mojego męża. Od dziesięciu lat tworzymy zgodne, szczęśliwe małżeństwo, dwa lata temu urodził nam się długo wyczekiwany synek, czyli wszystko okey. Po ur...
    • Ostatnio pokłóciłam się z mężem, właściwie cały weekend trwały przerywane kłótnie, ale lawinę wywołało następujące zdarzenie: miałam dzień urlopu, który wykorzystałam na zakupy przedświąteczne. Dzeń wcześniej mój M. poprosił mnie, żebym weszła do jakiegoś Saturna i kupiła mu czyste płyty. Ok, weszłam, byłam już zmęczona, obcierały mnie buty, miałam napięcie przedmiesiączkowe, a do tego kasjerka w supermarkcie pomyliła się i musiałam 20 minut zmarnować na odstanie w punkcie obsłu...
    • mam burze w mozgu i prosze was,o pomoc !od lat jestem z mezem za granica,staramy sie o dziecko.maz nie chce tu zostawac na stale ,chce zarobic na spolke z kolega i otworzyc cos w pl.nie jest ubezpieczony, wiec koszty chodzenia do gina,usg,wszystko sporo platne ,no wliczajac porod itp.wspolnie jakos tak gadalismy ,ze troche pociagnie to kasy i moze lepiej ,zebym wrocila do pl,tym bardziej ,ze mam jeszcze 3 latke ,ktora musialaby pojsc do pszedszkola= kolejny koszt.ja nie znam jezy...
    • Mieszkam z mężem i córeczką (9 m-cy) w moim rodzinnym domu razem z mamą. Mam jeszcze siostrę, która 2 lata temu wyprowadziła się do miasta, kupili z mężem mieszkanie w bloku. chodzi o to, że co tydzień, począwszy od piątku po południu do niedzieli po południu siostra z rodziną zjeżdza się do nas na "weekend". Ogólnie rzecz biorąc jest to dla mnie bardzo męczące i baardzo wkurzające. Mojego szwagra szczerze nie znoszę, wk..wia mnie jak trzaska drzwiami, gdy ja akurat usypiam dziec...
    • Dziewczyny, sprawa ma sie nastepujaco. Jestem przeciwniczka calowania po raczkach niemowlaki (i sama nie caluje choc mialabym wielka ochote), tym bardziej takie jak moj, ktorego fascynuja wlasne raczki a juz najbardziej pchanie ich do buzi kiedy tylko sie okazja nadarzy. Natomaiast w rodzinie meza (jakis nalog, czy co) wszyscy calowali Mala po raczkach i o ile maz swojej mamie czy ciotce powiedzial by tego nie robily, to swojej babci "nie moze sprawic przykrosci". Jest to Babcia p...
    • Tak troche juz z dala od wszechobecnej zaloby i ,,bolu na pokaz", ciekawi mnie temat braku krytycyzmu i obiektywizmu w odniesieniu do wlasnych dzieci. Czesto spotykam sie ze zjawiskiem pt. ,,moje dziecko jest najpiekniejsze, najmadrzejsze naj...itp." podczas gdy obiektywna opinia jest zupelnie inna. Ja staram sie nie zagubic obiektywnego spojrzenia na wlasne dziecko i chociazby w najdrobniejszych sprawach takich jak zdjecia- moge ich robic dziesiatki, a i tak wybiore tylko jedno...
    • Czy czesto slyszycie komplmenty z ust męzów i jak sie one mają do waszego wyglądu czy wasz facet chwali i zachwyca sie wami pomimo wad bo was kocha czy jest obiektywny i nawet zdarza mu sie krytykowac wasz wygląd? Moj jest zaskakująco złosliwy wobec innych kobiet co mnie czesto zlosci komentuje negatywnie przypadkowo mijane kobiety ze pasztety ze raszple , mi bardzo czesto mówi ze mu sie podobam , ze jestem sliczna nie umiem okreslic na ile jest obiektywny , czy w ogole zakochany f...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się