Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      obiektywny

obiektywny

(4 wyniki)
    • czy coś takiego istnieje? Czy mamy narzędzia pozwalające nam kompetentnie i obiektywnie stwierdzić, że jakaś książka jest lepsza od innej, że to "już górna półka", a tamto to "totalne dno"? Czym się kierujecie, oceniając, czy książka jest dobra?
    • Czytał ktoś? Warto? Zależy mi na obiektywnym spojrzeniu na najnowszą historię Polski...
    • Na forum rozpętała się mała "burza" dotycząca Świata Książki Proponuję zrobić WYSYŁKOWYCH KLUBÓW KSIĄŻKOWYCH. Oprócz miejsca dodaj uzasadnienie: 1) Klub dla ciebie: najszersza oferta książkowa, hity rynku, miesięczna częstotliwość katalogów, niskie ceny, 2) Świat Książki: dobra jakość książek, coraz więcej prawdziwych "hitów rynkowych", minusy: przymus kupowania niezamawianych książek, mniejszy katalog i rzadziej wychodzący niż punkt 1) 3) KKKK: tanie książki, szeroki wybór klasy...
    • Czy zdarzyło się Wam, że wykorzystaliście w życiu wiedzę uzyskaną z książek, nie mam tu oczywiście na myśli podręczników i poradników, ale taką "zwyczajną" literaturą, którą się po prostu czyta. Mnie się to przydarzyło daaaaawno temu, kiedy studiowałam polonistykę i miałam zaliczenie roku z scs-u. Uczciwie przyznaję, że marnie byłam przygotowana i kiedy ważyła się ocena między 2 a 3, dostałam pytanie tzw. kończące. Było to pytanie, do jakiej grupy językowej należy język węgierski...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się