Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      obiektywny

obiektywny

(4 wyniki)
    • gdyby zobaczyłam swoje wyniki to odetchenłam z ulgą bo uznałam ze za przywoite jednak gdy czytam wasze posty to nabieram wątpliwosci ... czy z takimi wynikami mam szanse dostac sie na dzienne na filozofie ?? polski pis - 74% polski ustny - 75% ang pis - 66% ang ustny - 90% historia sztuki - 76% wos - 70% (wszystko rozszeszone) co myslicie ? ;/ ...
    • sytuacja jest taka: nie dostałam sie na uj ani na uw,dostałam sie za to na uniwerek rzeszowski na prawo.zawsze marzyłam o studiowaniu poza rzeszowem i nastawiałam sie ze jednak gdzieś mnie zechcą.kasę na prywatną w kraku albo w wawie dostanę.ale pytanie:czy jest sens płacic kasę w prywatnej skoro bede chciała sie po roku przenieść czy kiblowac w rzeszowie,poprawić maturę i za rok próbować?
    • Witam wszystkich! Postaram sie w skrocie przedstawic moja sytuacje i mam nadzieje ze udzielicie szczerych rad co zrobilibyscie na moim miejscu. W tym roku zdawalam mature.Skladalam na psychologie (moje marzenie) i biologie (cos zeby na pewno sie dostac) oraz na technologie zywnosci i zywienie czlowieka (cos co rowniez by mi pasowalo aby ukonczyc z tytulem magistra). Psychologia i biologia na UO ze wzgledu na chlopaka (2 letni zwiazek na odleglosc - chcialam isc do Opola zeby byc blizej...
    • Ja pisałem nową maturę z polaka, anglika i matmy. Nie poszło mi najlepiej, zwłaszcza matma źle mi poszła, ale uważam, że nowa matura jest o wiele lepsza od starej. Powody: na nowej maturze o wiele, wiele trudniej było sciągac niż na starej; nowa sprawdza umiejętności a nie wiedzę, której nie sposób już opanowac biorąc pod uwagę jej ogrom; nowa jest obiektywna (przynajmniej w części pisemnej) - sprawdzajacy pracę nie będą stawiac dodatkowych punktów za to że ktoś miał, np. 5 z pola...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się