Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      obiektywny

obiektywny

(11 wyników)
    • Jak czesto czujecie sie samotni? Czy to jest cos co da sie obiektywnie zmierzyc? Czasami wydaje mi sie, ze jestem najsamotniejsza osoba na swiecie, ze nie mam nikogo kto by mnie kochal, czasem mysle o tym, ze tak nie warto zyc. Duzo wtedy placze i moje zycie wydaje sie bez sensu. Analizuje wszystko - ilu mam przyjaciol (i czy w ogole jakichs mam?), znajomych, czy oni mnie lubia, czy chetnie sie ze mna spotykaja, dzwonia i w analizie wychodzi mi, ze jestem osoba cholernie samot...
    • Przez kilka lat bylam zwiazana z meczyzna ktory nie byl dla mnie odpowiedni, zyciowa pomylka, nie bede sie wdawac w szczegoly bo nie o to mi chodzi. Pozniej krotko przed zamierzonym rozstaniem z nim poznalam mezczyzne starszego ode mnie o ponad 10 lat. Mezczyzne zonatego, majacego dziecko. Jego malzenstwo jest dosc dziwne, praktycznie nie istnieje. To nie tylko moja subiektywna opinia. Spotykamy sie bardzo zadko, z powodu dzielacej nas odleglosci. Kocham go i on kocha rowniez mnie...
    • mam 21 lat i nie moge ulozyc sobie zycia z zadnym partnerem.kazdy moj zwiazek trwa1,5 roku a potem zrywam ja,bo cos jest zawsze nie tak.kochalam tak naprawde raz w zyciu,on byl moim ksieciem z bajki, wracalismy do siebie kilkakrotnie.ale to byl toksyczny zwiazek.wpadl w narkotyki, zaczal mnie oszukiwac.nie ufam mu i nie chce z nim byc mimo iz on twierdzi ze kocha tylko mnie i stara sie o mnie ponad rok bo tyle nie jestesmy razem.powinnam przestac z nim wogole rozmawiac i widywac g...
    • sytuacja wyglada tak : małżeństwo z dziećmi - ona - silna i do przodu ../poznała nowego ale niezdecydowana jeszcze- on - miły ,dobry ale ...słaby / w strachu ,że go zostawi - teraz są na siebie wściekli i wołają nawzajem - ty się zmień ! chcą obiektywnej oceny -znam ich oboje i lubimy się - Co zrobić ? pokazać im te przyczyny czy nie ? sięgnąć od spodu do samego wierzchu czy nie za głęboko ... Przyczyn tej sytuacji jest pełno...i wiecie jak to jest...
    • drogie kumoterstwo niektórzy z was już o tym wiedzą, więc tym szczególnie bystrym tylko ku przypomnieniu, a pozostałym ku rozwadze: jednej, powszechnej, obiektywnej prawdy NIE MA są różne punkty widzenia, które można między sobą uzgadniać wypracowując maksymalnie praktyczne (oby) konsensusy, czyż nie, miłe wisusy? bo jak kto zacznie wymachiwać swoją prawdą jak maczugą, to grożą nam exodusy! więc jak jakiś misiak zaczyna wypisywać jakieś "prawdy" to w tym pisaniu najsampie...
    • Ostatnio uczestniczylem w debacie na temat: czy program A.A. ma charakter religijny czy nie. Anonimwi alkoholicy mowia, ze istota uwolnienia sie z nalogu jest oddanie sie Sile Wyzszej "jakkolwiek ja pojmuje". Przez to, ze owa Sila Wyzsza nie jest odgornie nakreslona- i teoretycznie moze nia byc np. wspolnota AA- niektorzy uwazaja, ze program AA nie jest w ogole programem religijnym. Oponoenci uwazaja przeciwnie- ze tresc krokow, tradycji i idea ma charakter typowo religijn...
    • Nie umiem sobie tego wyobrazic, a jak ktos potrafi, prosze o wyluskanie tego tematu. W czasie pobytu w Black Hills ostatniego lata, w Poludniowej Dakocie, w sklepie z suvenirami wygrzebalem ksiazke napisana przez rodowitego czlonka plemienia Dakota. Jest to kapitalna praca pokazujaca etapy rozwoju duchowego czlowieka. Wszystko odbywa sie na tle wierzen i duchowych praktyk Indian Polnocnoamerykanskich. Nie czas tu opisywac wszystko. Co jednak szczegolnie zwrocilo moja uwage, to rozum...
    • "Eris czyli Dyskordia była boginią niezgody. Niezgoda buduje! A zgodzie, przeciwnie, zdarza się rujnować. Bo jest taki problem: czy zgadzać się, w pewnym stopniu, z wszelkimi poglądami, stanowiskami, tolerowac je? Czy przeciwnie, starać się i podkreślać, że jednak moje jest wartościowsze, a przeciwne temu wyznawanemu przeze mnie błędne; zgadzać się, czy walczyć? Zwykle jest tak, że odruchowa niechęć lub podobanie się jest pierwsze, zanim uświadomię sobie rzeczowe racje. Intuicja myśli s...
    • znoszę Kierkegaarda, zaczytywałem się nim na przerwach w liceum i do dziś skusi mi oko, a jak widzę na półce pozycję w stylu Emila Ciorana to zaraz mi się ciało ku niej wygina - no i koniec końców sam znoszę takie tam... gorzkie mędrce i nie słodzę kawy (ani herbaty) a Wy?
    • Tylko się nie śmiejcie bo to wcale nie takie proste. Nie umiem sobie na to jednoznacznie odpowiedzieć. Pomożecie?
    • Jak kobieta zostaje porzucona przez faceta, to (jak wynika z treści dyskusji tu przeprowadzanych): On jest dupkiem, miernotą, niedocenia tego co Ona mu dawała, szują, kanalią, itp, itd, Ona jest wspaniała, wartościowa, mądra, piękna, przeżywająco to wszystko, powinniśmy jej współczuć, a jak spotkamy tego dupka to powinniśmy mu mordę obić lub co najmniej go opluć... Tak mi przyszło do głowy - jak to jest, gdy to Ona rzuca jego... czy to Ona jest dupkiem? kanalią? szują? czy to ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się