Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      oburzony

oburzony

(3 wyniki)
    • Dzisiaj TK wydał wyrok w sprawie P 25/02 . Stwierdził , ordynarnie zafałszo- wując treść i sens art. 21 konstytucji ( cytuję: 1. Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia. 2. Wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem. ) , że przymusowy wykup akcji przez większościowego właściciela ( w prywatnej spółce ) jest zgodne z tym przepisem konstytucji . NIE jestem akcjonariuszem , ale po tym wyroku ma...
    • Witam, dotyczy spółdzielni a nie wspólnoty ale może ktoś pomoże. W tym roku nie było mnie w mieszkaniu i nie zostały odczytane podzielniki ciepła. Spółdzielnia naliczyła ryczałtem + oczywiście kara, dopłata za ogrzewanie wyszła 800 zł. Gdzie zawsze był zwrot. Odwołanie nic nie dało. Podobno tak mają w statusie. Czy można odwołać się gdzieś indziej? Nie mam pojęcia gdzie. Jest jakaś instytucja nad spółdzielnią? Może napisać podanie o umorzenie.
    • Mam pytanie: w naszej spółdzielni w ramach oszczędności wraz z miałem spalamy ziarno kukurydzy, część mieszkańców jest tym oburzona, (chcieliby obniżki kosztów) Czy jest to legalne, czy zaraz zainteresuje sie tym ochrona środowiska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się