oko

(12 wyniki)
  • Wiem, że nie tak dawno był o tym watek ale przeczytalam go z uwagą w całości i nie znalazłam odp. na moje pytanie. Dlaczego hemoglobina mi spada (wyjsciowo 12,5, 4 tyg temu 11,7, dziś 11,1) przy wzrastającym żelazie (wyjściowo 67, 4 tyg temu 48, dziś 59) Odzywiam się zdrowo, łykam folik (0,4). Zależy mi zeby utrzymać super morfologię w kontekście domowego. Czy przebyte wlaśnie zapalenie oskrzeli ma zwiazek z hemoglobiną?
  • Dostałam dziś dopplera! Podoba mi się to "podsłuchiwanie".
  • forum.gazeta.pl/forum/w,548,107713633,107727165,Re_Cenzura_na_forum_porod_domowy.html
  • karj-oka?(12)

Jesteś tu jeszcze? Szukam kontaktu, a może któraś z dziewczyn z Poznania obecnych tu na forum ma z nią kontakt i mogłaby zapytać czy zgodziła by się pogadać nt porodu w szpitalu w Poznaniu?
  • Dziś położna sprawdzając mocz, stwierdziła krew. Ja w sumie jakoś tego nie zauważyłam, więc pewnie ilości były małe. I tak się zastanawiam, co to może oznaczać? Fakt, że na tym etapie ciąży do toalety chodze częsciej, ale bólu przy oddawaniu moczu nie mam.
  • Witajcie! To forum bylo podstawa mojej edukacji i marzen o pieknym porodzie gdy ponad dwa lata temu celebrowalam pierwsza ciaze. Niestety plany porodu domowego drastycznie zakonczylo zatrucie ciazowe, kt ponioslo mnie na inna orbite i w 36 tyg ciazy urodzilam cc pierwszego synka. Spedzilam 2 tyg w szpitalu i wpompowano we mnie wszystko co mozliwe. Maluszek pomimo niskiej wagi urodzeniowej (1900g) dostal 10 punktow i po dzis dzien rozwila sie super! Jestem obecnie na koncowce drugiej ci...
  • Tak w kontekście tematu "CO grozi kobiecie w szpitalu" - myślicie, że na ile realne jest uniknięcie tych wszystkich niepotrzebnych procedur? Możliwe jest np czekanie na samodzielne urodzenie się łożyska a nie ciągnięcie za pępowinę praktycznie od razu po urodzeniu? Możliwe jest, że powiem, że nie życzę sobie zakrapiania dziecku oczu, wit K, szczepień itd i bedzie to respektowane bez konieczności wzywania opieki społecznej? :P Jakiś czas temu byliśmy rodzinnie u lekarza (tylko w celu wyłu...
  • Ale sama nie wiem, jakoś nawet o tym nie myślę. Za wcześnie. Położna mi powiedziała, że mogę rodzić w domu jeśli dotrwam do 37tc. Oczywiście mięśniak nie może się rozrastać i stwarzać realnego zagrożenia, ale póki co jego rozmiar i położenie są ok by rodzić naturalnie. Krwotokiem ona się nie przejmuje, wg niej nie jest to wielkie ryzyko nawet przy macicy z mięśniakami. Jednak do szpitala specjalistycznego będą wysłane moje dokumenty na wypadek porodu przedwczesnego, który jest niestety ...
  • jestem kilka dni po terminie i mam zalecone robic ktg co drugi dzień. Naszego lekarza lekko niepokoi, ze wykres akcji serca jest "zawężony" - na ostatnim ktg oscylacje były w granicach 10-15 (z tym, ze wiekszośc badania mały przespał), na poprzednim ok.20-25, ale tych "skoków" też było wg doktora trochę za mało. Ogólnie stwierdził, ze nie ma patologii ani wskazan do szpitala (nasza połozna też potwierdzila, ze wykres nie wyglada najgorzej), ale... itd. czy mam się przejmować? Problem ...
  • Znalazłam na tym forum dużo pożytecznych informacji:-) Ale nie dokopałam się do następującej: jakie były Wasze odległości w minutach (w szczycie) od szpitala w razie ewentualności, że jednak trzeba tam jechać na cito? Czytałam tu stary wątek o kimś, kto miał 1,5 godziny od Żelaznej i położna zgodziła się asystować w domu, a u kogoś innego górna granica wyznaczona przez położną to było 20 minut (w szczycie). Jak było u Was? Czy położne podały jakąś górną granicę? Myślę o porodzie domowym, pon...
  • Czas już najwyższy zasiąść do opowieści o tym jak nasza dwójka, zamiast w w domowym zaciszu, w szpitalnym chaosie zechciała się z nami przywitać. (Uwaga! Będzie dużo bom gaduła i jak już zacznę... to plotę, i plotę, i plotę... Trza herbatę sobie zrobić;)) [b]Dla porządku.[/b] Nie wiem co moderatorki zrobią z tym wątkiem. Mam wszak nadzieję, że nie wytną beznamiętnie, albowiem trochę czasu mi zabierze wysnucie mojej opowieści – to raz. A dwa? A tak sobie myślę, że będzie ona ws...
  • nie do porodu domowego. szwagierka chce rodzic w wawie albo w zofii, albo na karowej, albo na madalinskiego. znacie takie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się