oko

(6 wyników)
  • Od jakiegoś czasu przyklejam synkowi plaster firmy Medigel www.artimed.com.pl i jestem zadowolona (na cica-care miał uczulenie). Czy ktoś z was stosuje te plastry? Zastanawia mnie tylko jedno, lekarz powiedział mi ,że mogę go przyklejać tylko na 6 godzin.Dlaczego nie na 12 godz.? Dziewczyny, może moje pytanie wyda się wam banalne ale: jak przechowujecie plastry, po zdjęciu? macie jakieś specjalne pudełeczko?
  • Helenka(8)

Hej my niestety tez dolaczamy do grona dzieci oarzonych. Helenka oparzyla sie goracym mlekiem. W szpitalu nalozono opatrunek na reke od nadgarstka do lokcia-powierzchnia poparzenia minimalnie mniejsza. Byly to oparzenia IIa i IIb stopnia. Na twarzy-oko, policzek czesc nosa i gorna warga dostala tylko krem nawilzajacy. Wyglada to teraz wg mnie brzydziej niz na poczatku-3 dni temu-zmienilo kolor na ciemno czerwony-brazowy a gdzieniegdzie baardzo blady.Nie wiem czy tak byc moze ale l...
  • czy któryś z tych plastrów jest lepszy czy różnią się jedynie ceną?
  • aloes(4)

Dostałam od znajomej galaretkę aloesową, czysty miąższ aloesowy i muszę przyznać, że to istna rewelacja! Rumień z brzuszka znika w oczach, naprawdę. Na blizny nakładam dodatkowo takie płatki (maseczka) zwilżone tą galaretką, pozostawim na 20 minut. I serio wszystko0 wygląda dużo ładniej. Oczywiście to nie jedyne reczy, które stosujemy.
  • Moja córka ulegla poparzeniu II stopnia B. Ma bliznę w faldzie pachowo-piersiowym, nie bylo przeszczepu. Przerost blizny się zatrzymal po ok 3 mies. od wypadku. Teraz blizna ma 4,5 mies. Od 3 miesięcy stosujemy ucisk (silikon i ubranko), no i masaże 50 minut dziennie z użyciem maści na bazie contractubexu i witamin. Mieliśmy 8 zabiegów jonoforezy. Blizna nie jest aż tak bardzo wypukla, jakby od pewnego czasu (ok. miesiąca) bez zmian. Jedynie ciągle twarda. Proszę Was serdecznie, wypowie...
  • Dostawa w ciagu miesiaca. Kontakt na gg: 966910, lub kom: 501 562 859 Sciskam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się