Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      oko

oko

(5 wyników)
    • po ponad pol roku stwierdziłam, ze zrobie kontrolnie poziom TSH. bylam przekonana ze wszystko bedzie ok, bo pare mies wczesniej lekarz zwiększyl mi dawke z 50 na 75 euthyroxu poniewaz bolala mnie czesto glowa, ciagle czulam sie zmeczona (tez zrobilam tylko tsh ktore wynosilo 2,60) no i dzisiaj zaskoczenie bo pomimo takiej dawki tsh podskoczylo do 5,79 przy normach 0,27 - 4,20. poza tym od dobrych kilku mies zaczely sie pewne problemy - prawe oko jest jakby mniejsze, gałka wysunieta, pogorszyl...
    • Własnie odebrałam wyniki z laboratorium. TSH 8,67 FT3 3,63 pmol/1, norma: 4,0 -8,3 FT4 11,63 pmol/1, norma: 9,0 - 20,0 Czuję się ostatnio słabo, bardzo źle śpię, mamy problemy z koncentracją, wypadają mi włosy. Poziom TSH wskazuje na niedoczynność. Nie wiem co sądzić o FT3 i FT4. Na moje oko są OK. Mam 48 lat. Do endokrynologa dopiero na 19 grudnia :(
    • Kochani! Jestem nowa w tym temacie. Ostatnio na USG wyszło, iż mam Hashimoto. Badania krwi wyszły jednak całkiem ok. TSH 2,080 FT4 1,43 Ferrytyna 111 (musiałam ją zrobić, by sprawdzić, czy objawy typu wypadanie włosów nie zależą od tego) zmartwiło mnie jednak anty-TPO [b]anty-TPO 175,70[/b] gdzie norma jest o 34 jednostek... Moja endo kazała mi się zgłosić, gdy TSH przekroczy 2,5 jednak nie wiem, co z tym ANTY-TPO. Dodam, że biorę antykoncepcję hormonalną i mam 22 lata. A obja...
    • kiedy po leku powinno być lepiej? I kiedy Wasi lekarze kazali zwiększyć dawkę? Moja dopiero po miesiącu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się