-
Długo się wahałam czy zakładać taki wątek, bo nie wiem czy nie dokonuję nadinterpretacji jeśli chodzi o mój stan zdrowia, ale zaczynam podejrzewać że Novo szkodzi mi na oczy:( Słyszałam o niekorzystnym, wysuszającym działaniu Euthyroxu, ale Novo?
Gdyby tak było rzeczywiście, byłabym załamana bo bez Novo (poł tabletki Novo 100+37,5 E) byłabym znowu depresyjnym flakiem, a nie człowiekiem. Po Novo miałam schudnąć, nie schudłam ale poziom energii mam naprawdę fajny.
Oczy mam przedewszystkim wys...
-
witajcie,
wlasnie otrzymalam wyniki hormonow (tsh, anty-tpo, anty-TG, ft3,ft4) i morfologii, wszystko jest w normie, zastanawia mnie, czy ft3 i ft4,oba na poziomie 49% (no z roznica 0,5%) to ok? wydaje mi sie ze tak,ale wole zasiegnac porady.
Dodam ze lekow zadnych nie biore, czekam na wizyte u ENDO, wtedy tez poprosze o USG tarczycy. Jak pare lat temu mialam ją badana (2006 i 2007) to byla bardzo mala, w 2007 pojemnosc 4,6ml (w 2006 była większa),ale TSH i anty-TPO w normie. Przez jaki...
-
Witam 3 dni temu zmieniłam euthyrox 88 ma letrox 88. Wylądowałam w szpitalu z kołataniem serca drgawkami cała się trzęsłam spocona i zimne dłonie i stopy. Dostał polpranalol i ok14 wszystko minęło. Dzisiaj wzięłam 62,5 letroxu. Ok 9 podobne objawy ok.pół godziny i minęło a teraz ból głowy takie jakby zmęczenie osłabienie i skołowanie. Czy dawka letroxu jest zła. Wyniki z 13.01 TSH 2,11. Po euthyroxie czułam że mam już go za dużo i potworny ból żołądka. Po letroxie żołądek nie boli. Proszę po...
-
Dawno nie pisałam na forum hurtowo. Stare czasy mi się przypomniały :) Co tam u Was? Jak się czujecie? Ja w miarę w porządku, ostatnio miałam przejścia z odrobinę za dużą dawką, do tego znowu mam niską ferrytynę, więc biorę żelazo. Poza tym to jestem na nogach od rana do wieczora, zatem po słabości z 2008 i 2009 nie ma ani śladu. A już się obawiałam, że nigdy nie będzie lepiej.
:)
-
czy to prawda że w niedoczynności włosy rosną bardzo wolno ok 1 cm rocznie lub wcale? Bo ja się tego boję że tak mogę mieć. Brwi depiluję i odrastają a wyrwałam duże pasmo włosów z boku 2 miesiące temu i nawet śladu włosów nie ma. Podejrzewam niedoczynność u siebie:/