oko

(17 wyników)
  • Witam. Jestem mamą 4,5 miesięcznego Bartusia. Mamy naczyniaka limfatycznego szyi i klatki piersiowej. Mały był ostrzykiwany preparatem ok-432, który ma wyleczyc tego naczyniaka (zniwelowac), ma się podobno obyc bez zabiegu chirurgicznego.. Niestey teraz tego preparatu nie ma i leczenie zostało przerwane. czy ktoś z Was miał do czynienia z tym preparatem? NIe wiem w jakim szpitalu się dowiadywac czegokolwiek. My sie leczymy w Poznaniu. Podobno jest w Polsce tylko 3 spejalistow lecz...
  • Witam drogie mamy. Nasz synek od ponad miesiąca ma nad prawym okiem tuż nad powieką naczyniaka jamistego, który wygląda jak mała purchawka. Rosnie to w zastraszajacym tempie i obecnie ma ok. 0,7 cm. Chyba zaczyna przeszkadzać mu w polu widzenia. I tutaj zaczyna sie nasz dramat. Przynajmiej kilka razy dziennie jest prez niego zrywany i zdrapywany. To wygląda jak żywa ranka. Krew sie leje, dziecko płacze a ja nie jestem w stanie go na kazdym kroku pilnować. Na razie stosujemy uc...
  • Prawdopodobnie w przyszlym tygodniu przyjedzie do Berlina na dwa dni Dr. Fay (Boston)- specjalista od naczyniakow oczodolu i oka. Nie wiem czy sa jeszcze miejsca na konsultacje do niego ale jesli jest ktos zainteresowany to moge sie dowiedziec.
  • Dzień dobry, Nasza Hanula ma 6 tygodni i niestety 5 naczyniaczków. Zdjęcia 3 z nich znajdują sie w kategorii w Naczyniaki Jamiste - album HANIA. Jest jeszcze naczyniak w główce - i malutki- kropeczka na wierzchu stópki- zdjęcia dodamy dziś wieczorem. Bardzo się obawiamy rozrostu tego na stópce, – co może jej uniemożliwić chodzenie. W momencie urodzenia był on płaski- uwypuklił się w zeszłym tygodniu – podobnie jak ten na łydce. Czy mamy podjąć jakieś działania? Czy naczyniaczek ...
  • witam! mam 20 lat,naczynaiaka na lewym policzku i chcialm zapytac jak to jest z tym okulista tzn. co moze sie dziac z siatkowka?troszke sie tym zaniepokoilam..chyba pisalas zemasz z tym jakies problemy..mozna wiedziec co sie dzieje?musze isc do okulisty i chcialabym byc przygotowana na to co ewentualnie powie, zeby tam nie pasc na zawal czy cos :_) acha.. i jeszcze jedno..czy na codzien uzywasz jakis kosmetykow do ukrycia naczyniaka? z gory dziekuje a odpowiedz:) marta
  • hej mam taki problem poniewaz mam naczyniaka na twarzy i zanim zaczne je4zdzic na laser a mam zamiar zacząc w czerwcu doradzcie jaki puder bedzie najlepszy do zakrycia nczyniaka jaki polecacie czy macie swoj staly puder:P jakis matujący dobry co polecacie ??? pozdrawaim :P
  • A co z naczyniakami umiejscowionymi w oku. Niestety mój naczyniak urósł własnie w takim miejscu.W połowie miesiąca mam być poddana radioterapii. Może ktoś na tym forum wymieni się podobnymi doświadczeniami?? Może pan doktor jest w stanie powiedzieć coś wiecej na temat leczenia tego typu naczyniaków. W internecie nie znalazłam zbyt wiele informacji. Pozdrawiam
  • Mam naczyniaka od urodzenia-czyli 30 lat. Jest to naczyniak jamisty górnej wargi i lewego policzka z głębokim wylewem wewnetrznym.Operowany był 3 razy chirurgicznie w Warszawie, nadal jest duży.Rok temu zostałam przyjeta na leczenie do Polanicy Leśnej, ale okres oczekiwania na zabieg jest około 5lat.Straszne to ale prawdziwe.Obecnie pojawił sie u nie tez naczyniak lewego oka, który zaczyna mi przeszkadzać jak mam zmęczone oczy - czuje że coś jest w oku.Konsultowałam to w Olsztynie...
  • Czy ktoś z was jeździł na zabiegi usuwania naczyniaka płaskiego do tej placówki? Bo ja umówiłam się tam na zabieg 4 kwietnia (zabieg na kasę chorych). Byłam bardzo szczęśliwa że w końcu coś się ruszy, ale pani dermatolog powiedziała że mój naczyniak jest zbyt rozległy żeby go usunąć całego (no chyba że jeździłabym na zabiegi przez kolejne 20lat). Pozdrowienia Beata
  • jak możesz to podziel sie namiarami na ten nocleg w lublinie, może byc na priv, wybieram sie 21 do kliniki i chyba pojedziemy w piątek zeby nie spedzić calego dnia w samochodzie. dziekuję i pozdrawiam
  • Mam pytanie do dziewczyn, których dzieciaczki mają naczyniaki jamiste. Jak bardzo wypukłe naczyniaki sie wchłaniają i czy całkowicie? Mojej Natalki naczyniak jest wielkości wiśni i lekarze (kilku) twierdzą, że tak duży naczyniak nie wchłonie się całkowicie.
  • Moja córeczka ma 7 lat. Dokładnie w 21 dniu swego życia pojawił się naczyniak na powiece. Zaczęlo się od maciupeńkiej kropczki. Naczyniak rósł tak, aż przesłonił 2/3 oka. Przeglądałam zdjęcia na angielskiej stronie dziec z naczyniakami- dokładnie tak wyglądała moja córeczka jak na jednym ze zdjęć!!!Byłam przerażona.Pojechałam na konsultacje do wawy do Centrum Zdrowia Dziecka do prof. Perek (chyba tak sie nazywa ta lekarka) Na szczęście lekarka uspokoiła mnie, twierdząc, że naczyniak sa...
  • Maja ma teraz 8 m-cy w dwa dni po porodzie nad lewą brwią pojawiła się maleńka łatka w tej chwili łatka tak urosła że ma postać ogromnego podskórnego guza z czerwoną porowatą plamą opadającego na oko. Córka ma jeszcze jednego naczyniaka na piersi też był malutki teraz przypomina ogromną truskawkę.Przeszliśmy bardzo cięzkie owrzodzenie tego naczyniaka ... Obecnie na tym na czole pojawiła się czarna plama boję się że sytuacja sie powtórzy .Byliśmy na wielu konsultacjach w intyt...
  • Witam!jestem mama 9 miesiecznego Igorka, od uodzenia ma naczyniaka na prawym przedramieniu.Jego lekarz prtowadzący twierdzi ze sam sie wchłonie lecz ja troche jestem zaniepokojona bo tyle sie na ten temat czyta>Słyszałam Ze świetnym specjalista jest dr Wyrzykowski ale nie wiem jak sie z nim skontaktowac, moze ktoś mi pomoze, bardzo prosze!!!
  • Witam,mój synek ma 6tyg. i ok 2tż. z plamki zrobił się naczyniak.Jest wypukły-jak wyczytałam jamisty. Dostałam skier. na chir.dziecięcą ale terminy są przerażające, więc we wtorek tj 17.03 jedziemy do Wrocławia do LuxMedu. Ja jestem tym panicznie przerażona jak duży może byś taki naczyniak? Mój synek ma go na główce tuż powyżej czoła. Obecnie jest wielkości ok 1grosza i urósł raczej nie objętością ale uwypuklił się znacznie. Prosze o odpowiedź i podtrzymanie na duchu bo chyba sie wykończę.Mo...
  • Czesc, weszlam dzis na to forum pierwszy raz, bo okazalo sie, ze moja 9- mies. corka ma naczyniaka. Poczytalam troche o waszych naczyniatkach i tak jak przypuszczalam, wygladaja one tak jak sobie wczesniej wyobrazalam. Moja córa ma na glówce po prawej stronie guzka ok 1,5 cm, jest on miekki i lekko siny, na srodku widac kilka naczynek ale nie sa czerwone. Pojawil sie ok 3 miesiaca zycia, myslalam ze w wyniku urazu (dziecko zasnelo na kancie smoczka), pediatra okreslila go jako krw...
  • Jestem matką 7 miesięcznego chłopca u którego lekarz stwierdził ziarniniaka naczyniastego nadającego się usunięcia chirurgicznego (pojawił się ok. 2 miesiące temu i niewiele się powiększył. Ziarniniak znajduje się na lewym policzku i jest wielkości dużego łebka od szpilki. Szukałam na ten temat informacji w necie ale nie wiele to dało, trafiłam na to forum. Proszę mi powiedzieć jak może być przyczyna pochodzenia tego naczyniaka i czy to jest coś poważnego. Czy są ewentualnie inne ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się