-
Witam, od dłuższego czasu obserwuję forum ale do tej pory nie miałam chyba odwagi sama napisać. Leczę się od roku m. ILADS, poza borelioza mam wieloletnią bartonellę prawdopodobnie od kota (ok 15 lub wiecej lat) oraz babesie.
Moje leczenie idzie średnio, objawy ciągle są ale nie są tak dokuczliwe jak przed leczeniem.
Od pewnego czasu, gdzieś 4 miesiące temu zaczął się problem z dzwinym bólem w okolicach nosa aż do lewego łuku brwiowego, trochę jakby gałka oczna. Nie potrafię tego określić r...
-
Mam boreliozę już 2 lata udokumentowaną. Leczę się już 1,5 roku.
Od jakiegoś czasu mam męty ciałka szklistego. Zaczęłam brać korzeń stefanii i męty się jakby pogłębiły. Oczy jakby bolą od tyłu.
Czy to może być herx oka? Czy mety mogę same zniknąć?
-
Witam. jakiś czas temu z powodów finansowych musiałem zakończyć leczenie ILADS.
Dzisiaj jest lepiej lub gorzej, ogólnie czuje się znużonym człowiekiem z codziennym "bólem czegoś"
Najbardziej dokucza mi kwa kulszowa, zaczęło się od prawej strony, to przenosi się na lewa i tak na przemian. Do tego bóle pleców przez które nie mogę się wyspać, bo towarzysza mi w sumie codziennie od około 1,5 m-ca. Budzi mnie ból, nie da rady wyleżeć, trzeba wstać i pochodzić, rozruszac się... po czym jak ból ...
-
Witam was, mam następujące pytania i prosiłbym o wypowiedzenie się osób które miały podobny objaw lub ten sam, otóż:
1. Dokuczają mi mocno oczy tzn. mam dyskomfort (straszne uczucie) gdy idę chodnikiem i patrze na przejeżdżające np szybko samochody. Gdy spoglądam na nie, robi mi się niedobrze, zawroty głowy lekkie występują jak i ból gałek ocznych. Ból gałek ocznych - uczucie wypychani ich od środka i przechodzący ból (drętwienie za nosem).[b] Czy to jest oczopląs?[/b]
2. Następny prob...
-
Witam,
Pisze z nadzieją ze może mi coś poradzicie.
Lecze swoje SM/boreliozę antybiotykami. Kilka dni temu podczas cyklu Tynidazolu zaczalem sie gorzej czuć i nasilyły się objawy naurlogiczne (sztywność nóg, równowaga). Jak myslicie to moze byc herx? Czy objawy neuro są możliwe poczas herx? Utrzymuje się już z tydzień.
Juz nie wiem co robić. Nie potrafie normalnie chodzić, ciągnę za sobą nogi, jestem jak cieżki worek który się za mną ciągnie. Potykam się nawet o dywan. Zastanawiam się co ...
-
Witajcie.
Dwa razy miałam problemy z oczami. tzn: miałam uczucie prześwietlenia wzoku, jakby na moje pole widzenia padało ostre słońce i żeby cokolwiek zobaczyć musiałam przez te promienie patrzeć. Ostrośc mi sie pogorszyła. Nie mogłam normalnie TV ogladać bo kolory była zajaskrawe, praca przy komputerze też sprawiała mi trudności. Przy tym kręciło mi się w głowie. Okulistka badała mnie i pod wzglede okulistycznym ok wiec udałam się do neurologa. Rezonans wykazał 4 zmiany demielinizacyjne ...
-
Witam,
Postaram się zaprezentować dotychczasowe badania, objawy i leczenie:
I. Objawy:
Od ponad 5 lat b. częste infekcje gardła, kilka razy w wymazie wychodził Staphylococcus aureus, który był leczony zgodnie z antybiogramem, ale zazwyczaj wychodziła tylko flora bakteryjna. Od dłuższego czasu mam spływającą wydzielinę po tylnej stronie gardła. Rok temu pojawiły się bóle w lewym oczodole promieniujące na odcinek czaszki nad skronią i czasem tył głowy. Tylko z lewej strony. Objawy były nieco...
-
Zauwazyl ktos moze taki objaw jak nadwrazliwosc na silne swiatlo? Pogorszenie objawow po tym?
Czesto chyba wystepuje nadwrazliwosc na wysokie temperatury, ale mi wlasnie chodzi o swiatlo. Mogloby to czesciowo tlumaczyc pogorszenie na lato, polepszenie na jesieni.
Troche przegladam ostatnio MP i pare rzeczy daje mi tam do myslenia.
Pawel
-
dopiero dwa wlewy z doxy a mnie już rozkłada na łopatki czy ktoś tak miał.....