pediatra

(6 wyników)
  • byłam dziś u pediatry..pytałam dlaczego moje dizecko-15 mies jeszcze nie mówi slów pojedyńczych tylko wszystko tłumaczy w języku chińskim.Powiedziała że mowa mojemu dziecku sie rozwinie nawet do 2 lat moze chińskiego uzywać. Lekarka odpowiedziała że nawet jeślbym chciała isć doi logopedy to on mozę pracować z dzieckiem od 3 lat!A ja juz mam isć w osbotę na tą wizytę logopedyczna.Już sama sie gubię. Przypomnę ze mały woła mama(tylko jak placze) baba,kaka,kicia,am,mniam,bach,czasem ...
  • do dzis myslalam, ze wszystko z moim synkiem jest w porzadku, ale po przeczytaniu kilku postow zaczelam sie niepokoic. Wiem ze nikt tu nie postawi diagnozy ani nie rozwiaze problemu, wiem ze od tego sa specjaliści, ale mam pytanie do doświadczonych mam: synek ma 20 m-cy i praktycznie nie mówi, mówi mama, tata, baba, nie, ale mam wrazenie ze on to mowi bez zrozumienia, tzn, jak mu sie uda to powie jak nie to nie, i na pytanie gdzie jest mama, gdzie jest tata nie potrafi odpowiedzie...
  • Moja córeczka ma 1 rok i 10 miesiecy. Martwi mnie to ze niewiele mówi. Pediatra powiedziala ze do 2 lat musi mowic proste zdania. A ona odkrywa dopiero pierwsze slowa. Mówi następujace rzeczy: - nazywa wszytkie teletubisie po imieniu, oporcz tinky whinky(nieumie powiedziec i go lekcewazy) - Miau , kici kici- oznacza kota - mniami- jedzenie - mama , tata - piapcia -oznacza babcia - aja - lala - twiatek- kwiatek - ampa - lampa - papa - cześc - jesc - mo - motyl - brum- ...
  • Cześć wszystkim.Na forum pisze pierwszy raz, ale podczytuje już jakiś czas. A więc. Mój synek ma 18m. Urodził się w 36tyg. przez cc.Raczkował długo, chodzić sam zaczął na początku 16m. Od wiosny często choruje, zwykle jest to gardło , praktycznie co miesiąć.Jak dla mnie mówi mało : mama, ba (czyli bach), ne, niu niu, koko, kaka, pypyta; coś w tym rodzaju(na ciągnik zamiast pyr pyr), naśladuje samochód. Ale najbardziej mnie matrwi toże nie wykonuje poleceń typu "przynieś piłkę", na ...
  • Dzięki temu forum po raz 1 usłyszałam w ogóle o czymś takim jak"integracja sensoryczna". Poczytałam troche o tym i sie przeraziłam, moj syn (skonczone 3 lata) mówi bardzo mało nawet nie składa 2 słow. W artykule o zaburzeniach sensorycznych czytałam o objawach tego schorzenia- i dokładnie tak jakby autor opisał zachowanie mojego dziecka. Mały ma .częsty odruch wymiotny -do 2 r.ż nie gryzł. . jest nieporadny ruchowo( np nie potrafi podskoczyć zginając 2 nóżki podskakuje na prostyc...
  • Taką własnie diagnozę postawiła pani logopeda po 15 min patrzenia na moje dziecko. Mi pytań nie zadawała żadnych. Słyszy, więc bad. słuchu wykonywać nie trzeba. "O, nawet zdania próbuje budować! Opóżnienie artykulacji ewidentnie jest. Jeśli głoski w przeciągu kilku lat(!) się nie pojawią, prosze przyjść." Czuję hm... niesmak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się