pediatra

(15 wyników)
  • Szukamy dobrego pediatry - okolice Chełmna, Grudziądza,Świecia, Bydgoszczy, Torunia. Jestem gotowa jeździć z córką nawet po 40 km, byle leczenie przynosiło rezultaty. Poza rozszczepem podniebienia Marta ma też wady serca: ASDII i PDA. Te wady obciążają płuca i sprzyjają nabywaniu wszelkich infekcji dróg oddechowych. Mamy drugie w krótkim czasie zapalenie płuc, tym razem trwające już dwa tygodnie, kolejny antybiotyk, w końcu (dopiero od kilku dni) inhalacje przez nebulizator i nic. Zmian...
  • Parę dni temu urodził nam się synek z rozległym rozszepem obustronnym, w związku z tym chciałym trafić na pediatrę, który zna temat. Czy ktoś z forum mógłby polecić dobrego pediatrę z Ursynowa? pozdrawiam vodnik
  • Witam, jesteśmy tydzień po operacji rozszczep wargi i podniebienia miękkiego. Dzisiaj zauważyłam, że dolne jedynki strasznie ściemniały, zrobiły się czarnawe. Nie myjemy ząbków od tygodnia nie wiem czy to przez to, żelaza nie dostaje, nie mam pojęcia, dlaczego tak się stało. Czy ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam
  • Witam, nie spotkałam się na forum z informacją, że któraś matka zamiast na urlop wychowawczy poszła na zwolnienie lekarskie. Proponuje mi to moja kadrowa, ale moja pediatra powiedziała, że nie wystawi mi zwolnienia (tylko, że dla niej wystawienie skierowania do chirurga to był wielki problem, więc wcale się nie zdziwiłam, że nie chce mi dać zwolnienia). Może warto iść gdzieś prywatnie. Czy któraś z Was dostała takie zwolnienie? Pozdrawiam
  • Witam, pediatra na pierwszej wizycie z dzieckiem powiedziała mi, że jeśli jestem z województwa zachodniopomorskiego to dziecko mam leczyć w Szczecinie. NFZ nie zapłaci za wizytę w Warszawie i będę musiała z własnej kieszeni płacić za wizytę. Przeczytałam prawie całe forum i nic takiego nie znalazłam. Dlatego chciałam się zapytać, czy osoby z innego województwa mają problemy z NFZ? Oraz drugie moje pytanie, zaświadczenie lekarskie o stanie dziecka potrzebne do orzeczenia o niepełnospr...
  • Witam!! Moja córka bedzie operowana w IMiDz w następnym tygodniu , miałam wiele pytań, ale na większosc znalazłam odpowiedz juz na formu (troszke poczytałam). Wiem mniej wiecej czego mogę sie spodziewać po operacji (rozszczep podniebienia miekkiego), o problemach z karmieniem (mam nadzizje ze sobie jakos poroadzimy).. ale mam jeszcze kilka pytań... operacje mamy we wtorek , w poniedzialek kazali przyjechac , jak długo będzimy w szpitalu?? jak dlugo mniej wiecej dzieci dochodza do siebie?? ...
  • Witam, za dwa tygodnie mam termin operacji syna w IMiDzie. Zrobilismy juz wstepne badania ( krew, mocz ogolnie), ale za porada gastrologa zrobilismy jeszcze posiew moczu i okazalo sie ze syn ma bakterie coli. Nie wiem jak to sie ma do operacji, czy moze przyjac jakies antybiotyki, czy dopiero po. dodam ze mocz w badaniach ogolnych wyszedl w normie, a w IMidzie nic nie mowili o posiewie moczu przed operacja. Wyniki dostałam w piatek popoludniu i juz sie nie dodzownilam do Warszawy
  • Napiszcie proszę jak radzicie sobie z wykonywaniem badań przed operacją w IMiDz.Instytut zleca by badania wykonać u siebie i przyjechać z nimi we wskazanym dniu(dzień przed zabiegiem) natomiast nasza przychodnia nie chce wystawiać skierowań na powyższe twierdząc,że ją to obciąża a powinien płacić za to szpital.Muszę więc za badania płacić lub robić je w IMiDz, ale jak będą złe wyniki to operacji nie będzie i sobie kawał drogi wrócimy do domku.
  • Kochane może spotkałyście się z taka sytuacją: za tydzień minie 2 miesiące od zabiegu(na Koziej warga i podniebienie-została maluśka przetoka), 25 maja Julia była szczepiona było to zaległe szczepienie, nie nasątąpiły żadne odczyny poszczepienne-wszystko ok, od jakiś 3-4 dni Jula ma tak jakby sapkę, jakby suchość w nosku, nie cały czas ale zdarza się to i objawia się tym, że głośno oddycha-jakby się zmęczyła do noska psiukamy jej już od kilku miesięcy traktując to jako pielęgnac...
  • U mojego synka, który ma roszczep podniebienia miękkiego ostatnio zaczeła pojawiać sie w buzi duza ilość śliny. Ta ślinka powoduje, ze maluszek ma ciągle coś w gardełku i przez to chrypi i chrząka. Sprawia wrażenia jakby miał tam ciągle jakąś wydzielinę. Początkowo myslałam, ze to mleczko zagęszczone Nutramigenem osiada sie na gardełku. Zaczęlam podawać mu po posiłkach orobinę herbatki ale jak sie okazało nic to nie pomaga. Zastanawiam sie, czy ta ślinka i flegma w gardełku to efekt ros...
  • szyjujemy sie do zabiegu na lutego.Dzisiaj robilismy morfologie.Jestem zalamana leukocyty podwyzszone 19tys/ul.Synek w zeszlym tyg skonczył brac antybiotyk,byl przeziebiony( i zabieg nam pzepadl). Maly zwykle ma leukocyty w granicach 13 tys to tez podobno za duzo.Tak sie boje....
  • Przeglądając wątki na tym forum, natknęłam się na problem płynu w płucach. Ktoś napisał, o tym, że mogą być problemy z płuckami właśnie ze względu na ten płyn, a wszystko przebiega bezobjawowo. Proszę o rozwinięcie tego wątku, bo moja maleńka dość często się zachłystuje i być może już ten płyn się gromadzi, a ja nic o tym nie wiem, tym bardziej, że tego nie da się wyłapać osłuchowo. A może można się jakoś zorientować, że coś jest nie tak? Bo tak za każdym razem mam prosić lekarza...
  • Witam. Orientuje się ktoś może czy dziecku z rozszczepem przysługuje zasiłek pielęgnacyjny w związku z wadą wrodzoną? Gdzie należy złożyć podanie o taki zasiłek i jakie dokumenty są potrzebne? Słyszałam też o zniżkowych przejazdach PKP i PKS na wizyty do specjalistów.Kto wystawia dokument uprawniający do takiej zniżki? Za wszelkie rady byłabym bardzo wdzięczna.
  • drodzy, czy ktos wie jak to jest? czy po urlopie macierzynskim i wypoczynkowym moge wziac zwolnienie na dziecko z rozszczepem, czy musze przejsc na wychowawczy?
  • Napiszcie mi jak to jest z rejestracją w przychodni chirurgicznej, jesli mam wyznaczony termin operacji na 28 czerwa (wtorek) a dla potwierdzenia mam dzwonić 24 czerwca to czy mam się zapisac telefonicznie do przychodni? czy wystarczy jak mam wyznaczona date operacji? dodam tylko tyle, że to nasza pierwsza wizyta. pozdrawiam Dorota z Hubciem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się