pediatra

(10 wyników)
  • Cześć Dziewczyny, termin mam na połowę lipca. Witajcie :-) Napiszcie proszę jak w praktyce wygląda sprawa wizyty lekarza pediatry/neonatologa po porodzie w domu. Szczepić i tak nie chcemy więc ten problem nam odpada, jak natomiast wyglądała u Was sprawa badania słuchu i bioderek u dziecka? Czy oprócz tych dwóch badań lekarz musi wykonać jakieś jeszcze badania? Napiszcie czego trzeba w ogóle dopilnować jeśli chodzi o lekarza i badania u dziecka po porodzie i jak to wyglądało u Was.
  • najchętniej państwowego. niby najlepiej okolice Targówka, ale to pewnie duże wymagania. zastanawiam się gdzie zapisać Młodego i przepisać Starszaka. chciałabym jakiegoś rozsądnego lekarza, niewypisującego antybiotyku na wirusa, potrafiącego prowadzić dziecko, któremu chcemy opóźnić szczepienia (a może nawet chwilowo zrezygnować). ogólnie kogoś z porządną wiedzą i otwartym umysłem. jak nie macie państwowo, to może też być prywatnie - zostalibyśmy w dotychczasowej przychodni, ale w razie...
  • Witajcie, wiem, że wątek nie na temat tego forum, ale wiem też, że dużo tu rozsądnych poznanianek ;) Poszukuje fajnego pediatry, który nie nakrzyczy na mnie za nieszczepienie, nie przepisze od razu sterydów i nie karze leczyć antybiotykami zwykłego przeziębienia, może też być homeopatą. Zmieniałam już kilka razy i cały czas źle trafiam. Bardzo będę wdzięczna za namiary, może być tutaj w wątku lub na maila gazetowego. Dzięki dziewczyny!
  • Mam już wprawdzie jeden kontakt od Kaaki, ale coś mi się kołacze po głowie, że jej pani dr to homeopatka a ja nie bardzo chcę homeopatę. Chciałabym kogoś, kto cierpliwie odpowiada na pytania i nie daje na wszystko antybiotyków. Do kogo można w razie wątpliwości zadzwonić.. Chodzi o Warszawę, prywatnie lub na NFZ, obojętnieA a już Wam piszę czemu. W sobotę poszliśmy z chłopcami do falcka (w ramach poszukiwań stałego pediatry, wcześniej był u nas inny pediatra, także z falcka): st...
  • Próbuję się właśnie umówić na wizytę pediatry po porodzie. Wydzwaniam do jednej lekarki poleconej przez położną, ale na razie zupełnie nie mogę się dodzwonić. :( Czy możecie mi polecić we Wrocławiu kogoś godnego zaufania, kto obejrzałby malucha po urodzeniu w domu?
  • Chciałam załatwic szczepienia po urodzeniu w domu. Reakcja pani w przychodni- pediatra- przerosla moje oczekiwania. Nawet ze mna nie miala zamiaru rozmawiac, tylko przerazona zalala mnie potokiem argumentow przeciw. Podam niektore: - co ja zrobie z lozyskiem? - kto mnie wylyzeczkuje w razie potrzeby - czym przetniemy pepowine - brak fototerapii w razie zoltaczki - kalendarz szczepien sie przesunie - dziecko zarazi sie zoltaczka, gruzlica jak nie zaszczepimy w pierwszym dniu. Nor...
  • Po porodzie w domu, ma się rozumieć. Na drugi dzień, czy jakoś tak. Czy to jest konieczne/wskazane? Urodzę w zimie, która podobno ma być mroźna i jakoś nie uśmiecha mi się lecieć zaraz do lekarza/szpitala z dzieckiem.
  • Wiem, że są tu dziewczyny z Łodzi - może polecicie mi jakiegoś dobrego lekarza 'naturalistę' do wizyty domowej po porodzie?
  • Co ze szczepieniami, testami na fenyloketonurię, badaniem słuchu, obecnością pediatry przy porodzie ? Jak to zorganizować ?
  • Jestem po pierwszym spotkaniu z położną (33 tydzień)!!! :) Jesteśmy z męską połową zachwyceni, że wszytko tak gładko poszło, zwłaszcza,że nawet jeśli pojawią się paciorkowce to i tak rodzimy w domu :) Jako doświadczone mamy wesprzyjcie dobrą radą. Czy macie jakieś namiary do pediatry (najlepiej NFZ), który mógłby przyjść do domu? I co z położną środowiskową? Może kogoś polecicie? Mieszkamy na Ratajach. Gdzie możemy kupić worek sako, najlepiej jakiś tani, albo używany, bo nie możemy zag...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się