pediatra

(5 wyników)
  • Moja półtoraroczna córeczka urodziła się z dwoma czerwonymi plamkami - jedna na rączce i jedna na buzi. Były zupełnie płaskie, wyglądały jakby krwiaczki. Na rączce wchłonął się juz prawie zupełnie, na plecach zbladł, ale się nie zmniejszył. Kilka dni temu zauważyłam, że bardzo się przekrwił i zgrubiał. Stał się wyczuwalny pod palcem. Co to może być? Naczyniak czy coś innego? Czy to jest groźne? Co z tym zrobić? Jaki specjalista powinien to obejrzeć? Jestem w przyszłym tygodniu u...
  • Moja mała ma naczyniaka. Córcia ma 6 tygodni Naczyniaka ma na rączce - jest malutki wielkości 1 grosza. Nie jest ani wypukły - całkiem gładziutki Pani doktor zbagatelizowała dokładnie sprawę Zobaczyła, powiedziała "o naczyniak - wchłonie się ..." A ja po lekturze w necie jestem przerazona ... róznych historii się naczytałam tutaj. Generalnie mam pytanie - powinnam iść do innego lekarza ? Sądzę że najlepiej było by iśc prywatnie - i stąd moje pytanie - do jakiego iśc lekarza...
  • Witam, ostatnio sporo rozpisałam sie na forum z powodu naszych 3 małych naczyniaczków umiejscowionych pod noskiem. Dwa się już zaczeły wchłaniać a los 3 jeszcze nie do konca jest do przewidzenia.Odwiedziłam sporo specjalistów i martwiłam się tym głownie z powodu możliwosci wzrostu naczyniaka i defektu kosmetycznego. Dzis jednak pediatra nie chciał zaszczepić córeczki ( na ostatniej wizycie mała nie miała jeszcze naczyniaczków). Dostałam skierowanie co CZD do onkologa. Wiem,że nie mam ...
  • wygląda na to, że albo ja jestem niefrasobliwa, albo przeworscy pediatrzy niedouczeni.czytam wasze posty i wydaje mi się, że moja córcia(2lata 2 miesiące) może się "pochwalić" największym naczyniakiem jamistym - wielkości jakieś 8x4 cm poniżej pośladka. ma go od urodzenia, z tym, że urósł w ciągu pierwszego roku.początkowo był bardzo siny i bardzo gorący - teraz nadal jest ciepły, ale troszkę zbladł. niestety nadal bardzo wystaje - jak drugi pośladek. drugiego naczyniaka ma na rąc...
  • Dziewczyny, jeśli Wasze dzieci mają tego rodzaju naczyniaczki, to z nimi nic się nie robi. Należy iść do lekarza tylko po to, zeby potwierdził, ze to jest właśnie uszczypnięcie bociana i czekać aż znikną. One na pewno znikają, więc nie ma co się martwić:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się