Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      piekarnika

piekarnika

(14 wyniki)
    • Wszystko pieknie ale zdjąć skórę z papryki to nie jest łatwa sprawa. Próbowałam piec w piekarniku na blasze i studzić w papierowej torbie, próbowałam, jak w przepisie w rekawie do pieczenia, zawsze jest problem ze skórą. Papryka robi się ciapowata, rozrywa się. No, w tym przepisie to nie ma znaczenia ale na przykład gdy się marzy zapiekana z farszem to już problem. Może ktoś ma patent.
    • Sernik bardzo łatwy w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Gorąco polecam. W życiu nie myślałam, że pieczenie sernika jest takie łatwe :))
    • crème brûlée flambée
    • A do czego ten piekarnik?
    • w temperaturze 200 o C upiec czosnek, czy mozna też buraki. Dziwny przepis.
    • Sola(4)

W kuchni francuskiej sole w wykwintnej wersji podaje sie tez krotko obgotowane / poché / w bulionie rybnym, czesto z dodatkiem bialego wytrawnego wina. Bywaja faszerowane i zwiniete w rulonik, podaja z roznymi dodatkami, np. jarzynami, grzybami, truflami, krewetkami, homarem, ostrygami i in. Do tego odpowiednie sosy. Warto tu przypomniec slynna recepte " sola à la Maria Walewska ", ktora podaje sie w towarzystwie langusty, trufli i in. Ale to dosyc pracochlonne, osobiscie wo...
    • nareszcie znalazłam przepis na domowy budyń!!
    • Jak opiec nad płomieniem gdy ma się kuchnię elektryczną?;) Jak inaczej zdjac skórkę? Nad świeczką? :D
    • ha ha kobieta tłumaczy jak dla debila jak ziemniaki odcedzać:-)
    • "Elektryczny parowar - umożliwia gotowanie kilku produktów na raz (...)". W tym wypadku pisze się 'naraz'.
    • Ale ekstra tutaj też jest o owocowych daniach bit.ly/cTXGWF
    • do oryginalnej Pavlovy dodaje się owoce kiwi
    • taa.... piekarnik rozgrzany na 170 stopni, bagietka leży w nagrzanym piekarniku 10 minut.. i gołą ręką chwytamy za bagietkę owiniętą w folię alu...debile....
    • eee....nie lubie www.europepascher.org/
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się