Gość: ciekawy IP: 80.50.250.* 05.01.06, 13:29 A do czego ten piekarnik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hrungr Re: Czosnek marynowany IP: *.stegny.2a.pl 04.05.06, 14:42 naucz sie czytac to bedziesz wiedzial do czego piekarnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik Re: Czosnek marynowany IP: *.fan-tex.com.pl 22.05.06, 16:04 Wiesz przynajmniej co to jest i do czego służy? Odpowiedz Link Zgłoś
zmkoszuta Re: Czosnek marynowany 30.08.06, 09:20 ja moze odpowiem nieco uprzejmiej... słoiki wstawiamy do piekarnika by je "wypasteryzowac" jest to potrzebne do tego by czosnek nie popsul sie tylko zamarynowal i mogl stac w sloikach dlugo np. w spizarni. takze dzieki temu zabiegowi nowo otwierany sloik wydaje charakterystyczny odglos pstrykniecia. ja tez kiedys nie wiedzialam co to znaczy pasteryzowac dopoki nikt mi tego nie wytlumaczył. ciekawam czy moi przedmowcy wiedzieli od urodzenia >:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Czosnek marynowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:22 www.food-info.net/pl/qa/qa-fp64.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Czosnek marynowany IP: *.kat.3s.pl 25.07.07, 18:05 piekarnik pewnie do zapasteryzowania. Ja natomiast nie wiem po co przetwarzać czosnek, skoro mamy go przez całą zimę dostępny świeży?:> To zdecydowanie robienie czegoś "na siłę", bez użycia zdrowego rozsądku i bez myślenia :( Odpowiedz Link Zgłoś